Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3411979 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Кој ти јаде гомна, да јаде гомна.

Лично, по основ на поставување нов, сопствен принцип - боли ме курац веќе за правила.
Ако улицата е празна, не возам 50 ако не ми се вози 50.
Добро, не возам 150, ама за 7-80 може само да ми попушат после еден живот разочарувања.

Еве ти, да продолжиме со драмата :) )
Па види ти после дали џабе си одебал од тука.

https://motika.mk/2-meseci-zatvorena-ulica-vo-kisela-voda-i-nikoj-ne-mrda-ni-so-prst

Ова е повеќе за темата Улици и ЛошиПатишта,
ама во склоп е заради тоа што лично видов 3 повеќе од малку оштетени возила пред да ја затворат ебенава ридска патека.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Овде само трајно знаци работа на пат, и една лента да се затвори десната, нема друго чаре,
или да се преправи и да биди под 30 степени навален патот, како во Монца старата патека, ич да не се намалува, ботомаут сите со колите.  :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Само активирање на камерите без селективна правда може да го оправи хаосов, иначе е ужас сообраќајов, бетер од Тирана стануваме...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Овде само трајно знаци работа на пат, и една лента да се затвори десната, нема друго чаре,
или да се преправи и да биди под 30 степени навален патот, како во Монца старата патека, ич да не се намалува, ботомаут сите со колите.  :D
Јас мислам дека уште 2-3 предупредувачки знаци и постепено намалување на брзината 100м претходно од таму колку е сеа, 100-ка ли е, на 80, па на 60, па на 40, ќе биде сосема доволно. Едново знакче е малку за да ти го привлече вниманието, поготово кога не знаеш каква е опасноста од кривината.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Мора да стават повеќе предупредувања (знаци, трепкачи, рапава боја на асфалтот што ја дрма цела кола и сл.), нешто како кај Крива Паланка. Според мене предупредувања треба да има уште пред разделувањето на патот од експресен во едносмерен, оти и тука е лошо направено и оградата што разделува е смачкана.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Јас мислам дека уште 2-3 предупредувачки знаци и постепено намалување на брзината 100м претходно од таму колку е сеа, 100-ка ли е, на 80, па на 60, па на 40, ќе биде сосема доволно. Едново знакче е малку за да ти го привлече вниманието, поготово кога не знаеш каква е опасноста од кривината.

По видео од јутуб, 80 има знак кај шо се дели експресниот, следно овој од 40, и на кривина два знаци со стрелки, измеѓу ништо.  :-X

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Само активирање на камерите без селективна правда може да го оправи хаосов, иначе е ужас сообраќајов, бетер од Тирана стануваме...

Треба луѓето да олабават и да сфатат дека не треба секаде да се брза. Не треба секогаш да се биде со предимство и работите сами од себе ќе се средат. Општо да се олабави во животот и тоа ќе се резултира и на сообраќајот.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Вчера уште 2 жртви на експресниот пат Прилеп-Градско, станува голем проблем.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Затворен е патот за сообраќај, ќе стават сега уште 2-3 знаци за неписмени, ама дали ќе биди од помош незнам, арно рече некој стариот пат е непрегледен, кривини цел и необележан па не изгинаја толку народ како тука, ама таму возат 40 тие таквите.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
Ако не го знаеш патот вози побавно и повнимателно. Колку што памтам приклучокот на автопат првин оди надоле па во кривина и веројатно тука е проблемот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Може не е најјдобро обележан патот, ама стварно треба да си многу залетан и неписмен за да летнеш таму. Никако нема да се погоди на вој антички народ.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Затворен е патот за сообраќај, ќе стават сега уште 2-3 знаци за неписмени, ама дали ќе биди од помош незнам, арно рече некој стариот пат е непрегледен, кривини цел и необележан па не изгинаја толку народ како тука, ама таму возат 40 тие таквите.
Уште е затворен?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
На АМСМ има вакво озвестување:

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1724
На АМСМ има вакво озвестување:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Месец и пол за да постават дополнителни знаци. Мора некое тендерче да се отвори и да се лапне.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Изгледа ставаат појачување на оградата, секој ден им ја туркаат...
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!