Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424388 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Ај сеа јас вака како приглуп да ми објасни некој шо ми беше најпаметна опција,  ако не за друго ќе му се најди на некој

Да се јавиш во твојата осигурителна компанија или било која и да прашаш. Пари ни под разно не си требал да му даваш, барем не таа сума. Али тури му курот, да си жив и здрав ...
« Последно менување: 05 Јануари 2018, 02:29:03 am Simo - Carrier159 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Продолжете без вреѓање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Методот пари на рака треба да се искорени.

Затоа плаќаме осигурување, да не даваме од џеб, а тоа што се губи попуст е 5%, или во зависност од осигурувањето може да достигне неверојатна вредност од 500ден. Ако не грешам толку ќе изгубеше во случајот.

Јас слично да удрам некој, и една гребнатинка да му направам, одма го активирам осигурувањето, пополнувам европски, па нека се е*аваат тие таму за 1000денари.
Мене да ме оштетат пак пополнувам, пари на рака не земам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Методот пари на рака треба да се искорени.

Затоа плаќаме осигурување, да не даваме од џеб, а тоа што се губи попуст е 5%, или во зависност од осигурувањето може да достигне неверојатна вредност од 500ден. Ако не грешам толку ќе изгубеше во случајот.

Јас слично да удрам некој, и една гребнатинка да му направам, одма го активирам осигурувањето, пополнувам европски, па нека се е*аваат тие таму за 1000денари.
Мене да ме оштетат пак пополнувам, пари на рака не земам.

Зошто за една гребнатинка да активираш осигурување? Знаеш ли колку пари е тоа се на се кога ќе собереш со губењето на попустот?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Молам објасни, колку?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
Не значи дека ке го изгубиш попустот целосно,ако имаш 30% попуст,можи да изгубиш само 5% и наредната година наместо 35% да имаш,пак ке имаш 30
% или па 25%,се зависи од висината на штетата.
Моментално се бркам со овие од НБО баш ради овие работи. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Па ќе експлодира кога гори колата, да не мислеше дека ватерполо ќе игра? :D

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Многу беше распламтена..
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
http://www.plusinfo.mk/vest/140260/maloletnik-pregazi-zena-vo-kriva-palanka

Денеска во Паланка, малоумникот, 17 годишен, зел кола Ауди А3 која била донесена кај татко му у гаража на средување, ниту колата била негова ниту имал положено и направил тоа што направил.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Абе крв да му сере цела фамилија, таа жена сигурно оставила деца дома...

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Дихтунг, олади малку другар, на се' реагираш жестотко. Не е форумот државен кантар па ајде ќе летаат пресуди. Дај малку чилаут, цело време напнуваш... се надевам само на форум, во приватно ако си толку напнат ќе ти се крени притискокот и триглицеридите :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Има право, штета е жената сигурно оставила деца, средношколци или студенти, кога најмногу им треба, малиот треба да јаде многу ќотек и од полиција и од татко му. И забрана за возење и полагање возачка барем 2-3 години.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Не реков дека нема, се случија еден куп срања од недоквакани неранимајковци и продолжува тој терк, ама толку отров прскање на форум не е решение...
Како на другите „бунтовници“ што им сугерира да излезат од пред тастатура, нека се тргни и тој од пред тастатура и нека ги задави престапниците ебаго :)