Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3863319 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Има доказ дека не се сите исти.
Поише беснеат локалците за да ги импресионираат гастарбајтерките, отколку дојденците.

Странците со бесни коли возат сосема прописно.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Четворица Македонци загинаа во сообраќајка во Грција .

Според првичните информации, патниците се враќале со патничко комбе од свадба во Турција

Во тешка сообраќајна несреќа што попладнево околу 18 часот се случила во близина на градот Кавала во Грција загинале четворица македонски државјани, а 12 други биле повредени, објави порталот „еВести“.

Според првичните информации, патниците се враќале со патничко комбе од свадба во Турција. Повредените биле префрлени во болница во Кавала.

Грчката полиција го известила македонскиот конзулат. Оттаму е понудена помош за ангажман на адвокати за македонските возачи.

Засега нема повеќе детали околу околностите под кои се случила несреќата, ниту за идентитетот на загинаттие и повредените.

http://utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=FC9408130BB92A44B6D188FCB776F2A5
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Поише беснеат локалците за да ги импресионираат гастарбајтерките, отколку дојденците.

Девојка која дошла од Запад, тешко дека ке падне на таква ефтина финта ...

Колку само имам поинакво искуство од тебе, и колку само имам видено обратни работи од она што ти го збориш ...
И јас и ти, живееме во градови во кои има масовно, печалбари...

Моето искуство е поразлично ...

Од 3 сообраќајки што ги видов во 2 дена, во сите 3 имаше инволвирано кола со Швајцарска табличка ...

Не се сите исти, ама 90% се, секоја чест на исклучоците ....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Добро сега, искуството мое е за печалбарите со убер скапи возилца. Тие пропратните со „петка“ дизел не се ни перцепирани. Битно многу малце сообраќајки се дешаваат во летен период, а уште помалце кои вредат да се споменат на вести или во весник.

Факт е дека градот е гунгула кога печалбарите идат на одмор тука, баш ќе снимам како е од 8 до 10 кога сите се собираат и вртат кругови низ центар :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

не знам дали кај нас некој води такви статистики, ама читав дека во хрватска во летниот период најголем дел од прекршоците за возење 200+ на саат ги прават гастарбајтери со бесни коли.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484

На запад никој нема да ти сврти глава ако прошишаш со голема туража во ферари, ламборџини... Никој не те ебава, ни машко ни женско. Светот и размислувањата во кој живеат пет пари не даваат што возел некој. Луѓе кои можат 100 пати да си дозволат ново ферари ретко купуваат поради сликата која ќе ја даваат и не сакаат да бидат гледани така.

Само на Балканот женско паѓа на кола. Простотија невидена.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Call me seljak ali da imam muscle car tesko deka nema da go zaurlam niz rekord...bas tamu posebno ubavo se slusa bidejki zgradite pravat tunnel efekt...

Ne bi go napravil toa nitu radi devojki, nitu radi minuvaci..nitu radi "look at me"..
Ednostavno, za licna satisfakcija...kako sto pravam i sega.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Томи мора да разбереш,ти си од Ку,Мартин е од Гв,филозофијата за една иста гледна точка помеѓу двата града е енормно голема,знам пошто сум од Гв,а пред две години секој ден бев во Ку,така да ги знам двата (народи) градови како функционираат и размислуваат..

Затоа Мартин има многу по позитивно искуство од тебе кога станува збор за печалбари..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Само на Балканот женско паѓа на кола.

Ах, шознам ова дали е баш така. Братучед ми од австралија кога купи ауди тт ми викаше дека колата била „чик магнет“ А другар ми од лос анџелес се жали дека пошто возел хјундаи не можел женска поштена да си најде.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Ах, шознам ова дали е баш така. Братучед ми од австралија кога купи ауди тт ми викаше дека колата била „чик магнет“ А другар ми од лос анџелес се жали дека пошто возел хјундаи не можел спонзоруша да си најде.

fixed ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Ах, шознам ова дали е баш така. Братучед ми од австралија кога купи ауди тт ми викаше дека колата била „чик магнет“ А другар ми од лос анџелес се жали дека пошто возел хјундаи не можел женска поштена да си најде.
Bas go pravevme muabetov za Mecka do dusa. Ama vida si drzi i TT.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Иначе денес ми се случи нешто што веројатно нема да се повтори никогаш. Се враќам од матичното во Ѓорче и се приклучувам на партизанска. Возам 60 накај Влајко и на тие семафори ме дочекува сообраќаец што регулира сообраќај и свири ли свири со тоа свирчето. Погледнувам во ретровизор и гледам крајслер полициски со ротациони уклучени а позади него 3-4 владини мерцедеси. Стискам гас и цепам 90. На сите семафори полицајци ми свират со свирчето да побрзам а ја цепам право. Хаха, веројатно никогаш повеќе нема да стигнам од Порта влае до соборна за 2 минути :D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
тоа бил трајко вељановски ,претседател на собранието,живее во ѓорче.
си имал среќа :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Yup, често си возам 120-130 со придружба, околу 9 саат сабајле ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!