Ооооо златно вмро, покондурио си сељо, нашао си му рубота. У право е човекот, како може да ти наплаќа паркинг на тротар, како може сета јавна површина паркинзи и торотари магично да станат сопственост(не сопственот, ама под концесија или надлежност не знам како точно му доаѓа) ба градски паркинг. Како тоа да морам да плаќам на хохштаплериве за да пазарам у веро, од кога и тротарот пред веро е паркинг со наплата, ај за тоа тревата у средина намерно ја направија таква каква што е зашто претходно имаше плочник со многу низок тротоар па таму се паркираа коли. А во врска со камерата, фино лепо дечкото може да ја употреби на суд, дека е навредуван и нападнат од вработен на градски паркинг, после тоа нека ја пушти у 24 вести, алфа или телма, пошто според другиве телевизии живееме во едно толку добро хармонизирано и избалансирано општество, на економско високо ниво, во кое што навистина е пристоно начелото на владеење на правото. Многу пати сум сакал да пишам за тоа какви луѓе работат во градски паркинг, чест на исклучоци кои си ја вршат професионално и одговорно работата, ама таквите се многу малку. Пред пола година можеби и повеќе, нејќеше лепачот на плакати со нулта ниво на култура да ми дозволи да ја остаам колата на 5-10 минути максимум, од веро(аеродром) требаше да купам нешто набрзина, значи не да пазарувам да купам 3-4 работи. Му викам дека смеам до 10-15 минути да се задржам без да платам, не бре на кого збориш, ти се дере, значи не збори, ти се дере како негов да е паркингот, ќе ми стаел клешта или да сум плател. Си се паркирав на малиот паркинг на веро, имав среќа у меѓувреме искочи кола од таму.