Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419760 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Уште една превртена кола има кај Соборна.
А чекај, ова кај Макпетрол на Партизанска е?
Пошто сега поминав, има Матиз превртен, а ми се чини Ауди црно да не имаше...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Ова кај соборна, а на партизанска не можев убоо да видам шо коли беа, имаше гужва, ама некоја мала беше превртената. ..

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
И фордов на мус тест катастрофа човече.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Каква будала треба да бидеш да превртиш кола во град...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ви се верува дека пак на исто место:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Често полнам гориво на оваа бензинска.
Неколку пати ми се случило следново,  откако ќе свртам лево од  8ми Септември на Партизанска и почнам да се престројувам на десно со цел да влезам на бензинската, да ме "изненади" некој со огромна брзина на крајната десна лента.
Тој "некој" се вклучил на Партизанска од 8ми Септември вртејки вдесно, нема од каде да никне бидејки за сите останати е црвен семафор.
Е сега зошто ме изненадил, бидејки во моментот кога се престројувам вдесно нема никој на таа лента, што значи дека тој се вклучил со огромна брзина и натепал гас до даска на правецот по вклучувањето и не гледа, и не сака да види дека јас со едвај 40 км/ч и со даден жмигавец се престројувам вдесно.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Ви се верува дека пак на исто место:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Често полнам гориво на оваа бензинска.
Неколку пати ми се случило следново,  откако ќе свртам лево од  8ми Септември на Партизанска и почнам да се престројувам на десно со цел да влезам на бензинската, да ме "изненади" некој со огромна брзина на крајната десна лента.
Тој "некој" се вклучил на Партизанска од 8ми Септември вртејки вдесно, нема од каде да никне бидејки за сите останати е црвен семафор.
Е сега зошто ме изненадил, бидејки во моментот кога се престројувам вдесно нема никој на таа лента, што значи дека тој се вклучил со огромна брзина и натепал гас до даска на правецот по вклучувањето и не гледа, и не сака да види дека јас со едвај 40 км/ч и со даден жмигавец се престројувам вдесно.

Најверојатно тоа се случило. Има и траги некои на кочење на сликата.

Него што прави народов, две превртени коли за неколку саати. Изгледа има врска ретроградниот Меркур на @loopz.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не е Меркур, се нема култура и почитување кон другите учесници во сообраќајот.

Во погорниот пример тој е технички во право бидејки јас се престројувам, но бидејки јас сум барем 15 метри пред него и сум почнал да се престројувам, треба да ме пропушти.
Но бидејки тој вози со огромна брзина и нема намера да ми овозможи престројување, само легнува на свирка и прошишува покрај мене загрозувајки не обајцата.

Отсутен atimofejev

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
Според (рас)кажувањето, Фордот само што се приклучил на булеварот од пасажот кај веган кујна, хемиско чистење.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Fucking On Road Disaster, mislam deka ameri taka nekako gi vikaa a mozam da potvrdam i od sopstveno iskustvo. Na vremeto imav mondeo i sum kazal nikad vise ford u kuca. Brat mi od letovo dosega ima lupnato dva fokusa (eden srbija eden grcija, rent a car), vika nenormalno nestabilno kolice, lesno a jako.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
And yet, Крис Харис (комотно еден од најдобрите возачи меѓу автомобилските новинари, во моментов најдобриот презентер на Top Gear) рече дека ако остане без пари и мора да ги продаде сите коли и да купи една евтина, колку да има, ќе купи Focus 1.6 од првата генерација. :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697

Fucking On Road Disaster, mislam deka ameri taka nekako gi vikaa a mozam da potvrdam i od sopstveno iskustvo. Na vremeto imav mondeo i sum kazal nikad vise ford u kuca. Brat mi od letovo dosega ima lupnato dva fokusa (eden srbija eden grcija, rent a car), vika nenormalno nestabilno kolice, lesno a jako.
Focus нестабилно количе??? Не би рекол, општо за Форд не би рекол.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Sekoj so svoe iskustvo, sto da kazam :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
A drugi sto koli ima lupnato otkako vozi kola? :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Fusion е страшно нестабилна кола. Ништи чудно шо е на кров превртена.