Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414927 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одамна размислувам за герила акција посебно за моторџиите низ парк. Пошто брз мотор во парк не бива.

Дури си трчам да бутнам некој и да ме нема
Не е моторот крив, секој мотор може да се вози со 10-15кмч. Моторите не возат 50 низ парк, луѓето возат.

Стално има културни со мотори, ама неможеш да ги приметиш - зошто тоа е и поентата.

Извини ама мотор во парк ако сака и 2км на час да вози не му е местото таму

Мотор на патеката на кеј исто. За тие зборам.

За нормалните луге на улица  не зборувам

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Си беше една сончева сабота, 12.09.2020 год, околу 11 часот наутро и си возам Градско - Прилеп. После Камен Дол, следува село Дебриште, па раскрсницата со Кавадарци, на ќошот има Макпетрол.

Од Камен Дол до Макпетрол еден лик ми се лепи постојано со црн Пассат, таблици SK 3503 AG. Знам дека е службено возилото, бидејќи постојано такви шоферчиња се паркираат пред зграда кај мене за да си ги земат пратениците, а богами и пратеничките од Собрание.

По самата раскрсница решава дека ќе биде курназ и дека е најсоодветен момент за да ме престигне и да му излезе возило од спротивна насока. Ми се залепи максимално до моја лева страна, бев приморан да направам маневар и со десните тркала да влезам каналот покрај патот, среќа што го имаше.

Џабе свирење и блендирање, ништо од тоа не помогна, си продолжи и понатаму да си престигнува. Така си стигнав вознемирено и малку надркано до Прилепа града.

Pred nekoj den i mene me pomina sluzben pasat so 160-70 na avto pat so rotacija pa koga jas mu se zalepiv pozadi nego, do avtokomanda letavme :), posle bataliv. Tipov garant se prasuvase koja e ova budala sto mi se lepi  :) ama pa koj go vrti
Taka ednas bev "pobrz" od delegacijata od Skopje prema Veles,na patarina pretres mi pravea.
Јас во таков случај мавам јако на кочница, сериозно.
На една С класа Слон еднаш на 5 километри му се слушаа гумите како свират.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Се шо се лепи, го пропуштам, нека се еби на друго место, не можам јас цело време да го пазам да не ме оштети.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Се шо се лепи, го пропуштам, нека се еби на друго место, не можам јас цело време да го пазам да не ме оштети.

И јас најчесто ги пропуштам таквите, но некогаш инаетчијата во мене ја презема контролата во свои раце :D (што нормално дека не е океј)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
тој инаетчијата во мене, во неделата ми покажа дека 1,75ТБ во Алфа е побрз од 140-210 од БМВ x5m50d ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Колку пати му ти покажа?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Колку пати му ти покажа?

Додека не видел дека се тркаат. :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Богами,  вистина е X5 тешко и гломазно, ама во споменатата верзија е 400 коња и 760 nM  ;D 5.2 до 100 според интернетот.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
На интернетот е 0-100 и несомнено ќе ме расцепеше (ме чекаше на патарина со отворен прозор и "фацата").

Ама од 140 на автопат со кривини и аеродинамика на гарсоњера се губеше, два пати ;D

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1015
Абе нема ништо побрзо од службено комбе. Едно до стража на угорница ме пратеше дури и во кривини. А јас бев со 150 коња рено лагуна и пирели P7

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Абе нема ништо побрзо од службено комбе. Едно до стража на угорница ме пратеше дури и во кривини. А јас бев со 150 коња рено лагуна и пирели P7

@Kikac си бил динамичен? :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
тој инаетчијата во мене, во неделата ми покажа дека 1,75ТБ во Алфа е побрз од 140-210 од БМВ x5m50d ;D
Не е до Алфата туку до дрогата. Олабави додека возиш хахаха

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Скроз.

10 такви видов пред една недела
И тоа кај ебенион Плетвар.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928

Скроз.

10 такви видов пред една недела
И тоа кај ебенион Плетвар.
И вас кога ке ви дадат да однесете роба Велес Прилеп Битола Ресен и Охрид и вие така ке возите...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Да не ќе ти рече некој браво, или ќе ти биде благодарен ако возиш така за да стигнеш секаде?  А кога ќе направиш глупост ради брзањето, сам ќе си покриваш се'.

Ако не стига едно комбе, нека пушти 2, едно исток едно запад.

Јас сум за да се работи и да се заврши работата, но во рамки на нормала и закони. Не може ти да возиш 15 часа денес.