Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427907 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Ако го знае некој говедово, нека го поздрави и нека му каже да му се изнаебам мајката у пичка и уште неколку додатни ствари...

Порано беше "Те запамтив, ти ја ебав колата"
Сега е "Ти имам регистрација, пичко"

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Де кажи повеќе детали, да се надоврзиме со пцуењето.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Не знам колку често си возел тука.
https://www.google.mk/maps/@41.9880258,21.4320268,3a,90y,143.53h,85.73t/data=!3m7!1e1!3m5!1sFm0Rl99qwRWjYMHpUcivpA!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DFm0Rl99qwRWjYMHpUcivpA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D313.56558%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=en

Редовна појава е да некој кретен прелета цела колона и се убаци десно.

Лева и средна се само за кон Центар.
Мојава лента е само за право.

Постојано некој ќе влета и ќе се убаци таму после семафорот...

Овојпат, при движење од околу 50км/ч
говедово со Волво (Пошто вол...) на таа брзина ми влета од лево без воопшто да го видам. Едвај успеав да не треснам во него.
Ете, гледаш каде завршивме.

Сега, не знам што е полошо:
- стравот предизвикан кај 5-годишник во мојата кола; ИЛИ
- тоа што не излегов од кола токму поради тој истиот 5-годишник...

Уште сум лут, очигледно... И тоа многу.

Затоа, поздравете го господинот ако го знаете.
Ова не е крај.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Баш прееска на пладне чекав тука, за лево кон подвозникот и дополнително видов кој апсолутен хаос е на тој дивиот (не)паркинг.

Ама со SUV e, не знаеш ти, автоматски има предност. И што дека се утепал брзање, кога е пак само пред тебе, двајцата на црвено. Се надевам дека се е во ред со колата и дека немало контакт. 

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Еден куп, говеда, стари...

Џандари ми го правеле истово 3 пати, само _после_ семафорот (таму веќе се барем поспори, тргнале од 0 и се убациле пополека), еднаш свирев по еден ко будала додека го следам.

Ама, до сега не ми влетал некој вака на толкава брзина, пред семафорот, едноставно имаш многу помалку шанси да избегнеш удар.

И секој пат е кога сум со дете во кола, племе им ебем неписмено.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Тука нонстоп така се прилкучуваат јбг, и онде пред тутунски од истата улица ако ојш, кај што вртиш 10 метра поназад. Али пошѕо не кимисуваат сите одма се ствата размах за уждлебување. Секако не со 50, ќе почекаш згодна пригода.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Еве ги најновите измени - https://www.carclub.mk/2021/01/14/rsbsp-novini-vo-zakonot-za-bezbednost-koi-treba-da-gi-znaat-ucesnicite-vo-soobrakjajot/

Брдо правила за тротинети, кои сигурно нема тротинетџиите да ги почитуваат. Официјално нема веќе поени. Одземање возило до 3 дена околу техничка неисправност, односно до 90 дена при истечена сообраќајна.

Дополнително, ако два пати во текот на една година се одземе возачка дозвола за една категорија, тогаш возачката се одзема трајно. Памет у глава.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Има ли некое објаснување која е поентата на одземање нерегистрирано возило на Х период?

Па и на технички неисправното?

Ќе платам казна, ќе си ја земам колата, и што понатаму? Има насоки кои активности е задолжен да ги преземе сопственикот по подигнување? Колата нема да се поправи или регистрира сама од себе додека лежи во полиција, така да која е поентата на самото лежење?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Има ли некое објаснување која е поентата на одземање нерегистрирано возило на Х период?

Ќе платам казна, ќе си ја земам колата, и што понатаму? Има насоки кои активности е задолжен да ги преземе сопственикот по подигнување? Колата нема да се поправи или регистрира сама од себе додека лежи во полиција, така да која е поентата на самото лежење?

Таблиците ти ги зимаат.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Оди па најди си ги после ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
za ovije sto cadat ne veli zakonot nisto? posebno za tiesto cadat a se zalat deka silegoF ne storil nisto zada go zacisti vozduhot
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Дополнително, ако два пати во текот на една година се одземе возачка дозвола за една категорија, тогаш возачката се одзема трајно. Памет у глава.

Ова со трајново не ми е најјасно. Ако ми одземат Б категорија, немам право да полагам пак за Б катергоија доживотно, и да напраам "regain" на возачката? Ќе мора Ц категорија да возам цел живот? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
za ovije sto cadat ne veli zakonot nisto? posebno za tiesto cadat a se zalat deka silegoF ne storil nisto zada go zacisti vozduhot

Па тие што ти го спроведуваат законот, тие најмалку го почитуваат. Пред некој ден враќајки се од работа, од џандарскиве Ленд ровери, кај се избаци пред мене, димеше како оние против комарци, па уште го стиска а кутрото не мрда. На улица со ограничена брзина од 30км/ч се решив да го поминам, пошто глава ме фркна позади него. И тој истиот, утре ќе ти кажува каде тече Вардар...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Таблиците ти ги зимаат.
Никаде не пишува таблици.

Цитат
Според измените на ЗБСП, полициски службеник може да исклучи возило од сообраќај и привремено да го одземе возилото, до утврдување на техничка исправност, но не подолго од три работни дена. Доколку биде утврдена техничка неисправност на возилото која се однесува на предизвикување на голема бучава...

Меѓутоа многу ме интересира што им значи тоа исклучување и одземање до утврдување техничка исправност...што доколку се утврди дека возилото сепак било исправно?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Ова со трајново не ми е најјасно. Ако ми одземат Б категорија, немам право да полагам пак за Б катергоија доживотно, и да напраам "regain" на возачката? Ќе мора Ц категорија да возам цел живот? ;D
Преполагање сака да каже. Треба да полагаш пак.