Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Фала на објаснувањето сега ми е малце појасно. Но, имам и едно реторичко потпрашање: Зошто некој би ја оставил колата на сред пат и притоа некои си други гости и случајни минувачи да протолкуваат како покажување на финансиска или билокаквадруга моќ? Што ако го протолкуваат поразлично?Ама тоа е најверојатно од оние кои не заслужуваат одговор.
Јас на сликиве пред Броз од паркираните коли забележав дека само 15% се СУВ.
Ако може некој да објасни што е тоа Броз и каде се наоѓа. На многу места тука го имам прочитано, знам дека значи чалам, ама не можам да разберам зошто и како. Фала. (Озбилен сум)
Ова може толку лесно да се направи легално и притоа градот да придобие финансиски. Пошто очигледно МОРА да се пуваат сите дека се дојдени со кола/мотор, стави тука зонско паркирање со 100/час и пријатно. Паркирањето ќе биде на самиот тротоар каде што е патеката за велосипеди, а велосипедската патека може за тие 50тина метри да се изведе на улица и потоа пак назад на тротоар. Автобусите ќе возат на втора лента.
Цитат: vlatko.klp на 10 Јули 2018, 14:13:29 pmОва може толку лесно да се направи легално и притоа градот да придобие финансиски. Пошто очигледно МОРА да се пуваат сите дека се дојдени со кола/мотор, стави тука зонско паркирање со 100/час и пријатно. Паркирањето ќе биде на самиот тротоар каде што е патеката за велосипеди, а велосипедската патека може за тие 50тина метри да се изведе на улица и потоа пак назад на тротоар. Автобусите ќе возат на втора лента.Џабе, ќе застануваат и нема да плаќаат. А штом се појави контролор или пајак да видиш фраериштана со папучи од 200 евра како скокаат преку маси како зајаци. Пичиња.