Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3870011 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Нема поише и помалу крив :)

И те како има :)
Не зборам за конкретнава снимка затоа што не сум ја ни гледал.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
неможе моторот да е е крив,зошто си е во лента,а тој со бмвето е тој беше далеку од својата лента

Негова кривица е што претицува ко кретен на полна лента (додуша стандард за моторџии, посебно што возат вакви мотори) иако не излага од лентата, пак така не се претицува. А кривицата на бмвто е тоа што влезе во другата лента...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Нема поише и помалу крив :)

се согласувам

кој и од обајацата да НЕ направеше прекршок - незгодата немаше да се случи

неможе моторот да е е крив,зошто си е во лента,а тој со бмвето е тој беше далеку од својата лента

крив е бидејќи претекнува на полна лента

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
јас тоа би го нарекол заобиколување,зошто нели сепак останува на истата лента

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Заобиколување се врши само на застанати возила, се друго е претекнување.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nsx-r

• Легенда
ок,сепак останува во негова лента,неможе да е крив колку тој со бмвето

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ако се удреше со колата што ја престигнуваше ќе беше друго. Или пак ако таа кола го изнесеше надвор. Вака не ни постои таа кола во очите на полицијата, постои само мотор во негова лента и кола во спротивна лента, преку пуна линија. Тоа е моето размислување.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Ако некој полагал за мотор ќе знае дека кога се движиш по коловоз треба да се држиш десно од средната замислена линија од твојата лента.

Башка типов се мести да претица и вози на раб на полна линија а пред себе нема воопшто видик.

И двајцата се подеднакво криви, и БМВто за претицање во полна и моторот за возење по раб на полна линија, се знае каде треба да вози мотор.
« Последно менување: 29 Јули 2012, 12:28:13 pm ngocevski »

Отсутен Chlink

• Легенда
Добро друже, за раб на бела линија овој ќе плати 25 евра. А овој со колава?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Значи, забраната за претекнување е забрана за претекнување. Не е „забрана за преминување преку полна линија“, и во ниедна ситуација не е дозволено претекнување, па ни ако е мотор кој (технички) останува во истата лента.  Моторџијата е апсолутно крив во оваа ситуација.

Бенџаминот не претица на полна. Скоро секогаш на планините при качување има две ленти, а за симнување една, најбанален пример е Стража. Види го видеото уште еднаш. Бенџаминот не претица на полна, он смее да претица. Негова грешка е што при претицање ја прегази полната линија што го двои неговиот правец од обратниот.

Мое мислење е дека моторџијата е многу повеќе крив отколку возачот на BMW-то.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Да не возеше грдo BMW комбе, туку M3 за истите пари - ништо од ова немаше да се случи. ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
зеро пола џип е во спротивна лента а ти викаш дека он не бил крив,па малце ли му се 2 ленти за нагоре?
моторот е во своја лента без разлика дали имало кола или камион на лентата го собира и си е на негова лента,тоа е тоа

Отсутен Chlink

• Легенда
Значи, забраната за претекнување е забрана за претекнување. Не е „забрана за преминување преку полна линија“, и во ниедна ситуација не е дозволено претекнување, па ни ако е мотор кој (технички) останува во истата лента.  Моторџијата е апсолутно крив во оваа ситуација.

Бенџаминот не претица на полна. Скоро секогаш на планините при качување има две ленти, а за симнување една, најбанален пример е Стража. Види го видеото уште еднаш. Бенџаминот не претица на полна, он смее да претица. Негова грешка е што при претицање ја прегази полната линија што го двои неговиот правец од обратниот.

Мое мислење е дека моторџијата е многу повеќе крив отколку возачот на BMW-то.

Нема везе Зеро, пола беше влезен у друга лента преку полна линија, не зборам за претицањето, гледам дека се две лентии, туку за влагањето у 3 лента преку полна линија. Колата што ја престигнуваше моторот се трга поради моторот да помине, јас мислам ако небеше моторот овој ќе се збибереше у колава друга. Ок си е се ама моторот да е повеќе крив не ми се верува баш. Али може и грешам, нек види Банза нека каже.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Полна лента = ѕид.Така кажуваат на полагање.Според мене џипот го е*а ѕидот :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
И во мои очи е крив џипот, да не поминеше во спротивна лента, ништо нема да се случи ...