Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3082021 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Другар да те прашам, како може тоа...  предните две стакла напукнати ???

Прв пат да видам, вакво нешто... алал да ти е... за во гинис си :))))

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Не знам ама кога летнав во грмушките сигурно удрила некоја гранка, не беа цели напукнати туку на горниот дел имаше 10-15 цм пукнатина на едното, на другото и помала ама доволна за да се смени...ќути...а другарот кога му се јавивме му викаме: Брат симни се се тумбавме,добри сме не викај брза помош и слично...не отера у пм дека сме го заебавале...многу ама МНОГУ среќа што не ни беше ништо и што не паднавме на кров...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Не знам ама кога летнав во грмушките сигурно удрила некоја гранка, не беа цели напукнати туку на горниот дел имаше 10-15 цм пукнатина на едното, на другото и помала ама доволна за да се смени...ќути...а другарот кога му се јавивме му викаме: Брат симни се се тумбавме,добри сме не викај брза помош и слично...не отера у пм дека сме го заебавале...многу ама МНОГУ среќа што не ни беше ништо и што не паднавме на кров...

Луд си 100’% !!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Дефинитивно се наоѓаат луди типови на форумов :)))))))))

Отсутен Bojan j

• Сениор
Благодарам на комплиментите :D после таа случка смирен сум нема к*рчење веќе...:D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Ke ти дојдам дома и кабелот од кабловската телевизија, со моторцангла ќе ти го исечам...

Филмовиве што ги даваат на кабловска опасна работа биле...

Отсутен Bojan j

• Сениор
Хахахаха почнав комедии само да гледам :D И тогаш гледав една комедија,омилена ми беше Ace Ventura, моментот кога со џипот се паркира измеѓу две коли :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Хахахаха почнав комедии само да гледам :D И тогаш гледав една комедија,омилена ми беше Ace Ventura, моментот кога со џипот се паркира измеѓу две коли :D
Llllllllike a glove!!!!!!

Отсутен Bojan j

• Сениор

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен Bojan j

• Сениор
Нема везе битно е од Carrey :D

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
До сега сите сте живи, тоа е добро.
Иначе ме потсетија приказните со рено4. Пред 3-4год. со реното на другарот тргнавме накај викендица кај него во стопански двор (после новосело лево) по тоа угорниците нагоре успеавме да се качиме. Е сега за надоле беше лудо и незаборавно: Ај што неможевме да го запалиме, успеавме некако у втора на удолница (реното не вреди ни бензин да му ставиш) и тргнавме надолееее...
...Нормално со тоа чудо полека по тоа дупките зашо отидовме јабана. Ама пошо беше Reno Junk баш на убавите удолници најде да му откажат кочници.
Они откажувале и предходно ама на рамно, ама сега беше интесено. Шоверов после обидот со моторно кочење ми рече само “брат држи се“ и заака у еден ѕид со страницата и почна да се гребе по него... Днг Днг застана некако лименкава, ја блед крпа ги кажав сите молитви шо не ги знам. Фино лепо се јавивме кај МАМА и дојде, ја пречекавме ко шмоклевци седнати на хауба...

Уз пат... Добро бе дај кажете шо е форава со луѓево што се уклучуваат на илинденска ко празна да е?? Цела недела по 2-3 пати дневно поминувам и мора да се најдат неколку да ми излезат без да погледнат и тоа се со некои BMW, Mercedes или некоја слична кола. И нормално фраерско возење спуштено седиштето позади стубот и ништо не глеа па шо сакаш прај свири блендирај трескај се од земја ако сакаш он мора да излезе па ти снаоѓај се како ќе закочиш од 70-80 на 10 за 20ина метри :О
« Последно менување: 02 Мај 2011, 02:59:59 am NetworX »
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Они откажувале и предходно ама на рамно, ама сега беше интесено. Шоверов после обидот со моторно кочење ми рече само “брат држи се“ и заака у еден ѕид со страницата и почна да се гребе по него... Днг Днг застана некако лименкава, ја блед крпа ги кажав сите молитви шо не ги знам. Фино лепо се јавивме кај МАМА и дојде, ја пречекавме ко шмоклевци седнати на хауба...

Гледам дека не ти било лесно ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
До сега сите сте живи, тоа е добро.
Иначе ме потсетија приказните со рено4. Пред 3-4год. со реното на другарот тргнавме накај викендица кај него во стопански двор (после новосело лево) по тоа угорниците нагоре успеавме да се качиме. Е сега за надоле беше лудо и незаборавно: Ај што неможевме да го запалиме, успеавме некако у втора на удолница (реното не вреди ни бензин да му ставиш) и тргнавме надолееее...
...Нормално со тоа чудо полека по тоа дупките зашо отидовме јабана. Ама пошо беше Reno Junk баш на убавите удолници најде да му откажат кочници.

Уз пат... Добро бе дај кажете шо е форава со луѓево што се уклучуваат на илинденска ко празна да е?? Цела недела по 2-3 пати дневно поминувам и мора да се најдат неколку да ми излезат без да погледнат и тоа се со некои BMW, Mercedes или некоја слична кола. И нормално фраерско возење спуштено седиштето позади стубот и ништо не глеа па шо сакаш прај свири блендирај трескај се од земја ако сакаш он мора да излезе па ти снаоѓај се како ќе закочиш од 70-80 на 10 за 20ина метри :О
Епа само живите зборат. Лошо е да ги слушаш само добрите верзии на приказните, нема кој да ги раскажува лошите. Ќе си помислиш секогаш ќе излезе на добро.

П.С. Вчера во Бутел пред мене колата си вози (врнеше) и наеднаш, на тоа глупиот триаголник после семафорите, се лизга нешто... една страна друга страна. Јас полууспан подприкочувам полека и во себе - каков дегенерик, ќе го учука некој. И кога да видам кола од другата страна, уствари пробувал да ја избегне колата од другата страна! Се цивнаа, едното беше саксо другото незнам, и по некоја лајсна и крило испаѓаа.
Значи на таа кривина како се лета, мамата. Треба ступчиња во средина да стават, а не испрекината линија. Или јас би и жардињери.
« Последно менување: 02 Мај 2011, 11:38:20 am Deni »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
V8 Supercars Barbagallo Perth 01.05.2011 Karl Reindler Crash TV
(извадок од vrelegume"

"Trka austarijskog V8 Supercars šampionata na stazi Barbagallo nije pošteno ni počela, a već se desio spektakularan udes. Vozač Karl Reindler u Holdenu Commodore je ostao da "stoji" u mestu a onda se u njega od pozadi "zakucao" Steve Owen. U trenutku kada je udario u Reindlera, Oven je već išao brzinom od 150 km/h.
To je bilo dovoljno da Reindlerov Commodore bukvalno "eksplodira" u vatrenoj lopti. Koliko god incident užasavajuće izgledao, oba vozača su iz njega izašli praktično nepovređeni - Reindler sa sasvim malim opekotinama po rukama i još manje po licu, a Owen se požalio da je ugruvan. Posle udarca brzinom od 150 km/h u drugi automobil, to je nešto što je i moglo da se očekuje."