Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883727 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Одроната карпа одзеде живот на патот Маврово-Дебар.

Одроната мала карпа била смртоносна за триесет и осумгодишниот Арџент Бајрами кој со сопругата и синот патувале за Дебар, во посета на родителите. Несреќата се случила околу 11 часот и десет минути кога во близина на месноста Сенечеки Ливади дошло до одрон над патот, при што еден поголем камен паднал во десниот агол на предното стакло и удрил во телото на Арџент.

Без лекарска помош повеќе од половина час?

По ударот тој ја изгубил контрлата и возилото тргнало кон Радика, но сопругата која била на совозачкото возило воланот го свртела на спротивна страна со што била избегната поголема трагедија.

- Ќерка ми се јави на телефон и рече дека паднал камен врз автомобилот, така што Арџент бил удрен на рамото и кај вратот. Рече дека е ризична состојба  и дека никој не им помага. Ми рече тато помогај. Од Тетово како што бев на улица, од еден другар зедов возило. Кога стигнав тука девојчето ми кажа дека пулсот не му работи. Најмалку пола час, а може и повеќе, откако се случи несреќата, брзата помош уште не беше пристигната. Од автомобилите што проаѓаа ниту еден не запре да помогне. Не можам да сфатам како може кај ниту еден да не проработи хуманоста. Само подзапираа, ќе погледнеа и заминуваа - вели Музафер Јашари, татко на сопругата на Арџент.

Опасноста и натаму демне

Дваесет и деветгодишната сопруга и двегодишниот син минале со лесни повреди. Семејството Бајрами живее во Скопје, а во Дебар оделе на гости кај родителите на Арџент. На местото на несреќата извршен е увид од страна на истражен судија од Гостиварскиот основен суд, кој наредил да се изврши обдукција на телото.
На овој дел од патот, како и на оној кон Струга од одрон од камен пред повеќе од четириесет години загинаа двајца возачи. Денешниов трагичен настан нека е предупредување дека под итно нешто треба да се направи за да не се повторуваат вакви трагедии. На овие патни правци освен големите лавини кои ги има често во текот на зимата, во овој и есенскиот период демнат опасности од одрони од карпи.

Извор  http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=958F15D28012D5469BCB8BBBDEABC85F
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Срамота! Ова со брзата помош е стварно срамота!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Leleeeeej... Od nigde nikade.

Poznato mi e ova so brzata pomos, ama i tie pravat se sto mozat. Ne se semokni. Jas izgubiv drugar na 20tina godisna vozrast koj koj sedese paraliziran na ednata strana dva casa... I otkoga dojde pomosta, veke bese nadvor od moznost za spas.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Лелееејј страшно. Баблс како мојот и изгубен живот.
Јас синојка се јавив во брза помош во 22:10 а таа стигна во 23:00 и тоа во центар на скопје :(

После некој ќе ми реплицира дека докторите правеле се што можеле. Ај сега?

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
Јас бев сведок на сообраќајка на Партизанска и Московска (кај Архивот, кај новиот трговски центар), се лупнаа џип и кола, колата се тумбаше 40-50 метри, веднаш се јавив во полиција и им кажав да викнат брза помош. Чекав да дојде полиција и да дадам изјава, во меѓувреме се собра народ, го извадија тој од превртената кола и го однесоа во болница, а брзата помош дојде после 45 минути од сообраќајката, иако базата од каде тргнуваат им е еден семафор оддалечена ?!?!?! Ова беше пред 3 години, уште се чудам зошто им требаше толку време...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
ај честито

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=6E36FFA56A0D374E9026858EF80F172A

сеа неможам без светла веке да си возам преку ден

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Веќе има тема за тој муабет, а и кај нас на порталот е објавено.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4232.0.html

http://www.carclub.mk/2012/05/07/vnimanie-kameri-vo-skopje/

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
Луѓе,возилата на Брза Помош понекогаш се случува да се сите зафатени,некои на домашни интервенции,некои на итни случаи и сл.Не дека ги оправдувам ама ова ми го има кажувано човек кој работи во Брза Помош.Плус имаат недостиг од возила.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ova so kamerite e dobra ideja. Ke ima kakov takov red. Vo Sofija na primer pamtam uste vo 80-tite imase kameri na site glavni krstosnici.
Pred 10-godini duri i se namesti po kvartalnite ulicki taka da nema sansi da se skries ili da vozis brzo, postoi golema verojatnost da te kaznat.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Недостигот на возила се компензира со врби и споменици така да не се секирајте на место е се.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ima vozila ama PARI se nema da se dadat. Se davaat za VAZNI kulturni raboti.

Brza pomos vo Skopje ima vozila ama dzabe povekjeto se stari i vekje so mnogu kilometri. Za write off.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Срамота! Ова со брзата помош е стварно срамота!

Често идам по риба на овој терен и едина Брза Помош што може да дојде е од Дебар. 30 минути мислам дека е добро време.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Да имала ремап, ксенон и малце спуштена, ќе дошла за 25 минути :(

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Две работи се погрешни. Нехуманоста и брзата помош. Побрзо ќе стигнеле од АМСМ помош на патишта   >:(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не знам како никој не застанал. Лоша работа.

« Последно менување: 07 Мај 2012, 21:29:00 pm chlink »