Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424200 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Бриколаж, 23 Октомври (Аеродром)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Стојам на црвено на семафори на Трета Македонска Бригада, спроти Тинекс, пред мене 2 коли. Светнува зелено и чекам да тргнат колите пред мене (нормално) и едно време траааааааас од позади силно и добро што газев на кочница инаку ќе го акнев тој пред мене. Ај баму спечало, се пулам назад, една кола позади мене, а си мислев верижен. Излегувам и излегува тој позади мене, млад дечко со Цитроен Скара, видно испаничен:
- Леле брат што направив, мислев дека тргна, којзнај што направив, се акнав... леле леле што направив (леле леле леле што направивме :) ).

- Како тоа не знајш шо напрае, тебе никој не те акна, само ти, не е верижен? Е добро како си мислел дека тргнав, а не тргнав, а пред мене 2 коли стојат, кај ќе одеше?

- Не знам... дај што да правиме, записник ќе правиме?

Гледам назад кај мене гребнатинка нема, а очекував бранико да е испукан, скршен, нагмечен... ништо, само избришана прашината од дождот од сахара. На Скарата пукнат браникот и свиткана регистрацијата...

- Ако сакаш да правиме, јас немам никаква штета...

- Не не, штом немаш ти, само кај мене ако е оди, јас сум виновен...

Му пуштив рака, го потапкав по рамо да се смири и да пази повеќе и се поздравивме. Се дешава...

П.С. Пак лошо за Фолцваген да зборувате, на такво пукање мислев дека до резервната стигна :)

П.П.С. ТДИ е :)
« Последно менување: 18 Април 2018, 11:06:06 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Сигурно има некој држач пукнат или сл. само не си го заприметил. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Ми е гајле, визуелно нема ништо, до дома не падна бранико ;D

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
На удар од позади си требал да провериш дали багажникот се отвора и затвора

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не користи он багаж, гајбата пиво на совозачко ја става :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
На удар од позади си требал да провериш дали багажникот се отвора и затвора
Проверив, немаше гајле :)
Не користи он багаж, гајбата пиво на совозачко ја става :D
Си порачувам, ми носат со камионче :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Досега 4 пати ме имаат опнато од позади, не болеше :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Мене еднаш. Од еднаш не се станува педер така? ;D

Абе добро е што добро помина, барем за мене, пошто и онака не сум виновен јас. Во друг случај кој ќе се замарал со европски, па осигурителни, па ќе ти се погоди некој намќор, па ќе се инаети, па... ехееее. Лесно поминав, среќа.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Јас да се пофалам дека конечно после 1 година и 7 месеци од сообрајќајката вчера имаше судење и другиот учесник си признал вина. Сега чекам да ми достават правосилна пресуда и да видам со п*дерите од А.Д Осигурителна полиса да се натртат и да си исплатат оштета која тие ја пролонгираа толку долго со барањето на ваква пресуда и покрај записникот и кривичната од полицијата против другиот... Ќе лапнам спирали за брзо  ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не си требал да чекаш толку, си поднесуваш тужба и си тераш без да се замараш со кривичната постапка.

Имаш среќа што кривичната постапка завршила за толку време, ако прошле 3 години џабе ќе си чекал, застарено ќе ти беше барањето.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Осигурителната "неможеше" да процени кој бил виновникот  во сообрајќајката и бараа правосилна пресуда од судот за тоа кој е виновен. Сега треба да му ја однесам пресудата, па и од нив да чекам дури да исплатат, таман 2 години  :-\