Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3863184 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
3) Вози кола од 30.000 евра (карикирам, не знам колку кошта, ама знам дека не е ефтина) и за да не плати 20-30 денари паркинг ја загрозува безбедноста на пешаците?

Ова е жива глупост! Оние (до него) што платиле 20 денари рекет на градски паркинг, не ја загрозуваат безбедста на пешаците?! Нема везе! Ова е чист рекет! Им се може на сила, па зимаат пари. И нема врска колку пари му кошта колата.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Па главен услов да си вработен во Јавно претпријатие, татко му и он истиот, пустиот, да трчале и лажеле за време на избори а.к.а агитација, и да се тврди СЕЉАЦИ, по потекло т.е педигре ...

Овој пак што се курчи,  имам еден другар кој пак на вакви провокации одговара со прсти преку уста ... И онака, го губи у прв момент ... ни размислува, ни крои, ни сече, одма на прва удира ...

У Куманово пак се сите преку општина ... така да, не мешајте партии, ги има и од двете ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Фино кажа Симо. Рекет.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
прееска имаше кас Оне/Неоком на семафорот веспа и некоја жута кола плеснати,пластики сегде разлетани.возев со веспата и неможев да приметам поише што како се десило

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Ова е жива глупост! Оние (до него) што платиле 20 денари рекет на градски паркинг, не ја загрозуваат безбедста на пешаците?!
Ја загрозуваат! Тие се дамбетер од овој волов. Бар овој не платил рекет. Како и да е, повеќе го осудувам простотилакот на сите говеда кои паркираат на тротоар одошто рекетот од 20 денари за паркинг.

Цитат
Нема везе! Ова е чист рекет! Им се може на сила, па зимаат пари. И нема врска колку пари му кошта колата.
Има везе. Сакав да кажам дека не се работи за некој социјален случај со 101 на плин, па тие 20 денари да му играат битна улога во семејниот буџет. Се работи за говедо кое има доволно пари според возилото кое го вози, и кое говедо за да избегне да плаќа паркинг или од инат спрема паркинзи и зеленило си дава за слобода да ги блокира патеките за пешаци и со тоа да ја загрозува нивната безбедност. Поради такви говеда кои киднапираат тротоари и пешачки патеки морам ќерка ми која има само неколку месеци да ја трескам по тротоари горе-долу и да стравувам да не не изгази на улица некоја стока влезена во шумахер филм.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Извадок од кривичен законик на Македонија, Член 152, став 1
Тој што неовластен ќе направи фотографски, филмси или видео снимки на друго лице или на неговите лични простории без негова согласност, повредувајќи ја неговата приватност или тој што таквите снимки непосредно ги пренесува на трето лице или му ги покажува или на друг начин му овозможува со нив да се запознае, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.

Прва работа, тој што снима, го снима само типот со ланчијата и тоа со негова согласност, втора работа снимателот не ја повредува приватноста на дебилот од градски паркинг и трета работа ако е не законски снимање на јавни места, тогаш сите камери по семафорите треба одма да се тргнат ;) А за тој од градски паркинг што го присилува да не снима важи следниов извадок од истиот законик, член 139 став 1
Тој што со сила или сериозна закан ќе присили друг да стори или да не стори или да трпи нешто, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.

Доклку вработениот од градски паркинг отиде на суд ќе изгуби.

Во врска со паркирањето на тротоар. Да, точно дека не е во ред ама на тој тротоар пред веро се паркира од кога знам за себе и затоа градски паркинг си икосристија можност и си наплаќаат, истиот случај е и на ленинова. И друга работа, на што личи бе у аердром да плаќам 35 денари за паркинг(10 денари ради пораки), ќе се растеретел паркингот, тоа го збореа кога воведуваа зонско, како бе жити се ќе се растерети коа капацитетот е тој, со тоа што ќе наплаќаш нема да го зголемиш просоторот туку џебот. Згора на се, не е центар тоа па да не можат луѓево да си се паркираат, да точно е дека кај бисер и кај веро има повеќе коли ради луѓето што пазаруваат или идат на кафе, ама ете им катна гаража, зашто ја градеа гаражата, празна седи, 5 коли дали им влагаат дневно. Си нашле па си зашле цел аердром го направија зонско, а градски паркинг работи со загуба. Да се надополнам во врска со паркирање на тротоар, ако на тротоарот има место и оставиш простор од метро или две не знам сега колку точно метри, смееш да се паркираш.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Што издигавте толку џева за ова платеников идиотски ?! Обична провокација.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
^Е ајде де :D
Иначе ми беше при рука закоников, а глеам дека почнаа со закони и кривични дела да се расправаат :P :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
Аууу страшно е ова со градов, ај кола се праи, ама да те затекне негде на отворено, ако те лупне ова има глаата да ти ја расцепи, ќе те потепа. Него баш ме интересира како иде со осигурањето, при вакви или слични несреќи.

Колата ни беше каско осигурана, не фати град ја потепа цела кола, мењаа хауба и цела кола освен браници ја префарбаа во Новус. Малце троо ја утнаа бојата, ебате "професионалците". И кога ни ја вратија задните стакла не ги заштитиле убаво, со боја беа целите...
« Последно менување: 17 Јуни 2012, 02:32:48 am DimitarMK »

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
како го тумачите оваа прашање?
законот дозволува да те снимаат без твоја дозвола како шеташ во гтц и тоа да нема некаде обележано знак дека објектот е под видео контрола?
од каде знаеме ние дека некогаш ќе се искористат снимките за некоја ситуација,неможеме никогаш да знаеме,само може да претпоставуваме.
ова зборам и за било кој дуќан,бутик или слично.секаде се снима или те снимаат без твоја дозвола и без никаде да има ставено табла.
што вика законот во врска со ова прашање?

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Гојдо сакаш да ми кажеш дека ти кога паркираш пред зграда кај тебе не загрозуваш пашаци,или нечие туѓо дете..?

Или плаќаш паркинг..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Logicki site parkinzi pred zgradite se sopstvenost na Opstinite (na 90%) osven na privatnite izgradeni od investitori.

Taka da vo skoro vreme da ocekuvame deka ke si plakjame parking ko popcinja BEZ pritoa NIKOJ da ti garantira za bezbednosta na kolata vo osnoven paket.

Sekade se plakja pred zgradite. Duri vo Zurich na primer garazite pod zgradite se golem prostor koj e obelezan i stanarot si plakja nadomestok za koristenje na istiot. Ne moze da go kupi i da saka zasto skoro nikoj ne gi prodava.

Zatoa kupete si garazi. Koja e poentata kola od 30000 EUR da Vi stooi nadvor pticki da ja serat i da vi ja vrne i gree sonceto (baska 99% od kolite posle 2000 godina se so plasticni farovi i posle pozoltuvaat i ruzno izgleda). Garazata e spas.

Ama retko koja ja ima. Steta sto prodadov 2 garazi ... Sega mi falat. Ostanav na samo edna :(. Za zal sega nivnata cena e vo pati povisoka.

Primer radi vo Sofija cena na zakonska garaza e skoro kolku ednosoben stan !!!!!!!! Vo Centarot de.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
како го тумачите оваа прашање?
законот дозволува да те снимаат без твоја дозвола како шеташ во гтц и тоа да нема некаде обележано знак дека објектот е под видео контрола?
од каде знаеме ние дека некогаш ќе се искористат снимките за некоја ситуација,неможеме никогаш да знаеме,само може да претпоставуваме.
ова зборам и за било кој дуќан,бутик или слично.секаде се снима или те снимаат без твоја дозвола и без никаде да има ставено табла.
што вика законот во врска со ова прашање?

Законот вика дека секаде каде што снима камера треба да има налепница за да те извести за истото.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Mora da ima nalepnica. Na primer vo Bugarija oblastite pod video nadzor se markirani so tabelki. Po Zakonot na EU mora i kaj nas isto da bide. Neli sme pretendenti za EU...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Вчера за накај дома во Близина на Софија.

13 секунда.... :-[ :o

Не снимав убаво не даваа џандарите, криенката пробав....две коли едната не беше тумбана лево е таа може не се гледа на клипот, десната лом, мислам дека беше такси и дека имаше деца внатре пошо пелени имаше на патот.

Страшно, душава ми се стегна кога помислив на децата !!