Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414537 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Си беше една сончева сабота, 12.09.2020 год, околу 11 часот наутро и си возам Градско - Прилеп. После Камен Дол, следува село Дебриште, па раскрсницата со Кавадарци, на ќошот има Макпетрол.

Од Камен Дол до Макпетрол еден лик ми се лепи постојано со црн Пассат, таблици SK 3503 AG. Знам дека е службено возилото, бидејќи постојано такви шоферчиња се паркираат пред зграда кај мене за да си ги земат пратениците, а богами и пратеничките од Собрание.

По самата раскрсница решава дека ќе биде курназ и дека е најсоодветен момент за да ме престигне и да му излезе возило од спротивна насока. Ми се залепи максимално до моја лева страна, бев приморан да направам маневар и со десните тркала да влезам каналот покрај патот, среќа што го имаше.

Џабе свирење и блендирање, ништо од тоа не помогна, си продолжи и понатаму да си престигнува. Така си стигнав вознемирено и малку надркано до Прилепа града.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Кога мене ми се лепат така и трае подолго време а немаат услови за престигнување, им успорувам за да им овозможам полесно да ме престигнат.
Нека кршат глава пред мене.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Кога мене ми се лепат така и трае подолго време а немаат услови за престигнување, им успорувам за да им овозможам полесно да ме престигнат.
Нека кршат глава пред мене.
Исто, дури идам скроз десно и им пуштам десен жмигавец кога ќе е празно да ме пројде... али генерално не се влечкарам по пат

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Ама вие не сфаќате дека се што нормално возење  во своја кола е влечкање во службена...суштествен некомпатибилитет.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Си беше една сончева сабота, 12.09.2020 год, околу 11 часот наутро и си возам Градско - Прилеп. После Камен Дол, следува село Дебриште, па раскрсницата со Кавадарци, на ќошот има Макпетрол.

Од Камен Дол до Макпетрол еден лик ми се лепи постојано со црн Пассат, таблици SK 3503 AG. Знам дека е службено возилото, бидејќи постојано такви шоферчиња се паркираат пред зграда кај мене за да си ги земат пратениците, а богами и пратеничките од Собрание.

По самата раскрсница решава дека ќе биде курназ и дека е најсоодветен момент за да ме престигне и да му излезе возило од спротивна насока. Ми се залепи максимално до моја лева страна, бев приморан да направам маневар и со десните тркала да влезам каналот покрај патот, среќа што го имаше.

Џабе свирење и блендирање, ништо од тоа не помогна, си продолжи и понатаму да си престигнува. Така си стигнав вознемирено и малку надркано до Прилепа града.
Што ќе се случеше ако не му дадеше простор? Нека изгине говедото. Ама ни крив ни должен и тој од спротива... Жално е што на таквите ни полиција не ги казнува ни куршум не го бие. Непобедливи се.
Затоа кај нас не бидува со протести, некои се имуни на закон и казни.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Грешка си за куршумот

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Возам по Димитрие Чуповски на левата лента кон Климент Охридски. На десна лента некое метро пред мене имаше возило со жмигавец за десно кај Пјаца Либерта, откако го одминав дадов жмигавец десно за престројување и погледнав на ретровизор. Отприлика на околу 10 метра на десната лента позади забележав кола, значи имав простор и почнав да се престројувам.
Одеднаш слушам свирење и го забележувам возилото како ме одминува. Тука веќе започнува уште една десна лента за вртење во десно па тој со Алтеата имаше простор да се одалечи од мене и така се измолкна од очешување на мојата десна страна.
Бидејки возев околу 50 тој сигурно цепал со 100 па за секунда да ми се приближи.
Веднаш потоа нагази на кочница и застана и од неговиот прозор почна да дели правда.
Му викнав и јас дали е слеп па не ми го гледа жмигавецот.
Ми вика "што ако имаш жмигавец" ...да не ти излезам...
Го гледам пишпириче, и си викам да излезам и да тргнам да го отворам гепекот, има да ја здувне со подвиткан опаш ;D ама бев со стариот па да не го стегне срце од преголема возбуда.
Дремеше така уште 20 секунди, демек ме провоцира, искулирав, па некако се реши да тргне.
Подоле кај Соборна го гледам со шундиче во кола, сигурно била импресионирана од неговиот перформанс ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Тоа се тие фаци симнати од планина т.е кад се сељак покондури.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одамна размислувам за герила акција посебно за моторџиите низ парк. Пошто брз мотор во парк не бива.

Дури си трчам да бутнам некој и да ме нема

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Pred nekoj den i mene me pomina sluzben pasat so 160-70 na avto pat so rotacija pa koga jas mu se zalepiv pozadi nego, do avtokomanda letavme :), posle bataliv. Tipov garant se prasuvase koja e ova budala sto mi se lepi  :) ama pa koj go vrti
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Marakana убаво си кажа @Johnny625 - нормално возење во твоето возило е влечкање во службено. Како така тој да биде позади кола и камион на регионален пат Градско - Прилеп (го викам регионален бидејќи не вреди за магистрален).

@Mikius не го му го разбирам коментарот... Сакал пред тебе да биде? Испод част му е што си се престроил пред него? Сакал да помине на црвено или да се снима на тикток додека дивее? Па нека се утепа, сите знаеме што му се случи на минито пред Макпетрол.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Јас немам видено црн пасат без затемнети стакла и ротација...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одамна размислувам за герила акција посебно за моторџиите низ парк. Пошто брз мотор во парк не бива.

Дури си трчам да бутнам некој и да ме нема
Не е моторот крив, секој мотор може да се вози со 10-15кмч. Моторите не возат 50 низ парк, луѓето возат.

Стално има културни со мотори, ама неможеш да ги приметиш - зошто тоа е и поентата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството

Pred nekoj den i mene me pomina sluzben pasat so 160-70 na avto pat so rotacija pa koga jas mu se zalepiv pozadi nego, do avtokomanda letavme :), posle bataliv. Tipov garant se prasuvase koja e ova budala sto mi se lepi  :) ama pa koj go vrti
Taka ednas bev "pobrz" od delegacijata od Skopje prema Veles,na patarina pretres mi pravea.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Јас немам видено црн пасат без затемнети стакла и ротација...
Имаат во ПоршеМК специјален пакет со доплата, само треба да кажеш точно име на партијата од која доаѓаш ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.