Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3421735 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
^da, trpi, ama 50 e dozvoleno. Ovija so maglenkive ( ne dlr) oset nemaat, mu ablendirash, mu pushtas 4 maka si nema, kao normalno e. A ko kje gi pustis ti tie za magla odma blickat mu smetale. Pa ko e magla zatebe i za mene e.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Абе трпи партизанска и 200, толку ми е способна колата да дигне, шо треба толку да возам дека трпела партизанска и повеќе?!

Едноставно, сакам да си возам искулирано и по знаци со мали отстапувања (не сум и јас дева марија) и не ми се лепи на браник, држи растојание и почитувај ги сообраќајните правила и прописи. Многу е едноставно.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
^da, trpi, ama 50 e dozvoleno. Ovija so maglenkive ( ne dlr) oset nemaat, mu ablendirash, mu pushtas 4 maka si nema, kao normalno e. A ko kje gi pustis ti tie za magla odma blickat mu smetale. Pa ko e magla zatebe i za mene e.
Ја обично ги пуштам пред мене таквите, па несакајќи ми се палат дугачките...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
Пробувам да не сум таков тип на возач, се фаќам и јас често во истава ситуација, али повеќе гледам да биди од типот, вози - крши глава.  :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Па да му се сневиди и сообраќајна култура и све. Сите некаде брзаат, кај ќе стигнаат. Ни правила во сообраќајот се почитуваат, нит се држи прописно растојание, туку се лепат до браник. Многу нестрпливост, нервоза, ноќе возат со магленки а нема магла. Возам 50 во средна лента по партизанска во скопје и од сите страни ме престигнуваат. Каде и да одам пцујам секакви пациенти, копита.

Еден е животот, искулирано и брзајте полека!
Гарант возиш некоја тиња од  1.4 атмо :)

Инаку си возат и со drl ноќе, полична им е колата.
Возам „тиња“ 2.0 со 165кс турбо, ако е тоа воопшто битно во муабетот.

Друго ми беше поентата ама очигледно и ти си од тие пациенти шо на дозволено 50, си возиш 60,70 и пак не држи прописно растојание туку се лепи за браник позади.
Страшно ми фали на бравото скршената прскалка на задно стакло која е како пиштолче за вода и задните магленки од пасатот.  :)
Иронично го кажав поради дискусии на други теми :)

Ако 1.4 е тиња за низ град, 1.1 е живо блато 8)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
.

Ја обично ги пуштам пред мене таквите, па несакајќи ми се палат дугачките...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Ma ne pustam nikogo pred mene, osven ako ne vozi poveke od 180. Na avto pat :).
Inace za niz grad sosema dovolno e i 30-40 po ulici , bulevarite od 50-70 zavisi og guzva. Ne sakam nekoj da mi izleta pred kola pogotovo tie so skutercinja i pesaci so tel u raka.

A ti sto se brzat jbg... nema lek
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Passat3B

• Редовен
Па да му се сневиди и сообраќајна култура и све. Сите некаде брзаат, кај ќе стигнаат. Ни правила во сообраќајот се почитуваат, нит се држи прописно растојание, туку се лепат до браник. Многу нестрпливост, нервоза, ноќе возат со магленки а нема магла. Возам 50 во средна лента по партизанска во скопје и од сите страни ме престигнуваат. Каде и да одам пцујам секакви пациенти, копита.

Еден е животот, искулирано и брзајте полека!
Гарант возиш некоја тиња од  1.4 атмо :)

Инаку си возат и со drl ноќе, полична им е колата.
Возам „тиња“ 2.0 со 165кс турбо, ако е тоа воопшто битно во муабетот.

Друго ми беше поентата ама очигледно и ти си од тие пациенти шо на дозволено 50, си возиш 60,70 и пак не држи прописно растојание туку се лепи за браник позади.
Страшно ми фали на бравото скршената прскалка на задно стакло која е како пиштолче за вода и задните магленки од пасатот.  :)
Иронично го кажав поради дискусии на други теми :)

Ако 1.4 е тиња за низ град, 1.1 е живо блато 8)
Иронија и шали прифаќам секогаш, дури и кога се на моја сметка.  :D

Се надевам ми ја свати поентата и пораката во текстот, што сака да каже авторот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
aj sega da ne go tupime 60 e ok, porano beshe 60, ama ako mu se brza ene miu go paton, nema leva-desna za preticanje, nema potreba od ablendiranje, tenzii filmoj, demek jas se brzam mene saatot mi e 100 evra. Tie shto im e saatot 100 eva si plakjaat shoferi. Nz, mozda gresham
P.s i ja saka da voza opusteno, ama ovde se ispajpuziv.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Zemete si vloska so jajca i frlajte...Jas jajce nemam kasnato 5-6 meseci,a sekoja nedela kupuvam po edna 10-ka. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Zemete si vloska so jajca i frlajte...Jas jajce nemam kasnato 5-6 meseci,a sekoja nedela kupuvam po edna 10-ka. ;D
А и никад немаш добиено а по едно пакетче влошки секоја недела.... ;D ;D Со крилца?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
Кога ќе ги пернат некоја вечер од позади, ептен лична ќе им биде.
Леле леле тие со дневните што или не се свесни дека не им работи задна позиција или така им чини, па поготово магла кога има, ми иде брејк чек да му напраам, цел живот светот во црвена боја да му биде!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Абе трпи партизанска и 200, толку ми е способна колата да дигне, шо треба толку да возам дека трпела партизанска и повеќе?!

Едноставно, сакам да си возам искулирано и по знаци со мали отстапувања (не сум и јас дева марија) и не ми се лепи на браник, држи растојание и почитувај ги сообраќајните правила и прописи. Многу е едноставно.
Јас на пример машки мавам на кочница, краток интервал. Упалува секој пат, дури свират гуми понекогаш.
Може и да те удри, ама и таму има позитивни ствари. Ќе го јаде со штети и се друго.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Ако има камера тој позади тебе а му маваш кочница намерно незнам дали тој ќе го јаде :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Ќе го јаде и тоа двапати, еднаш за лупање одпозади еднаш за незаконско снимање.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Лани пријател успешно употреби снимка од камера во кола во суд, за да докаже невиност во сообраќајка, помина без казна за незаконско снимање. Дали беше тоа пропуст или така функционира не знам искрено...ама какви времиња дојдоа, боље да имаш него да немаш :D Во најмала рака ќе ти користи снимката за осигурување.