Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3866410 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Знаеш ли после што ќе му напраам на оној е, има да го еб*м таму.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Еве јас како сопственик на (мал) џип морам да се согласам со горенаведеното, голем дел од нашиот народ а купил џип мисли дека ги поседува сите патишта, тротоари и улици...Има такви бараби и со мали коли ама овие со џипови се убиј боже.

Ако ви кажам дека 99.99% од возењето на автопат ми е 110/120 БАШ поради тоа што возам поголема кола која е сосема различна и многу послаба кога станува збор за застанување, кочење, вртење...Едноставно физиката е поинаква, има повисока точка на гравитација и НЕМА ИГРАЊЕ со било кој џип.

Не знам за конкретниов случај, ама и обична мала кола може да преврти автобус ако има доволно линеарен моментум а тоа не треба многу...

Филозофијата на џип е сосема поинаква него што ја сфатил нашиот прост богат народ... Ама тоа е тоа...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
Знаеш ли после што ќе му напраам на оној е, има да го еб*м таму.

Не дека тракторот (или цистерна, што е) не е крив, ама и жената возеше гарант над 200 кога го претицуваше. Првата реакција и беше премногу вртење во десно и со тоа изгуби контрола...

Да возеше нормално ќе имаше време да реагира...

Цистерната сигурно погледнала назад, немало никој тргнала во лево додека женава со 200 смена линија...

Отсутен Chlink

• Легенда
Не беше ова со 200, едно 150/60. Тој со цистерната е крив за сите пари, прво врти на место кај што нема ништо обележано за вртење, да не навлагаме. Крив е до бола.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
ESP-то не би требало ова да го дозволи али тоа е што е го направи лом Голфот

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
ESP работи до одредени граници, али физика е физика. Кој и да го возеше Голфот претера. Да стиснеше добро на кочници ќе имаше повеќе шанса да спаси гз.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
Крив е тој со цистерната, ама поради брзината со која возеше жената и таа ќе испадне крива на суд. Било кој судија ќе каже да возеше пропишана брзина (веројатно 80 на онај пат) ќе можеше да ја избегнеш цистерната без да се превртиш...

Адвокатот на цистерната ќе каже поради брзината иако погледнал во ретровизор не го забележал голфот бил премногу далеку и мислел дека може да префрли безбедно лента...

Примети линијата е испрекината што значи цистерната може да ја пречекори поради заобиколување, препрека на пат...

На суд МОЖЕБИ цистерната ќе биде крива, ме буни што е испрекината линија, ама голфот дефинитивно ќе го окриват. Во најдобар случај двајцата ќе ги најдат криви.

Заебани се вакви судски разрешници, некогаш не се најлогични. Нека каже мислење некој правник или полицаец на форумов...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
ESP-то не би требало ова да го дозволи али тоа е што е го направи лом Голфот

Првата реакција и беше премногу вртење во десно и задниот трап го однесе на земја...Од тука изгуби контрола

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Chlink

• Легенда
Лоша реакција, ко што кажа Зеро, требаше да кочи пред да почне да претицува. Ама јебига, крив во секој случај е тој со цистерната.

Штета за количево...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Зашто е крив тој со цистерната?

Пази, доколку голфот си држи пропишана брзина и растојание, НИШТО од ова погоре нема да се случи ....

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
И мене не ми е јасно од каде крива е цистерната, па уште само она крива??

Ниту на пуна линија претекнува, ниту додека овој го претицува и текнува да сврти, ниту нешто трето. Цистерната на време си почнува со вртење, е сеа жмигавец не може да се види дали има. Јас по вашиве коментари мислев на пуна вртела цистерната, а он од регионален или локален пат се исклучува на спореден, очигледно на дозволено место (нема пуна линија).
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Vaka mi se ima piknato Mercedes B klasa vo leva lenta na Gostivar - Tetovo pravecot..na okolu 180 km/h...
Ne e bas taka lesno vo del od sekundata pravilno da izreagiras...:)

Mnogu retko vozam vaka...no zatoa koga vozam non stop signaliziram so far iako nema nikoj pred mene ili se daleku pred mene...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Само требаше да земе да кочи и толку. Ќе добиеше на време - доволно за да си продолжи право и да си се тргне камионот. Паничење за џабе. Се исцепа - ќе го заобиколува.
Тоа е всушност нешто што се учи кога се полага. Во ниеден случај не одиш во друга лента, туку само кочиш. Па тек на крај пред да удриш (со веќе драстично намалена брзина) сврти си ако свртуваш.
Ова ми се има случено на илинденска пред многу години. Возев 140+ и типац со рено 4 почна да врти на лево. Јас легнав на свирка и прикочи и поминав. Инаку ќе го однесев право во вошфабрик.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Vo sekoj slucaj koga gazis,  a ne si sam na avtopat..se e loto.
Pa i koga si sam, na nasive patista izletuvaat  macinja, kucinja,  po nekoja ovca....
Taka da...6th gear, 120 km/h i mirna glava.