Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3874287 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
да ти кажам во право си, малце претерав со споредувањето...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Моторџиите се болни, толку да се било зависен од ареналин, имам другари и знам каков им е филмот. Не го оправдувам тоа, премногу ризик. Како можело тебе да ти дојде памет така треба и на сите. До душа ти ептен си ја заакал работава. 2 недели кома, мајкоооо, да си здрав жив.

има и полошо... имам(в) другари кои возеа мотори и бог да ги прости.... јбг...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
што се 2 недели кома ??? Братучед ми падна (има исти мотор како мојот... 150ка кинески), коската на ногата на 6 места скршена, шипки, апаратчиња му редеа во ногата...9 месеци лежеше во костозглобна болница во Охрид, и уште 4 месеци дома носеше гипс...Само што го извади гипсот, истата ден се качи на мотор и си вози и ден денеска...Да не зборуваме за штетата...Плаќање по болници, плаќање 500 евра казна на полицијата, за тие пари што ги даде ќе си купеше некоја кола, па ќе си ја возеше сигурно...

ало бе... 2 недели кома на дете од 16 години? сега како родител можам само да замислам колку сум им скратил од живото на моите... а и првиот момент на разбудување и моето прашање дали ми е моторот здрав... татко ми само што не ми врза шамар у шок соба... и ми процеди нз заби дека тој или друг мотор во животот нема да видам више....

да ти кажам нешто за коматозната состојба... нај ризични се 3-ти и 8-ми ден... ако ги преживееш у кома тие 2 клучни денови, може да останеш во кома и до 20-30 години... не се ретки слуачите во мк, кога во кома се по нај малце 5 години... стабилно е телото, мускулите комплетно атрофирани, ама човекот е жив и функционира организмот... само мозокот во делот за свеста е исклучен...

да ти кажам дека после будењето, мене ми требаа 5 месеци да се вратам во нормала? ми требаа 20 дена за да можам на нозе да застанам а да не паднам? мислиш ли дека во кома да бидеш 2 недели е исто како да си спиел, само подолго? е па не баш...

да додадам само дека моторот врз мене падна... на веѓите ако некој ме приметил, заради тоа имам лузни... сум имал среќа што черепот само малку пукнал кај аркадите, кон слепочницата... заради тоа и уствари се десила коматозна ситуација... километражникот и брзиномерот у фаца ги добив со цела тежина...

п.с. моторот беше МЗ 251... релативно тежок мотор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
Со колку км/ч падна ? или пак се мана ??? и после како ти го дадоја моторот ???

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
околу 70 на саат.. возев на едно тркало и ми експлодира задната гума, се превртев наназад и моторот врз мене падна... точно пред градска болница, за 2-ри мај пред 18 години, калдрма беше тогаш пред гратска болница, поточно она коцкине камени редени што беа... и више не ми дадоа мотор... почнав да си работам и си купив сам... од тогаш до сега околу 15 мотори сменив... последен ми е сега овој на сликава на аватарот, сузуку катана... без јак мотор сум околу 3 години... последниве 3 години вртам само некои веспи и скутери ама не појако од 150 кубика и тоа не го рачунам баш за машини возење иако скутерите можат да бидат и поопасни од машините... пред овој (пред 3 години) имав јава калифорнија... финансиски проблеми ме натераа да го продадам... имав и кавасаки неколку, имав и јамахи неколку, имав и раптор еден ама овој ми е прв сузуки... и богами маста ми ја извади, уште не сум го досклопил...
еве ти линк за него и тем има:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4430.0.html

а дени ме иссиктира во темата за да се пишам за јапански возила, ако се сеќаваш... демек мотор било, не е за кола... како рече, сквернавење?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Моторџијата претходно го претица црвениот караван преку пуна линија, нека биде среќен што моноволуменот му се потргна десно иначе ќе завршеше директно на хауба на бенџаминот, кој исто така крши закон со газењето на пуна лента.

Aj eдно хипотетичко прашање, замисли да го нема црвеното возило во лентата...
Ти возиш во твоја лента, но блиску до полната линија ...

Ти наидува џип од спротивната страна, навлегува половина метар во твојата лента и те плеска?

Моторџијата правеше ситен прекршок, може да речам и безбеден, имаше простор да помине, иако законски му е забрането, додека BMW-то иде во спротивна лента ...

Ако моторџијата се рачуна како учесник у собраќај не смее да претица. И двајцата се криви само што овој со моторов е без памет бидејќи може да погине.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Вчера се деси десалица,одејќи накај Веро ми ја бапнаа колата, изгребан е само браникот, ама многу ми е мука бе.
Да видам ако се среди со Европски ОК, ако не ке барам кај да го фарбам, среќа не е пукнат, туку само изгребан, а мислев едка и сензорот еден е заебан од ударот, ама ништо не му е, работи. И така беше за фарбање, од претходен мал удар во Охрид, сега ќе мора, ова е ептен воочливо.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
браници се за ударање ;) Барем едно време беа... :) Само тргни ја бојата со уљан разрдувач од тој другиот, и мало полирање. другото е ОК колку што можев вчера во темница да видам...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
околу 70 на саат.. возев на едно тркало и ми експлодира задната гума, се превртев наназад и моторот врз мене падна... точно пред градска болница, за 2-ри мај пред 18 години, калдрма беше тогаш пред гратска болница, поточно она коцкине камени редени што беа... и више не ми дадоа мотор... почнав да си работам и си купив сам... од тогаш до сега околу 15 мотори сменив... последен ми е сега овој на сликава на аватарот, сузуку катана... без јак мотор сум околу 3 години... последниве 3 години вртам само некои веспи и скутери ама не појако од 150 кубика и тоа не го рачунам баш за машини возење иако скутерите можат да бидат и поопасни од машините... пред овој (пред 3 години) имав јава калифорнија... финансиски проблеми ме натераа да го продадам... имав и кавасаки неколку, имав и јамахи неколку, имав и раптор еден ама овој ми е прв сузуки... и богами маста ми ја извади, уште не сум го досклопил...
еве ти линк за него и тем има:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4430.0.html

а дени ме иссиктира во темата за да се пишам за јапански возила, ако се сеќаваш... демек мотор било, не е за кола... како рече, сквернавење?
Сабајлево се возев со скутерот, и си возам 80км/ч и ме претица еден со кавасаки мотор на 1 колце...И + тоа двајца беа на моторот, како можеше незнам...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Слична дешавка али човекот го гураше точакот, наеднаш излезе.
Мн. блиску беше у п.м. да иде.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Прееска со осмица видовме лош верижен судир

веспа + Мондео + Рејсер + Камион ...Камионот се залепи во Рејсерот...ДРОП!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100