Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3871546 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Моторџијата претходно го претица црвениот караван преку пуна линија, нека биде среќен што моноволуменот му се потргна десно иначе ќе завршеше директно на хауба на бенџаминот, кој исто така крши закон со газењето на пуна лента.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
го затупевте со ова кој е крив кој не... скоро 2 страни...

ако недај боже се десеше нешто, прво моторџијата ке го јаде како инвалид до крај на живот... после ке си добие казна што претекнува не прописно а овој со бемвето ке добие казна за преминување-претекнување преку полна лента... што тука муабет за тоа кој поише-помалце крив... и за двајцата си има соодветни законски казни... глеј што не се деси ништо, имал среќа у гз моторџијата и тоа е тоа... и помалку чалам по вакви улици... кога возите на 2 тркала, не го држите господ за јајца...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ок,сепак останува во негова лента,неможе да е крив колку тој со бмвето

ЕДНА лента е наменета за ЕДНО возило. Во моментот на претекнување тоа не е негова лента, туку лента на возилото кое го претекнува

слично на зеросигнал, ако веќе морам да кажам кој е повеќе крив, ќе кажам дека е моторџијата. требаше само да седи мадро неколку минути низ кривините. но суштински и двајцата се криви.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Според мене далеку поголема одговорност има џипот. Но има одговорност и на страна на моторџијата.

Да се држел до правилата немало да дојде до контакт, така да допринос има и он. Но сепак главната причина е навлегувањето на џипот на спротивната лента, и тоа на непрегледна кривина.

Али ако некој од вас е возачот на џипот може и на друг начин да ја толкуваме ситуацијава  ;D Се е ствар на договор  :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Моторџијата претходно го претица црвениот караван преку пуна линија, нека биде среќен што моноволуменот му се потргна десно иначе ќе завршеше директно на хауба на бенџаминот, кој исто така крши закон со газењето на пуна лента.

Aj eдно хипотетичко прашање, замисли да го нема црвеното возило во лентата...
Ти возиш во твоја лента, но блиску до полната линија ...

Ти наидува џип од спротивната страна, навлегува половина метар во твојата лента и те плеска?

Моторџијата правеше ситен прекршок, може да речам и безбеден, имаше простор да помине, иако законски му е забрането, додека BMW-то иде во спротивна лента ...

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
И јас мислам дека тој со џипот е доста крив што претера со влегуваљето во друга лента.
А за тој со моторот .... не ја напушти лентата ама мислам не претицуваше безбедно.
Имаше еден клип од сат емисијава кај што снимаа прекршоци со евото еден со камион отиде десно во лентата за запирање и му направи место на тој позади да го помине (исто како тука тој на моторот што му направи место) а притоа не ја згази полната линија и џандарот вика ова е прекршок.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Бог да чува од такви ко со џипот, бог дачува и од мотори кои влагаат како џипот. На неколку пати се бркаат по стража и вака ми влагаат во лента, пошто кратат за побрзо нели.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Бог да чува од такви ко со џипот, бог дачува и од мотори кои влагаат како џипот. На неколку пати се бркаат по стража и вака ми влагаат во лента, пошто кратат за побрзо нели.

сите нив ги стига ѓаволчето со виљувчето со 3 боцки, да ги бодне у главчето збрлавено... ја не познавам моторџија на спортски мотор што не паднал..или прекинал така да вози или продолжил и пак паднал и пак и пак и пак додека не прекине....или не умре...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Chlink

• Легенда
Така е, затоа јас неќам да видам мотор не па да се качам. Ама искрено поеќе страв ми е од овакви ко со џипов него од овакви ко со моторов.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Така е, затоа јас неќам да видам мотор не па да се качам. Ама искрено поеќе страв ми е од овакви ко со џипов него од овакви ко со моторов.

прав си за џипот... а сега за моторот... е па, за тоа се работи во самоконтролата... јас имам мотор и сум поминал доста мотори... како копиљ на 16 години се имам испружено онака мушки се имам испружено(2 недели кома)... и ете и ден денес сум жив и не трчам по смртта, а возам мотори... иако на мјака ми и се крена коста кога прв пат ме виде на мотор после дешавката :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Chlink

• Легенда
Моторџиите се болни, толку да се било зависен од ареналин, имам другари и знам каков им е филмот. Не го оправдувам тоа, премногу ризик. Како можело тебе да ти дојде памет така треба и на сите. До душа ти ептен си ја заакал работава. 2 недели кома, мајкоооо, да си здрав жив.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Братучед ми падна (има исти мотор како мојот... 150ка кинески), коската на ногата на 6 места скршена, шипки, апаратчиња му редеа во ногата...9 месеци лежеше во костозглобна болница во Охрид, и уште 4 месеци дома носеше гипс...Само што го извади гипсот, истата ден се качи на мотор и си вози и ден денеска...Да не зборуваме за штетата...Плаќање по болници, плаќање 500 евра казна на полицијата, за тие пари што ги даде ќе си купеше некоја кола, па ќе си ја возеше сигурно...
« Последно менување: 30 Јули 2012, 01:59:17 am .::Suzuki::. »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Што се 2 недели кома? Дали сериозно споредуваш скршена коска која се лечи - со човек западнат во кома за кој никој не знае дали ќе се разбуди или не?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
што се 2 недели кома ??? Братучед ми падна (има исти мотор како мојот... 150ка кинески), коската на ногата на 6 места скршена, шипки, апаратчиња му редеа во ногата...9 месеци лежеше во костозглобна болница во Охрид, и уште 4 месеци дома носеше гипс...Само што го извади гипсот, истата ден се качи на мотор и си вози и ден денеска...Да не зборуваме за штетата...Плаќање по болници, плаќање 500 евра казна на полицијата, за тие пари што ги даде ќе си купеше некоја кола, па ќе си ја возеше сигурно...

ало бе... 2 недели кома на дете од 16 години? сега како родител можам само да замислам колку сум им скратил од живото на моите... а и првиот момент на разбудување и моето прашање дали ми е моторот здрав... татко ми само што не ми врза шамар у шок соба... и ми процеди нз заби дека тој или друг мотор во животот нема да видам више....

да ти кажам нешто за коматозната состојба... нај ризични се 3-ти и 8-ми ден... ако ги преживееш у кома тие 2 клучни денови, може да останеш во кома и до 20-30 години... не се ретки слуачите во мк, кога во кома се по нај малце 5 години... стабилно е телото, мускулите комплетно атрофирани, ама човекот е жив и функционира организмот... само мозокот во делот за свеста е исклучен...

да ти кажам дека после будењето, мене ми требаа 5 месеци да се вратам во нормала? ми требаа 20 дена за да можам на нозе да застанам а да не паднам? мислиш ли дека во кома да бидеш 2 недели е исто како да си спиел, само подолго? е па не баш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk