Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3832404 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6287
Некој од Скопје искршил нова S класа во Битола.

https://bitolanews.mk/2026/02/01/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-44-%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%98%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d1%81%d0%be-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d1%86%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%81-%d1%83%d0%b4%d1%80%d0%b8%d0%bb/
Ѓебал некој него, греота е брезата 40 години има растено, ја сроза. Живари има колку сакаш, дрва послабо.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
То ме зачуди овде да се лупниш треба да си шампион.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7780
Скопјанец со Бугарски мерцедес.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
Скопјанец со Бугарски мерцедес.
Во Битола. Во 4.30 сабајле.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
На крај ќе испадне швалерката му удрила шамар што ќе ја носи во Расчекор

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Лејн асист му свртил волан.  :D

Кромберг прва смена бил, се брзал.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15116
  • Пудингот на шоферството
Сигурно,shortcut  сакал да направи системот,да стигнат побрзо. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
...

Како паметен дечко (за каков те сметам) би требало да ја разбереш поентата и без статистики и нивни толкувања. Па мме, сега да забраниме возење автомобили и со указ да наредиме сите со автобуси (јавен превоз) да се возат: Нема да има „луди статистички подобрувања“ во безбедноста?

Еј, некој што му треба ригиден алгоритам да му кажува дали да премине лента и да му го управува аутото: НЕМА РАБОТА ДА ВОЗИ АУТО. Нека се вози со автобус, иста контрола во сообраќајот ќе има (само внатре ќе се возат ~40 неподобни за возење и ризикот од нив ќе биде помал).

Цитат
Работи како автономно кочење (особено во денешно време кога сите се со телефоните во раце, и сите знаеме дека не треба така, ама ете, ѕирни во сообраќај околу тебе)
Ова е одличен пример: За тоа дека не се решаваат проблемите, туку се решаваат проблемите што произлегуваат од проблемите!

Абе ова треба драконски да се сече, да се казнува. Да се спречи. Не да се развиваат цели „системи“ каде на имбецилите ќе им се овозможи да бидат имбецили.

Еве предлог: Зошто не вградат автоматски џемер системи кои работат 100% од времето кога моторот работи (алтернаторот дава напон)? Освен кога аутото е застанато, или кога се користи фабрички хандс фри. Дата трансфер автоматски блокиран при истите услови, освен за ГПС (и можеби стриминг на музика).

АМА НЕ! ЌЕ ВОВЕДЕМЕ АВТОМАТСКО КОЧЕЊЕ!
За имбецилите да не удрат нешто/некој додека текстаат. Нема везе што понекогаш истиот "feature" ќе направи сообраќајки. Нека текстаат копилињата, тоа е најважното.

Цитат
Дали сите овие системи ги прават луѓето полоши возачи?
Апсолутно да.
И лудит е 100% глупа споредба со нешто што треба да оправда копиљаци што прават сообраќајки додека текстаат или сурфаат на мобилен.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Види го загадувањето на средината од приватните авиони, еве пример на Тејлор Свифт.
Мислам дајте да не се лажеме дека ти, јас, Дизел и било кој нормален лил во земјава придонесува за било какво намалување на загадувањето - додека други и се серат на средината и ги е гајле за истата. Со загадување за неколку дена - што ти за цел свој живот нема да придонесеш да го ,,намалиш".

Да не се правиме будали, please

Сега на Давос сите со приватни авиони си дошле, десетици можеби стотици... И они паламудат за СО2 емисии. Таквите ја креираат политиката што ти кажува дека „ја спасуваш природата“ со тоа што користиш неколку пати потежок и поскап акумулатор, и амортизираш куп други елементи во аутото... А знаеме (имаше пред подоста години дискусија на форумов) дека во просек еден просечен западен оџак од печка на која се горат суви дрва: Загадува колку 1000+ 15 или 20 години стари аута (од тогаш е студијата). Е сега преведи го ова за услови на Скопје каде просечно ќумбе гори влажни дрва или неретко ѓубре (иверици, намештај, свашта), сервиси горат моторно масло, цигани палат гуми и акумулатори, и згора на сѐ Усје ебава матер на сите со горење увозен отпад а на Дрисла којзне што сѐ се прави.

Сите заштеди од старт стоп, кумулативно од планетата Земја некако да се насочат во град Скопје: Пак ќе биде пичкин дим во однос на другиве загадувања што ги имаме.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
Тие во давос требале пешки да дојдат

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
Сега со сејф сити не мора да гасите старт/стоп, и онака веќе никој не свири ако тргнеш 15-20 секунди покасно откако ќе се запали зелено на семафор.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Тие тееба да се стрелаат,90% се педофили.А и не морале да одат,можат на зоом да направат состанок.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7780
Tие во Давос ти се она класичното:
- Слушај ме што ти зборам, не ме гледај што правам.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
Тие тееба да се стрелаат,90% се педофили.А и не морале да одат,можат на зоом да направат состанок.
Ја ли сум крив што мицко сте го гласале ебаго :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
Не знам како го поврза Жмицко со предходниот муабет,па уште дека "сме го гласале".Чувај Дени од полошо.