Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3861253 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
Никаде на Те-Ск нема знак дека е дозволено 130кмч. А by the way знакот е ограничување и ја означува најголемата дозволена брзина, а не препорачана брзина на возење. Тоа значи дека 80кмч е сосема нормална брзина на возање

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 462
Никаде на Те-Ск нема знак дека е дозволено 130кмч. А by the way знакот е ограничување и ја означува најголемата дозволена брзина, а не препорачана брзина на возење. Тоа значи дека 80кмч е сосема нормална брзина на возање
Со новата сигнализација ќе биде 130 кај што е 120 а кај што е 100-110 итн бар така ми имаат кажано, али ќе видиме
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
90 е веќе на те-гв, се мрдаат од место работите.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
90 е веќе на те-гв, се мрдаат од место работите.
Озбилно!?!?! На целиот??! Аирлија.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
Од кога? Околу 5 март последно поминав, беше стандард досадни 80 км/ч.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Значи може да се круза 139 за пеевче. Уствари тој како се рачуна? Автопат не ќе да е, да не е пат за моторни возила? 

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Значи може да се круза 139 за пеевче. Уствари тој како се рачуна? Автопат не ќе да е, да не е пат за моторни возила?
А може и со 40 км/ч мирно и спокојно да си возат овие од КарКлуб без да ги казнат...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10592
Нормално?

2:30 следи нормално прашање за таков начин на возење ;D

« Последно менување: 16 Март 2019, 00:24:57 am Mikius »

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Покрај сите коментари што ги дадовте дали е правилно 80 или 150 на аутопат, да видам што имате да кажете за претседателски каравани од црни пасати и службени полициски возила што возат МИНИМУМ 150 по аутопат. Како за нив е безбедно? Зарем животот на нашите бесценети политичари не е битен, па драстично се прекршуваат правилата и се ризикува додека ги возат? ;D Што ќе им се тогаш нив луксузни лимузини што можат без проблем да крујзаат при 200 км-ч кога во Македонија нема автопат што може да се вози над 130 кмч... На крајот се се сведува на тоа дека знаците се стари и се водат по стари стандарди, кога се возеле тешки гробурини од возила кои немале способност за толку динамична вожња. Технологијата и колите отидоа напред, ама законите останаа исти.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
Ако се осеќаш како политичар терај :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
Вк да ги удаве нашите политичари 😂

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Вк да ги удаве нашите политичари

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Прво да ги онаде, па после да ги удаве, све се тоа пијавици.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Шта речи? А не заплакати... опаш.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Am386 DX/DXL-40
Го гледам патот, ја гледам брзината и баш се прашував како не продолжи право ликот на таа кривина. Епа продолжил.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
Nadvoresen prelim na nogata/cevanicata :-X