Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3082013 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Случка денес:

Бев да го регистрирам аутото. Отидов во сојуз на возачи во Карпош 4. Застанувам со кола пред киосците за осигурување, искача една златна девојчица, абе една згодна средена, грч у гаќи просто ме фати. Господине вака-онака ми среди работа за две минути, полиса и се останато + гратис патничко осигурување за повреда на 5 патници и додека јас свршувам ми бара телефон (happy) и ми ја дава полисата и сообраќајната. Застанувам со кола пред влезот на сојуз на возачи, човекот доаѓа, ја зема колата и вика оди внатре прави документи. Влегувам внатре и пред мене чекаат тројца. На госпожата на шалтер и требаат најмногу 120 секунди да заврши работа со еден клиент. После 4-5 минутно чекање завршувам работа за неполни две минути. Ми дава една уплатница и вика еве овие 110 денари такса треба да ги платиш во пошта или банка, каде повеќе ти одговара. Јас викам: НИКАДЕ! Ни у пошта ни у банка. Викам две минути ми требаат да завршам комотно работа и сега треба да се акам со колава да барам паркинзи, банки, ѓаволи-бесови за да платам мочани 110 денари. Ми прати една шмеќерска насмевка и отидов кај технички преглед. Таму веќе средиле работа, потпишуваат за 30 секунди, даваат уверение, ми даваат клучевите и терам. Плаќам во банка (ТТК банка карши тинексот во карпош4 на самата раскрсница со Партизанска) и се враќам. Госпожата на шалтерот на МВР завршува работа за две минути и чао пријатно.
На пат од таму па накај Гојдо во комшии цепам на илинденска 60 у пета и кај раскрсницата (не таа кај семафорот него таа пред неја) кај Воена болница и еве ти од таму една п*чка во бела Алфа Џулиета ми сече пат. Прикочувам јас, мишелинки врескаат и не ја удирам за 10 сантима. Застанувам до неја на семафорите, отварам прозор и и викам: „Добро ма госпожа, ти нормална си или слепа? Дете возиш на задно седишто овцо смотана“. Типката затвора прозор, ме погледнува онака телешки и вади iPhone4 и си почнува муабет. Јас така ја гледам кога ете ти еден психопат од позади мене истрчува од кола, застанува до колата и почнува да и се дере каква овца глупава, смотана, најглупава на свет е и почува да и ги крши метлиците од бришачите. Оваа ја фаќа паника, гас до даска на црвено. Од таму откај Александар палас залетани Пасат ЦЦ и Астра како на џиџи, закочува пасатов и астрата во него БААААМ!

Јас морав да одам, ама типот што и ги кршеше метлиците рече јас ќе останам пред полиција сведок да бидам.

И така......
Значи кога ќе погледнеш, има добра причина зошто женско не треба да вози туку треба на шалтер да седи и да работи....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
 Кој кретен фати да крши метлици на Alfa. Племе му ебам кретенско.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Аааа-хахахаха, што па тебе те боли *** ? Не е твоја алфата  :D

Отсутен Dare87

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
Pred skoro 3 godini na patot kaj idrizovo so yugo udriv vo bandera neznam kolku vozev ama znam deka izletav niz predno vetrobransko staklo,od yugoto bese ostanata samo zadnicata.Drugarce moe so BMW M5 nemozese da go povlece yugoto bese celo iskriveno...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Pred skoro 3 godini na patot kaj idrizovo so yugo udriv vo bandera neznam kolku vozev ama znam deka izletav niz predno vetrobransko staklo,od yugoto bese ostanata samo zadnicata.Drugarce moe so BMW M5 nemozese da go povlece yugoto bese celo iskriveno...
А ти беше ли тогаш жив?  :o

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i

Добро е што можеш денеска да го споделиш тоа :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Vozbudliva slicka Falanga...samo uste tie so Passat-ot i Astra-ta da ja fatele ta pickata da ja silovale pa ke bese kompletna prikaznata... ;D ;D ;D ;D se salam,si imal interesno vreme
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Vozbudliva slicka Falanga...samo uste tie so Passat-ot i Astra-ta da ja fatele ta pickata da ja silovale pa ke bese kompletna prikaznata... ;D ;D ;D ;D se salam,si imal interesno vreme
П*чката заслужи силување солидно, ама немаше смисла пред детето.....
Леле типот со Астрата изгледа некој таков како Џиџи беше, си ја сакаше колата. Колку беше лут типот ќе попиздеше, пола минута пцуеше без прекин. Шутирање парчиња од фаровите и штоповите на сите страни едвај го смиривме да олабави. Се сцрвени цел ќе експлодираше.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
П*чката заслужи силување солидно, ама немаше смисла пред детето.....
Леле типот со Астрата изгледа некој таков како Џиџи беше, си ја сакаше колата. Колку беше лут типот ќе попиздеше, пола минута пцуеше без прекин. Шутирање парчиња од фаровите и штоповите на сите страни едвај го смиривме да олабави. Се сцрвени цел ќе експлодираше.

искрено баш ми е жал за дечкото, можам да замислам како би ми било мене да ми се случи такво нешто заради некоја си кокошка на која мажот и купил нова кола за тој да може на раат да си ја дупи секретарката, јас да се прашам и ја одземам џулиетата и му ја давам на дечково со астрава па нека си го вози детето со такси

Отсутен MecheTo

• Легенда
Kaj ke ti prifati konzervativen covek sopstvenik na Astra,kako odsteta da ja zeme Gulietata...nema sansi  ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***

Kако кој кретен... јас у бокс би и мавнал во шофершајбна... и би ја задавил...

Мене нешто слично, ми се има случи пред 3-4 години... ама јас не кршам метлици... боксови им делам :)

Едната случка е од по рузвелтова од кај кизо... се залетувам према козле... и семафоров го гледам зелено и да го фатам... ама, на семафот стои еден чика во тристач кој чека да сврти лево према веро... и старчево иритиран од тоа што јас сум забрзан и ме чека... ми тргнува намерно, и закочува пак, ме сецнува мене, и ми ја крати мојата линија... и ја држ недај, лево десно кочи прави и застанав пред него... и му го сечам патот...
и му искачам, и ми вика... абе момче... кај си се залетал... и ја прузање рака... фаќање за врат, ударање... една завртница... и да видиш стариов гас, на тристачот и као у филм... бега...

А и уште една... случка, иво лова рибар идам од стар кафе, со лев жмигавец и сите ги поминувам и идам према веро и тука некаде пред дуомо,едно тетовско тико, ми искача од лента, и пази застанува паралелно и стои... и ја му свирам, и овој во ретревизор ме гледа и со раце мафта, како што е? што сакаш :) и мене толку ми требаше :)

Искачање од кола... на овој во тикото отворен прозорот, мавање бокс... и од возачко на сувозачко седиште го преместив... и да видиш , посче давање гас... чкрипење тиково и на црвено помина :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
Taka Riki,eden poznat Bitolski mangup,go zastanuva drugar mi i mu mava samar...dodeka mangupov si odese nakaj kolata drugar mi prva + gas do daska,i mangupov na hauba...posle toa mangupov zdravo mu praese sekade kaj so ke go sretnese  ;D ;D ;D

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
Taka Riki,eden poznat Bitolski mangup,go zastanuva drugar mi i mu mava samar...dodeka mangupov si odese nakaj kolata drugar mi prva + gas do daska,i mangupov na hauba...posle toa mangupov zdravo mu praese sekade kaj so ke go sretnese  ;D ;D ;D

Хахахахахахахахахахахааха..........

Па нормално ќе го поздравува,сепак останал жив. ;) :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

More mame bi i ebal, ne metlici nego i nea i kolata ke gi zapalam, takvi kurvi vozat koli toa e edno cudo(sekoja cest na isklucocite, koi raka na srce gi ima)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект

Kако кој кретен... јас у бокс би и мавнал во шофершајбна... и би ја задавил...

Мене нешто слично, ми се има случи пред 3-4 години... ама јас не кршам метлици... боксови им делам :)

Едната случка е од по рузвелтова од кај кизо... се залетувам према козле... и семафоров го гледам зелено и да го фатам... ама, на семафот стои еден чика во тристач кој чека да сврти лево према веро... и старчево иритиран од тоа што јас сум забрзан и ме чека... ми тргнува намерно, и закочува пак, ме сецнува мене, и ми ја крати мојата линија... и ја држ недај, лево десно кочи прави и застанав пред него... и му го сечам патот...
и му искачам, и ми вика... абе момче... кај си се залетал... и ја прузање рака... фаќање за врат, ударање... една завртница... и да видиш стариов гас, на тристачот и као у филм... бега...

А и уште една... случка, иво лова рибар идам од стар кафе, со лев жмигавец и сите ги поминувам и идам према веро и тука некаде пред дуомо,едно тетовско тико, ми искача од лента, и пази застанува паралелно и стои... и ја му свирам, и овој во ретревизор ме гледа и со раце мафта, како што е? што сакаш :) и мене толку ми требаше :)

Искачање од кола... на овој во тикото отворен прозорот, мавање бокс... и од возачко на сувозачко седиште го преместив... и да видиш , посче давање гас... чкрипење тиково и на црвено помина :)

хахахахахахаха

Заебан тип си рикиии..........

А мече, кој беше тој мангупот жити се?? :)