Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3080711 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Нели обично пред вакви острови кои го делат патот треба да има едни како буриња полни со вода,во вакви случаеви да го ублажат ударот???

Или барем ако ништо друго треба да има успон па да те фрли нагоре. Секоја варијанта би била подобра од оваа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
George came back from Japan and went: "I went to the Coyote Conference"
- No, it's Kyoto. - That's a very good car.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
Jas kolku sto pamtam i Princezata Dijana se zaaka vo stub, na sred pat staven bez bankince.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Тунел чинам беше :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Tunel so masivni stolbobi vo sredinata ako ne se lazam?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43717
  • Il Moderatore
Не се лажеш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Тунел ≠ Автопат.

На автопат се дозволени поголеми брзини, па според тоа, би требало да има подобра заштита на излезните точки. Кај сите тунели дозволената брзина е значително пониска од дозволената на автопат.

Башка, кај нас под стоковна куќа Мост се уште помасивни стубовите, а не е ни тунел.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Заклучок: Тапа им се автопатиштата во Белгија. Сироти тие.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Да ги викнеме тука, на делница Скопје-Куманово, да видат што е пат, па и да научат нешто! :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас кога ќе видам ваков столб до патот, јасно ми е дека ќе испозагине народ. Незнам како не го согледувате тоа. Значи кај бардовци бандерите - загина познаник. Под стоковна -загина познаник. Значи колата беше Свифт ко на Рики. А постари коли се возат. Значи да земеш само да заштрафиш една дупла банкина кај стоковна куќа мост, ќе се реши проблемот.
Сега има бетонски ступчиња. Што ваљда се во ред... Штознам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Јас кога ќе видам ваков столб до патот, јасно ми е дека ќе испозагине народ. Незнам како не го согледувате тоа. Значи кај бардовци бандерите - загина познаник. Под стоковна -загина познаник. Значи колата беше Свифт ко на Рики. А постари коли се возат. Значи да земеш само да заштрафиш една дупла банкина кај стоковна куќа мост, ќе се реши проблемот.
Сега има бетонски ступчиња. Што ваљда се во ред... Штознам.

FTW! Може нема да се реши проблемот, али секако би помогнало.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Amerika od sekogas bila mnogu ponapred so bezbednosnite i ekoloski normi.

за еколошки не сум баш сигурен, види им ги кубикажите и потрошњите а со тоа и количината на штетни издувни гасови, ама за безбедносни сум 100 посто сигурен дека се бајаги понапред од било кој...

Јас покрај еколошките не сум сигурен и за безбедносните. Прво, просечните амерички возила никогаш немаат постигнато топ скореви на нивните краш тестови. Стално се јапонците и европејците подобри. Второ, кај нив уште не е мандаторно поставување на АБС системи, Во европска унија од 2004 или 2005 не смее да се продава возило без ABS, а да не збориме дека од 2000-та во секој поасален модел (дури и цитроен ксара основен модел има) има ABS. Ford Mustang od 2004 нудел ABS како опција.
Сеуште се назад... мнооогу назад.... Тестовите им се ригорозни, ама возилата им се шит.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Me помина цистерна денес со 170 км/h, покасно следи и видео :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

интересно

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Во Турција ова е многу нормална работа. :)