Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415499 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Ко ќе видите турски камион или бегајте многу напред или остави го нека крши глава пред тебе.
Возат на магнети,со други картички(посебно во земји како Мк),уморени,недоволно спиено и ко шо се дадени од Бога камикази,се силат...рецепт за катастрофа.
Пред некој ден пресека-кичево позади мене возеше турски камион.. јас 110 колата се тегни по кривини тој ми се лепеше позади.. На крај на полна лента ме претекна мене и уште 2 коли со преку 130км/ч... Камиказа невидена..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Фиксен утовар имал. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
Мозок немал..
New blood of old school

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
И така, колку што слушнав на вести, Кичеец не ја пречекорил дозволената брзина, односно претекнувал (без пречекорување) возило кое се движело (влечело) испод дозволената брзина.
Единствен прекршок е претекнување на полна линија.

Навистина нервираат вакви образложенија.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Stvarno be kutriot bez da go stisne ubavo preteknuval na polna, i poso ne dal ubavo gas se zacuka poshteno.

Cesen coek

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Во петокот во 3 по полноќ пред МОН ми преминаа две коли на полно црвено на влакно од мене. Очи отворени, макар и вие да сте во право/предност на менување.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Во 3 по полноќ други правила важат у сообраќај . Не поминувај на зелено.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Синојка накај 1:30 по полноќ не работеа семафорите кај Макпетрол Партизанска(крстосницата со бул. 8ми септември), и една “бабетина” со фиеста од оние првине ќе направеше општ каранбол таму

Имено, возам од Центар накај дома, се доближуваме до семафорите, јас во 3та лента со позади мене уште едно возило, и во останатите две по уште по едно, “бабава” залетана од кај Авицена и врти лево кон Лептокарија, нит да подзастане нит да погледне, среќа возевме нормално и пред раскрница успорив на 20км/ч бидејќи ја “прочитав” дека нема да застане и се бутна пред мене на 30тима сантима, а што е најтрагично влезе на двете ленти со по пола кола, среќа и дечките што возеа до и позади мене ме приметија дека успорив бааѓи па претпоставувам дека сфатија дека доаѓа некоја камиказа.

Застануваме на следните семафори, фрлам поглед, внатре две жени 40тина години, подзамаглени стакла и си играат и пеат у кола, све ми беше јасно понатака

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Кои бабатини , ти не знаеш каква јуха има од тие коки на 40ка ;D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Кои бабатини , ти не знаеш каква јуха има од тие коки на 40ка ;D

Пу*ка и риба немаат старост.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Во 3 по полноќ други правила важат у сообраќај . Не поминувај на зелено.

Во било кој
дел од денот,
дел од државава,
било која ситуација,
важат посебни правила во македонија.

Вчера накај 23:00 на скроз црвено и на партизанска /палас ауди а7, партизанска/крузвелтова меган караван од 2005та.

Веќе изгледа се повеќе забегува рабатава вон контрола па веќе не поминуваат на црвено само мафијаши/богаташи/албанци/босанци и остали етникуми од уставот, туку и најефтини коли, средна класа, висока класа македонци/стари/млади/жени ма сите, така да заеби и црвено и предност и се...
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Кој е казнет па да застане?
Очигледно е препуштено самите себеси да се казнуваме, кој кола со кола, некој у споменик, некој во нотар итн.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Разумен/културен/воспитан човек нема потреба некој да го казни за да не прави нешто што не треба.

Не нашето сите преку тротар возат зашто да не и ја... Никој не чека на пешачки зашто па јас.... И сл ситуации
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Очигледно е препуштено самите себеси да се казнуваме, кој кола со кола, некој у споменик, некој во нотар итн.

Нема кој да казни, копилињата се зафатени со мерење радар на обиколница кој вози 141 да му пишат 10 евра. Ретардоси неписмени.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Така де  , тие што поминуваат на црвено, две пуни, паркираат на пешачки немаат гајле а нас смртниците на радар кај дади петрол со 113 не фатиле и ке ти објаснува како возиш многу брзо...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)