Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419871 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Моето MiTo е кај мене пред врата, добро е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
Една од полошите раскрсници во тој дел, пред да ги стават лежечите пуна гас се тепаше од тумбата горе па се до доле.. и кој е крив во ситуацијава?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Ин лајв, слушнав нешто подолу пеш додека идев ама дека со слушалки не кладов дикат, кога дојдов на семафор видов шо се десило.. Океј се вака навидум сите, митото салам земено, тоа другата фиеста стара беше пепел пред пламнување ја гасеа. Козле кај пиљарата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Леле, тоа проклето место... колку пати ми прелетал некој :(
Добро е ако се сите добри, којзнае како терал другиот индијанец.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Моето MiTo е кај мене пред врата, добро е.

Исто, во гаража.

Брзо опоравување од шокот и ако има некој повреден...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Za milimetar me imaat promaseno na toj semafor pred godini... Po moja krivica, zosto ne znaev deka i za levo kon vero i za pravo e zeleno istovremeno. Izgleda i sega istoto se desilo. Posle toj nastan ocite 10 otvaranje po raskrsnicive, zosto na mnogu mesta ima takvi resenija.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
na raskrsnica kade i na dvete strani imaaat "generalno zeleno" za pravo i levo bi trebalo da ima nekoj znak za predupreduvanje...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Една од полошите раскрсници во тој дел, пред да ги стават лежечите пуна гас се тепаше од тумбата горе па се до доле.. и кој е крив во ситуацијава?

Dobra si e raskrsnicata, majmunite sto iznakupija vozacki ne gi biva.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Братски, не е добра...
Секој пат кога некој прв пат поминува таму мисли дека е зелено само за него...
Тек ако правецот е кон споредната улица нагоре, тука постојано има и насадени идиоти па ако одиш право да влезеш кон уличката остануваш заробен на сред раскрсница и чекаш да пројдат прво другите од контра-правец, па после ти...

За овој правец зборувам.
Тргаш право и имаш 3-4 морони паркирани (знаеш, на две минути) и чекаш во многу заебана позиција да пројдат прво другите од онаа страна.
Додатно, од тука се врти и лево, нели... на истото зелено.
И секој пат кога некој ќе тргне лево, ако не знае дека и за другите е зелено може јако да го јаде затоа што нетрпеливоста е огромна на таа раскрсница кога е шпиц.

https://www.google.mk/maps/@41.9937966,21.40293,3a,66.2y,190.18h,88.53t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZ9lIo7xD0gUacjCuBECe6g!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Како ке ме здрвеше вчера цистерна упм... За излез од прилеп према плетвар кај лукоил (кој дебил го правел тој излез треба на плоштад да се стрела) неможев да видам дека има камион кој се движеше од Битола према плетвар, среќа човекот ме виде и закочи, ке ме влечеше до црквичето што е...
Му се извинив со 4 жмигавци едно 10 пати и 1000 пати го пцуев тој што го правел излезот

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Хах и јас пред некој ден истото го заприметив, на ретровизор не можиш да видиш, а глава да свртиш задниот стуб ти пречи, влегуваш на среќа, или со залет.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Братски, не е добра...
Тек ако правецот е кон споредната улица нагоре, тука постојано има и насадени идиоти па ако одиш право да влезеш кон уличката остануваш заробен на сред раскрсница и чекаш да пројдат прво другите од контра-правец, па после ти...

За овој правец зборувам.
Тргаш право и имаш 3-4 морони паркирани (знаеш, на две минути) и чекаш во многу заебана позиција да пројдат прво другите од онаа страна.
И секој пат кога некој ќе тргне лево, ако не знае дека и за другите е зелено може јако да го јаде затоа што нетрпеливоста е огромна на таа раскрсница кога е шпиц.

https://www.google.mk/maps/@41.9937966,21.40293,3a,66.2y,190.18h,88.53t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZ9lIo7xD0gUacjCuBECe6g!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Си опишал однесување на мајмуни, не дека е лоша раскрсницата :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Хах и јас пред некој ден истото го заприметив, на ретровизор не можиш да видиш, а глава да свртиш задниот стуб ти пречи, влегуваш на среќа, или со залет.
Башка со комбе бев, ништо не се гледа... :( секогаш искачам од кај салида, викам ај да земам кафе од лук и да бегам... Кој ѓавол ме натера незнам :)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

Братски, не е добра...

За овој правец зборувам.

Epa toa ti vikam be... ne znae, ne gleda, ne pocituva pravila... toa se karakteristiki na prost i neuk sofer. Za site tie situacii sme polagale vozacki ispit...

Ili toa ti e isto ko da kazes kruzniot tek ne e dobar poso lugjevo vozat od levo i e mnogu rizicno...

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Тоа е, и двете коли беа полни со деца тинејџери 18/19 години максимум.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
na raskrsnica kade i na dvete strani imaaat "generalno zeleno" za pravo i levo bi trebalo da ima nekoj znak za predupreduvanje...

Има знак на самиот семафор.

Чим на светлата од семафорот нема никаква стрелка/и туку само црвен,жолт и зелен круг треба да внимаваш кога вртиш лево, бидејќи од другата страна треба да ги пропуштиш оние кој движат право, доколку имаш стрелки на самите светла од семафорот тогаш одиш одма бодејќи тоа означува дека на другите од спротива е црвено, и таа раскрсница е баш така регулирана, арно ама кај нас правила послабо се почитуваат па ...