Пред 3 години,тазе возач околу 5-6 месеци искуство,со другар во кола, угорницата кај Трнодол го носев еден друг другар до дома и на враќање КРЕТЕН дадов повеќе гас, не знам изгубив контрола (веројатно зашто таму е многу стрмно и кривини) пробав да исправам...лево провалија,десно дрва...клизам лево,клизам десно и мислам дека беше на последната кривина на десно т.е. кога се врти благо десно и после право за спуштање...клизам десно (веќе со брзина сигурно над 60-80км/х,што за таа надолнина е и тоа како преголема)мавам со предно тркало во тротоар,колата се крева,мава во грмушки, прави круг во воздух и паѓам на 4 тркала паралелно со знак стоп...сега таму е поплочено местото, ако одите натаму кога ќе се качувате од лева страна на почетокот кај знакот стоп одма на пола метро пред знакот "слетав"...и стварно во тие моменти помислив на 10000000 работи...за среќа носев појас, а носеше и другарот до мене, он се чукна во стаклото малку ништо сериозно мала џумка...излеговме од колата, кога погледнав што да видам...предница скоро и да немаше кровот не допрен,шофершајбната напукната,предните две стакла напукнати,тркалата...глисер...накосени нанадвор...иначе колата (фиат панда 2006 год) на сестра ми,она само што се врати од Германија...одма се јавив на моите,дојдоа татко ми и сестра ми,мајка ми веројатно во тој момент била веќе во "несвест"...Татко ми со служба ја однесе на поправка...штета...2500 евра...колата на старо земена 4000 евра ( од Хертц, татко ми таму работеше тогаш па ја зема по специјална цена )...среќа...сега кога и да одам од таму ставам во прва пуштам гас и кумплуг и само на штрек ми е ногата за кочница...имало господ...