Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3420081 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Имам седено во Fusion такси неколку пати.
Страв ми беше на секоја кривина.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
A drugi sto koli ima lupnato otkako vozi kola? :D

Te spasi smajlito na kraj.  Inace mnogu patuva, sluzbenite u germanija im se vw, privatno si vozi toyota i site se zivi i zdravi. Ama ford jbg..
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538

Te spasi smajlito na kraj.  Inace mnogu patuva, sluzbenite u germanija im se vw, privatno si vozi toyota i site se zivi i zdravi. Ama ford jbg..

Многу патува не е оправдување за сообраќајки. Јас и возам многу и летам многу. Замисли ако се водев така...
(Чук чук чук у дрво)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Форд 2002г во тест споредба со Вектра, Пасат, Лагуна, излезе најстабилно и најуправливо возило. Пасатот најтежок за управување.
Гршка си за форд, и тоа на велико.

Фусион можда е висок...

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
@miksi  Koga pisav mnogu patuva ne bese za pravdanje, poveke ukazuvanje deka od site sluzbeni, privatnata  i site sto gi zima rent a car samo so fordot problemi  :). Da se doobjasnam, vo atina nego go cuknaa ama saobracajka e saobracajka jbg, i to se broji.

@pirat_07  Jas pisav za moevo iskustvo so ford i rekov nikad vise ford ( ne kazav deka mondeo bese nestabilno ), i dvete slucki kaj brat mi, slucajno ili ne, so ford.

edit: i kazi mi kako da go falam ford sega...
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
За промена фати некој исправен Форд. Па пренеси искуство.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Никоја кола нема сама од себе да се истумба, па макар и оние Џакомо што ги возат смешните, али има таленти што лупаат по неколку коли во 5 години и сеуште не си ја фрлиле возачката, туку вината си ја бараат на друго место.
Твоја работа како возач е да процениш до кај може колата и да не се преценуваш ако не ти држи гзот или паметот.
"Лесно а јако" е муабет на чиче од 70+ и најчесто се смета за негативно, а уствари е ептен позитивно. Сите "лесни а јаки" коли се многу посакувани и ретки. Сигурно немало да ја хомологираат колата ако е опасна за возење.

Инаку, во рацете на кретен и Ferrari 812 Superfast не ја бива (според видеово).

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Па да му се сневиди и сообраќајна култура и све. Сите некаде брзаат, кај ќе стигнаат. Ни правила во сообраќајот се почитуваат, нит се држи прописно растојание, туку се лепат до браник. Многу нестрпливост, нервоза, ноќе возат со магленки а нема магла. Возам 50 во средна лента по партизанска во скопје и од сите страни ме престигнуваат. Каде и да одам пцујам секакви пациенти, копита.

Еден е животот, искулирано и брзајте полека!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Па да му се сневиди и сообраќајна култура и све. Сите некаде брзаат, кај ќе стигнаат. Ни правила во сообраќајот се почитуваат, нит се држи прописно растојание, туку се лепат до браник. Многу нестрпливост, нервоза, ноќе возат со магленки а нема магла. Возам 50 во средна лента по партизанска во скопје и од сите страни ме престигнуваат. Каде и да одам пцујам секакви пациенти, копита.

Гарант возиш некоја тиња од  1.4 атмо :)

Инаку си возат и со drl ноќе, полична им е колата.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Кога ќе ги пернат некоја вечер од позади, ептен лична ќе им биде.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726

Гарант возиш некоја тиња од  1.4 атмо :)

Инаку си возат и со drl ноќе, полична им е колата.
Возам „тиња“ 2.0 со 165кс турбо, ако е тоа воопшто битно во муабетот.

Друго ми беше поентата ама очигледно и ти си од тие пациенти шо на дозволено 50, си возиш 60,70 и пак не држи прописно растојание туку се лепи за браник позади.
Страшно ми фали на бравото скршената прскалка на задно стакло која е како пиштолче за вода и задните магленки од пасатот.  :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер

За Скопје си има посебна рутина и си треба тренинг... лепењето на браник е за да не се прават километарски колони на семафор, а во возење значи си спор(тоа сакале да ти кажат) или па од десно престигнување и влагање у макази пред тебе(тоа е веќе мрш у мичку патер или вози или гони се десно).. Генерално Партизанска трпи многу повеќе од 50 дозволено ама тоа не е тема на муабет

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)