Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415337 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Многу убава анализа од дечкото на видеото. Некад имало знак дека има паркинг арно ама од мај месец тој е паднат а таму се проширува на 3 ленти патот и има кривина. Овој изгледа отишол по пропис најдесно мислејќи патот е со 3 ленти проширен арно ама одма после кривината е паркингот и банкината каде што ја има целосно покосено.

1:32
Прекрасна анализа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Многу убава анализа од дечкото на видеото. Некад имало знак дека има паркинг арно ама од мај месец тој е паднат а таму се проширува на 3 ленти патот и има кривина. Овој изгледа отишол по пропис најдесно мислејќи патот е со 3 ленти проширен арно ама одма после кривината е паркингот и банкината каде што ја има целосно покосено.

1:32
Прекрасна анализа.
Но како се запалил автобусот?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Во четвртокот го возев патов, искрено мене не ме изненади овој дел.

Дали се работи за замор за возачот или тргнал очи од патов не знам. Патов е прегледен ама има доста кривини, така што не ми се верува дека бил до толку ненормален да си гледал во телефон дур вози.

Самото тоа што е кривина во десно а тој веќе завртил бил свесен што прави.

Автобусите имаат тенденција да возат малку подесно на автопатите да не попречуваат сообраќај.

1) Јас мислам возачов  помислил дека патот продолжува на десно, а не дека тоа е место за паркирање.

2) Касно ја видел банкината го завлечкал автобусот по рампата

3) Се скинала десна гума и се набила вратата

4) Имало искрење и големата количина на кислород од гумата која пукна под притисок и можеби подпомогната од некакво хидраулично масло (мада мислам дека не е запаливо толку хидрауликата) се запалил автобусот одоздола каде што имаат шверцувано бензин или дизел

5) Бензинот (најверојатно) се запалил веднаш, дизелот веднаш после него (оти нели имало траги од гориво - дизел по патот), а дизелот остава трага долго време на асфалт (ако ви се има случено да ви се истури дизел на паркинг - флеката стои долго време)

6) Кога веќе почнува да гори, имате многу материјали кои горат лесно - куфери, облеки, хартии, теписони.

7) Вратата најверојатно била згмечена кога удрил во банкината и не можеле да ја отворат.

8 ) Според кажувањата на очевидецот (имаше интервју) биле живи луѓето внатре и врискале.

Мене ме интересира следното:

1) Каде биле возачите (двајца треба да се) кога се случила несреќата да ги скршат прозорите (како оние што избегале од задниот дел од автобусот)?
2) Што се шверцало долу во багажот што толку го потпомогнало горењето?

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
Знаат другите шофери ако нешто е шверцувано или не.

Во случајов имало експлозија буквално која пеплосел живи луѓе за нецели 5 минути. Експлозија од што останува енимга и засекогаш така ќе остане. Дека нафта тубиња или бензин имало па се запалил во такви околности, тоа се евтини бугарски прикаски пласирани во ова нашата банана држава. Некој свесно дозволил автобусот да се претвори во ковчег.

Да бевме нормална држава, дурмо турс до сега ќе беше избришан од сите можни регистри во земјата... а тоа може и ќе придонесеше за да не ни се повторуват трагедии, па сега се трудиме на теории на заговор де била тнт, де нафта де швепси па што уште не. Што и да било, некој намерно дозволил да се работни незаконски ама затоа сега имаме 46 душички изгаснати. Лакомост, анархија, корупција и кривосудсво.

Нека почиват во мир тие невини души.

VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Кога ја скинал банкината десно, можеби тогаш го решил и десниот резервоар за нафта на автобусот, го распарал од доле, многу искрење, преголема топлина од триење и вивнала нафтата.
Кога ќе се анализира детално пеплосаниот автобус ќе се знае, до тогаш може само да изнесуваме точни/неточни теории, се можело да биде.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Цитат
Приказната на Орхан открива уште еден детал – во моментот кога тој излегол од запалениот автобус, за малку ќе го однел автомобил кој минувал на автопатот, кој не застанал и покрај очигледната трагедија што се случувала во тој момент.
https://www.slobodenpecat.mk/prezhivean-od-avtobuskata-nesrekja-uspeal-da-spasi-shest-lica-no-ne-i-negoviot-sin/

Колку треба да си без осет да си поминеш лабаво покрај автобус што гори и скокаат луѓе низ прозор...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Цитат
Приказната на Орхан открива уште еден детал – во моментот кога тој излегол од запалениот автобус, за малку ќе го однел автомобил кој минувал на автопатот, кој не застанал и покрај очигледната трагедија што се случувала во тој момент.
https://www.slobodenpecat.mk/prezhivean-od-avtobuskata-nesrekja-uspeal-da-spasi-shest-lica-no-ne-i-negoviot-sin/

Колку треба да си без осет да си поминеш лабаво покрај автобус што гори и скокаат луѓе низ прозор...

Освен аконе си типично бугарчиште

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Zanimliv osvrt dade coekov... ne od aspekt deka e terorizam nego review na voziloto i site bezbednosni sistemi koi gi ima istoto

https://www.facebook.com/watch?v=1540400142983321

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Samo sto sakav da go postiram :D

Terorizmot na strana, navistina ako e se kako sto kazuva ima nesto sto gi ebe kokoskite.
Ke  bide ova interesna i dolga istraga.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
На крај ќе се сведе на грешка на шоферот и то е то.

Гарантирам ќе речат дека немало ништо во багажниот простор, возилото било исправно - е немало документи. Така ќе се заврши целиот случај.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
трагедијата е една од поголемите во последно време во Европа и е случена во држава членка на ЕУ
не ми се верува дека туку така ќе се заврши истрагата, дури очекувам и меѓународна да биде и точно да се види што се случило

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
На крај ќе се сведе на грешка на шоферот и то е то.

Гарантирам ќе речат дека немало ништо во багажниот простор, возилото било исправно - е немало документи. Така ќе се заврши целиот случај.
Веќе велат

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
трагедијата е една од поголемите во последно време во Европа и е случена во држава членка на ЕУ
не ми се верува дека туку така ќе се заврши истрагата, дури очекувам и меѓународна да биде и точно да се види што се случило

Да не заборавиме, сепак е Бугарија. А тоа што нашивр министри цело време дремат таму, не е случајно.

На плусинфо имаше мн добро интервју со превозник од БГ каде објаснува за сите системи на заштита од пожар во понови автобуси како тој што изгоре.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930

Да не заборавиме, сепак е Бугарија. А тоа што нашивр министри цело време дремат таму, не е случајно.

На плусинфо имаше мн добро интервју со превозник од БГ каде објаснува за сите системи на заштита од пожар во понови автобуси како тој што изгоре.
Не заборавај дека тој на видеото е бугарин и можи реклама да си прави за компанијата негова и автобусите, плус некаде подолу прочитав дека не бил ист таков автобусот на беса.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html