Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415444 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
Jas ne mislam taka,cisternata e vo sredna lenta,avtobusot e vo leva lenta.

Моја грешка, Астрава врти налево од помошна лента. Мене ми се виде како да е од десна возачка.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Jas ne mislam taka,cisternata e vo sredna lenta,avtobusot e vo leva lenta.

Моја грешка, Астрава врти налево од помошна лента. Мене ми се виде како да е од десна возачка.

И јас кога го видов видеово изгледаше дека сврте лево од средна лента, ама во описот на веста пишуваше дека сврте од помошна лента.

Не знам дали е здравствен физички проблем, многу сврте нагло лево и си треба малку физички напор да го свртиш така воланот (иако е серво), а веќе беше во лента за застанување. Ми личи дека сврте лево (од паника или од нужда, може стварно имал/почувствувал навистина здравствен проблем), сакајќи да се враќа по истиот правец бидејќи нема излези.
Нешто слично како девојката што загина летово во Хрватска или Црна Гора мислам, што се откопча од параглајдерот сама од паника.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Не треба опис да читаш(посебно познавајќи го нашето "новинарство"),се знае колку е лента широка,се знае колку е круг на вртење на возило.
Од средна лента нема шанса да заврти.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Според мене единствена и исклучива одговорност има само кај воазчот на Астрата.

Тоа е преочигледно! И среќа дека е на камера фатено, да му олесни на душа на сиротиот шофер на автобус кој не можеше апсолутно ништо да направи да ја избегне трагедијава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Јас поминав покрај сообракајкава, се случи точно на Уклучувањето од тетово за скопје кај што почнуваат првите отпади. Астрата беше пепел направена 2 екипи на пожарна ја сечеа...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Buson reagira, jbg ne e bicikla pa da mi trebit polmetro za da smenit lenta. Vakva deshavka slicna imashe na straza pred 10 tina god golf vs bus, vozacot na golfi dobil infarkt vo vozenje. Jbg.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
Мене ми изгледа дека колата се движи споро цело време во помошна лента како нешто да има план.
Тоа дека е со цел да  сврти и да се врати назад мислејќи, дека не е на автопат или дека нема никој, па кој ќе бара исклучок ај ќе се вратам назад.

Ако му се слошило колата нема да сврти така полно преку две ленти, туку ќе удри во банкина или ќе премине од помошна во друга лента и повеќе ќе вози право.

Џипот се снајде во моментот, а и има среќа што автобусот е пред него и нема друга кола десно.

Изгледа и дека не држи растојание, се движи побрзо во лева лента со цел да ја престигне цистерната заедно со автобусот. Од автобусот и цистерната ни не знае дека има кола напред.

Виновен е возачот на колата како прв, а по него и сите други ако се утврди дека возеле над дозволено.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Автобусот и цистерната (знаејќи како брзо возат оилко цистернине), веројатно од претходната патарина се претицаат со разлика од 1км/ч а тој позади автобусот едвај чека да завршат со епохалното претицање. Сите сме биле во таква ситуација два шлепери со 0.5км/ч да се претицаат а ти дремеш со 108км/ч позади нив. И тој позади автобусот и цистерната, само беа нијанса посреќни од автобусот. Некоја десетинка од секунда посреќни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
(знаејќи како брзо возат оилко цистернине),

Тек да ги видиш од Берович Бетон периодов како возат по Плетвар кога се празни, гарантирам со исклучени ограничувачи на брзина се, и нагоре и потоа надоле до каменоломот летаат кога се празни.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Уште еден...

Цитат
05 август 2025, 18:05

Во СВР Велес денеска било пријавено дека околу 09.00 часот на исклучокот од експресниот пат Прилеп - Градско кон автопатот Гевгелија - Скопје, патничко возило „даеву ланос“ со скопски регистарски ознаки управувано од 73 годишниот К.Б. од Скопје, удрило во заштитна ограда, информира попладнево за МИА портпаролот Биљана Ѓаковска.

-Во несреќата е настаната материјална штета. Увид изврши увидна екипа од СВР Велес, појасни Ѓаковска.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3138
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Овој со тоа ланос
-Како оние на шалтер да прашам само нешто…

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Овај на 73 години уште за в кола е. Се гледа на сликата стрелката за кривина во лево, како се толку прости луѓето и незнаат дека треба да намалат не разбирам.

Отсутен Redneck

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
Тој што ја проектирал клучката градско - автопат е за во затвор.
Недај боже да има намалена видливост поради густа магла ќе изгини народ.

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Едни велат патот е лајно,
други велат луѓето се глупави.

Епа, _затоа_ е патот лајно - затоа што луѓето се глупави!

Секој јавен пат треба да биде доволно безбеден за барем да се намали можноста некој да настрада заради горенаведените глупави!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
30 год. живеев и функционирав во Мк.
Последните 7-8 сум надвор.
2 дена сум во Бт,ова шо се дешава во сообраќајот е тотална катастрофа.Минатата година не беше вака поточно кажано имав чувство дека е ок,беше посмирено.Ова сега е катанга.Можам да замислам Скопје,Тетово,Гостивар,Кичево,кај шо се браќата шо се дешава.
И пред да се дрзни некој гомнојадец да кажи дека се филмовам или глумам лудило,не сум јас возач кој оди 100% по пропис,ама не сум ни никој шо ништо не почитува.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D