имав и јас еднаш дешавка ваква... со пикапот едвај го следев еден шлепер.. од делчево накај кочани, пред каменица... по тоа угорниците и кривините... го ропаше батето 90-100 цело време, со велешки таблици... абе улицата колку камионот што се вика.. тоа накај делчево е ептен лош патот... ама ептен... ај што е тесен, целиот е со јаки кривини и обележени црни точки... кога излезе на правото го стисна и 140-50... пикапот мој едвај иде 140... толку дигна и неможев да го стигнам, ми се оддалечи више, ама доволно беше што го видов дека сврте у кочани да влезе... ми се смири душа у моментот, иако за воља на вистината, и ми пашеше од делчево кога се враќав, пошто онолики теретњак тицаше коли мотори и све живо пред себе... сите застануваа кога ке почнеше да ги тица, а ја како приколица позади него... после 4-5 минути добивме уште 2-ца позади мене... и они “го искористија моментот“ на лудувањето на типов...
п.с. како и шлеперов така и цистернава сигурно не е полна.. ако е полна дефинитивно нема да може да ја крене таа брзина... се дуплира триењето на гумите од асвалтот а тоа е преголем отпор... ама и празна да е, пак е лудак типов... лудак, на кој треба возачката да му се земе... па овој ни точак нетреба да му се даде...