Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415520 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Не би се фатил вака по семафори и патишта да се расправам, иако имам и јас краток фитил.

Во 2021 не знаеш кој што чува во фиока или околу појас. Ќе го закааш, ќе те испуца и си завршил работа. Ќе излезе тој од затвор кад-тад, ама јас од под земја - јок
Затоа увек добра музика мора да се има во кола, што не те напиња и те тера агресивно да возиш. Само дефанзива, пуштај све што се бута нека иде напред, уживај си и мали се шансите да се деси ваква работа да се искача од кола. И тргни си 5 минути порано, нормално. :)

Скроз.
За низ Чаир Sepultura или ништо.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ej stvarno niz cair nikat nikoj ne izleguva da se tepa zaradi soobrakaj :D :D
tamu se site cool sto i kojda napaaj
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Кога ви зборам ја за Гостивар, вие ми се смеете. :)

Таму си помирен со фактот дека со кола ќе стигнеш покасно. Тука во Скопје колата е еднаква на брзина, и луѓе пиздат кога ќе улетаат во гужви. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Кај и да е ќе сфатат дека мотор е еднаков на брзина, а не кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
шо зборете, бре?

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Брзина е еднаква на делта ес врз делта те :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696

Не ме буни со делтите бе :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576

integriraj go

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

integriraj go

Брзината е прв дериватив на растојанието во однос на времето :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

За Lancia иначе ти зборува.

Отсутен Bicikle

• Легенда

integriraj go

Брзината е прв дериватив на растојанието во однос на времето :)
Така проф. Верка по шизика кажуеше, интегралот се користи за моментална брзина т.е. кога делта е безконечно мало.
Е сега не разбрав колку мали можат да бидат приимероците (samples), ама то е :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Примероците може да бидат онолку мали, колку што може да измериш или замислиш. А може и помали да бидат за пресметковни цели. На пример, колку пат ќе помине светлината во дијамант, за 0.0000001 секунда? Дури и да не може директно да измериш ни една вредност, ако ја знаеш рефрактивниот индекс на дијамантот, лесно ќе пресметаш :)

Али тоа не е дешаванка со кола....

Отсутен Bicikle

• Легенда
Примероците може да бидат онолку мали, колку што може да измериш или замислиш. А може и помали да бидат за пресметковни цели. На пример, колку пат ќе помине светлината во дијамант, за 0.0000001 секунда? Дури и да не може директно да измериш ни една вредност, ако ја знаеш рефрактивниот индекс на дијамантот, лесно ќе пресметаш :)

Али тоа не е дешаванка со кола....
Секојпат најмалиот примерок мојш да го зумираш и да го делиш, дури и ко ќе навлезиш во кваркојте.. крај немат :)
Да не се оддалечив од темата ја уствари.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Hot pursuit
https://faktor.mk/vudeo-policiska-potera-po-konj-so-prikolka-koj-trcha-vo-sprotivna-nasoka-na-avtopatot-skopje---tetovo
Среќа што е коњ, има памет, па трча во крајна десна... да беше тетовчанец ќе возеше во лева и ќе се снимаше за тик ток, поопасно ќе беше.