Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3871432 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Да возеше моторџијава како што знае да се вози таков мотор кај нас, ке леташе во воздух 50 метри ...
Ова е доказ дека дури и кога возиш право, ке се најде некој на кој паметот не му е во возење, и ке ти исече пат ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Вчера со другар двајцата на веспа и возиме накај железничката во драчево ( кај што развртува 41). Си возам со 25-30 си праевме моабет нешто а по тој пат на 5 мин 1 кола не поминува, и полека додавам гас викам нема коли тука и слушам нешто рика од пред мене кога за 2 секунди се појавува крос мотор сигурно возеше над 100км/ч бегам десно у тревата а тој неможе да ја фати кривината и право у мене и кочи кочи на 10 метри успеа некако и сврте. Нозе ми се стресоа му викам на другаров ке го бацев за малце :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Вчера со другар двајцата на веспа и возиме накај железничката во драчево ( кај што развртува 41). Си возам со 25-30 си праевме моабет нешто а по тој пат на 5 мин 1 кола не поминува, и полека додавам гас викам нема коли тука и слушам нешто рика од пред мене кога за 2 секунди се појавува крос мотор сигурно возеше над 100км/ч бегам десно у тревата а тој неможе да ја фати кривината и право у мене и кочи кочи на 10 метри успеа некако и сврте. Нозе ми се стресоа му викам на другаров ке го бацев за малце :D
ѓе сте имале страсна прегратка за малку... страшно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Го убиле гасовите од воздушното перниче   
Овој случај, во Велика Британија, отвора нови дилеми кај безбедноста во сообраќајот...

Пред година ипол, извесен Ronald Smith, враќајќи се од работа, учествувал во сообраќајна несреќа, која вклучувала шест автомобили.

Интересно е што тој ја преживеал сообраќајката, со ситни повреди. Починал три недели подоцна, како резултат на вдишување на штетните гасови во воздушното перниче.

Починатиот изјавил дека парче стакло го дупнало воздушното перниче, при што тој вдишил облак од птетни гасови и бел прав.

Да разјасниме – за надувување на воздушните перничиња се користи хемикалија со назив NaN3 во комбинација со калиумов нитрат (KNO3) и силициев диоксид (SiO2).

Возилото кое го поседувал Smith, било Vauxhall Insignia, пандан на Opel Insignia.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
A be ete pak e podobro da vozis kola BEZ AIRBAG ! Uste eden dokaz deka toa moze da ubie. A i piropatronite vo sedistata ne znam kolku ne se opasni. Jas odamna gi izvadiv moite (uste posle 2-3 den od kupuvanje na kolata). Poprosto podobro i posigurno.

Zamisli da ti se otvori vo voznja kako na eden poznat na Reno KLio na avtopat mu grmna (kolata bese so nepolni 20000Km) i sekako garancija ne mu priznaa. Ke go jadese za malce. (Dalecnata 2001 bese toa).

A ja mu vikav sto doplakjas za AIRBAG 700 EVRA !!! Glupost na stoletieto.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Колку Ербега имаат утепано патници а колку спасено, при нормална употреба ?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Bugar  ти чуден човек си.
Тоа се десило во 1.000.000.000.  на еден да почине од тоа. Си се запрашал ербегот колку спасил?
Со цел памет си ги извадил ербеговите. Се чудам како си извадил лекарско за возачка.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ne be piropatronite ! Jas AIRBAG nemam i ne mi treba. Gospod mi e AIRBAG ! Piropatronite se druga rabota no mozat i da te zadavat ili dokrsat nekoja koska od gradniot kos.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
A be ete pak e podobro da vozis kola BEZ AIRBAG ! Uste eden dokaz deka toa moze da ubie. A i piropatronite vo sedistata ne znam kolku ne se opasni. Jas odamna gi izvadiv moite (uste posle 2-3 den od kupuvanje na kolata). Poprosto podobro i posigurno.

Zamisli da ti se otvori vo voznja kako na eden poznat na Reno KLio na avtopat mu grmna (kolata bese so nepolni 20000Km) i sekako garancija ne mu priznaa. Ke go jadese za malce. (Dalecnata 2001 bese toa).

Си сечел шалтабла да ги извадиш?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
What the fuck се пиропатрони?
« Последно менување: 04 Јуни 2012, 20:21:19 pm Fic_CC »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Bugar сеа колата ти троши помалце и по стартна е.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610

Си сечел шалтабла да ги извадиш?

Со гумен чекан ја чукал од напред додека не се отвори аирбегот ;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Bugar, алал да ти е, го правиш форумов уште поинтересно место...

@Fic: пиропатрони би требало да се малите експлозивни полнења кои се активираат при судар, за да го активираат ербегот. Такви чудеса има и на SLS AMG во шарките на вратите, за да може да се откачат во случај на тумбање, па да можеш да отвориш врата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.