Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3420791 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ако те удри неосигуран ќе си наплатиш, единствено ако те удри НН возач тогаш не можеш да бараш надомест за возилото.
За повреди можеш и од неосигурано и од непознато.
Во двата случаи се наплаќа од осигурителна компанија, односно Национално биро за осигурување на РМ.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Не ми се виде друга тема, па...

Кои идиоти...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Личи на X5, ама не ми е јасно како се земал тука на правецов. Да беше после кружниот ај да разберам, се излегува со голема брзина ако убаво се наместиш ама овде...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Nema povredi na patnicite, kolata ima shteta okolu 150tina evra ali toa e..

Imalo gospod.. za 30cm ke imalo direkten sudar, vaka samo izpogrebana e od levo..

Za naogjanje nema sansi da se najdi.. znaeme samo deka e crvena kola.. retrovizorot bezboen, zalepena ramkata so crven lepak.. najverojatno e zamenski nekoj kineski posto nema ni zig nema ni validen seriski broj..

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
Ништо тогаш, чим е 150еу преболи и терај понатаму.

Сварно едно камерче во кола доста би се нашло за вакви ситуации.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Абе во бмвто имам, нонстоп и паркирано кога е ја оставам уклучена... Нее страшно за парите доволно е да го видам кој е црепот.. 4ца бевме во кола, ние возевме 70/80 а тој преку 140.. Е сега несакам да замислам што ќе се случеше при директен судар.. Рачунајќи дека астрата нее баш сигурна кола...

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Друже Бузуки, секогаш во моментот е тешко да видиш кој е и што е, највеќе гледаш да изреагираш да одбегнеш... Ако сакаш да го најдеш барај камери од бензиска при патот што би можеле да го фатат колку да видиш што кола е (најчесто снимаат према патот) и после према тоа ќе биде многу полесно да се најде само треба замарање во полиција... Слична случка со мајмун што бега имав пред месец два кога го земав BMW-то... На враќање од Скопје према Велес, последната кривина на лево пред исклучокот кај Едмонд (Отпад Дине). Возам околу 120 км/х, во десна лента. Пред кривината Штипска Opel Corsa B сребрена боја. Си вози во најдесно во десна лента, со пола возило во десна лента и пола надвор, ( полната линија низ средина на возилото мине). Јас имав план да продолжам понатаму до следниот исклучок, му се приближувам на едно 10м позади него, гледам дека вози многу надесно па блицнувам и се префрлам во лева лента да го претицам... Немам појма дали правеше обид за самоубиство, или беше заспан или пак пијан, стварно не можам да си објаснам... Типот возеше негде 80km/h ништо повеќе, точно у моментот пред да го поминам немам појма од која причина буквално смота полн лев... Ми се искоси пред кола, по брза проценка мавнав само на гаста и не знам како ама успеав да се спровнам скроз лево до банкина и да го поминам... Таман си викам добра е, спасивме глава... втора несреќа се погоди нешто да има на банкината (камен или нешто друго), ми пука гума и буквално ме фрла на десно према заштитната ограда накај велес... се борам со воланот, на 3-4 метра од оградата се врти контра па на лево ме фрла... Колку толку со тоа искуство шо го имам знам дека ако мавнеш на кочница го задржуваш правецот на каде што се лизгаш и излетуваш од патот... Борба со воланот, 3-4 вртења, лево, десно, даде господ  да има повеќе простор за да може да ја вратам, ја додржав некако ја исправив... буквално се вртевме како оние арапите на yt што ставаат видеа... ја исправив некако и почнувам да кочам и намалувам на 20-30, уште изненаден од ситуацијава се вртам до мене типот си стави една подоле и си ја спрашти право... Не успеав да запамтам регистрација... Луѓе од бензиската дојдоа одма кај подвожњакот, ми викаат шо се случи знаеш ли колку гласно пукна ние мислевме сообраќајка има нешто... Можев да го пријавам ама не ми се замараше, нека им служи на чест и на совест на вакви идиоти.. Ми беше единствено битно што извадивме жива глава, бев со четворица во кола... Некогаш не е битно колку знаеш да возиш ти, туку некој друг... Имало господ, малиот ѓавол...
Среди си ја колата, ако можеш да го најдеш арно, ако не.. тоа е тоа... Ќе остане уште еден морон во сообраќајот што ќе ризикува туѓи животи уште неколку пати... Се додека не бидне нешто фатално... Луѓе сме, на сите може да ни се случи грешка, ама се има свои граници...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Личи на X5, ама не ми е јасно како се земал тука на правецов. Да беше после кружниот ај да разберам, се излегува со голема брзина ако убаво се наместиш ама овде...

SUV.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Сабајле Голф 3 целосно запален на сам влез во Скопје, на 500 метри пред сарајскиот семафор. Испречен на средина на коловозот, зафаќајќи ги двете ленти. Полиција со едно возило и два цајкани обезбедуваше терен, колата нити чадеше нити пак имаше пожарна или вода околу истата.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Деновиве избегавајте да возите во доцните саати, масовно се љока по пред новогодишни прослави ...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
И преку ден доста еуфорија ги фаќа.

Минатата недела имаше во попладневни саати доста убаво сплескани коли

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
А1 пренесува дел од еуфоријата:
http://a1on.mk/archives/836053

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Не е за секој сељак бмњ
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Нот сељак нит бмв

Домашно воспитание фали во последниве 20 години

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, toj producira selacizam... go unistue sfe sto e kulturno i vredi...
segde vo svetot imas seljaci , kulturno izdignati prosperitetni, paraziti i vredni luge...
eeh razlikata kaj nas e sto parazitite i krim seljacizmot e shlagot na sistemot, ostanatite maka macat ili begaat bez da se sfrtat za posleden pat da poglednatt... 😊
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.