Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168725 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Да си идел поспоро, немало да ти напраи драма :)

А вака вииш, те натерала колата да идеш да и’ ги провериш гумите :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Абе една разлика од 2.3 до 1.9 што ќе направи... :) :) :) :) :) :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Ееееете, правело :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Tоа е мала разлика која - доколку се вози цивилизирано - не би смеела да се познае на таков начин.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
За неговиот многу низок профил 205/45/17, и те како прави разлика (кога не се вози цивилизирано) :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Проблемот е повеќе во цивилизираноста :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Како да знам кај мене колку е пропишано даги напумпам гумите? За 17ки мислам дека нема никакви информации.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
I da nema moze da se pretpostavi spored najbliskata dimenzija.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Како да знам кај мене колку е пропишано даги напумпам гумите? За 17ки мислам дека нема никакви информации.
Кај мене кога ќе ја отворам возачката врата, доле на прагот има испозалепено неколку налепиници, од кои на една пишуе колкав треба да биде притисокот на гумите. Ако се возат до 2 особи ондак 2.2, ако е повеќе од тоа ондак 2.3.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
I da nema moze da se pretpostavi spored najbliskata dimenzija.

Мемрзи да барам сега, за16ки имаше...

Кај мене кога ќе ја отворам возачката врата, доле на прагот има испозалепено неколку налепиници, од кои на една пишуе колкав треба да биде притисокот на гумите. Ако се возат до 2 особи ондак 2.2, ако е повеќе од тоа ондак 2.3.

Ќе проверам баш да видам после. Иначе ја ги пумпам 2.3

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
Значи колку срање кола е Голф..

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Нема стабилност, дека на иста платформа се базирани моделите. Башка овој сигурно нема powerlink позади.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Убаво си има извичник одпозади дибекот барем да знаеш со кој си имаш работа :) паметна идеа која може и кај нас да се примени ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore

2,4 и напред и назад. 2.6 за фул лоуд Ова е за пропишаната димензија 215/45/17.  Ова е од документацијата за фејстлифт 156 ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.