Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415498 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Вчера имало некој карамбол кај Континентал. Изгледа нема жртви ама неколку коли и влекач на кружниот тек.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ovije od swiCarska so koli deka... 

Сообраќајка кај Континентал, уништени неколку луксузни возила (фото)

Тешка сообраќајна несреќа се случи вчеревечер кај хотел „Континентал“ во правец кон Бит Базар во која учествувале неколку луксузни возила, меѓу кои БМВ, Мерцедес, објави Телевизија 21.

Засега не се познати причините за сообраќајната незгода, ниту пак дали евентуални жртви и повредени лица.

http://www.skopjeinfo.mk/soobrakjajka-kaj-kontinental-unishteni-nekolku-luksuzni-vozila-foto
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Убаво било БМВ-во :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Ако е за памет ОК. Ако не поише несреќа следниот пат. КОжолку што видов слики на ФБ има 2 мерцедеса едно БМВ и еден превртен камион. Ваква хаварија сигурно не е од прописно возење. Башка швицарци, немци и остали гастербајтери се жедни за внимание во матичната им држава, па за таа цел дури и рентаат јаки коли за да избилдаат екстра рејтинг у село. Па малце курчење по Чаир, Битпазар а богами и Партизанска и тоа е тоа.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Абе некa кршaт глaвa кoј и дa се, некoј ни крив ни дoлжен сaмo дa не гo изеде пoдебелиoт крaј.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
вчера у 3 сабајле на 4ти јули близу жито , беНве љетил у двор , цел комшилак надвор да опули ситуација ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Преескa пoминaв oд тaму бaш гo видoв. Јaс пoмислив декa нa рaскрсницaтa се учукaл пoштo тaму знaaт и дa не зaстaнaт.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Една многу интересна дешавка на близок семеен пријател во Луксембург, среќа не е сообраќајка, но сепак е дешавка. :)

Со девојката секоја година патуваат низ Европа, оваа година им беше финална цел Луксембург кај нивни пријател, и пропратно се шетаа низ околните земји со што направија 9800 километри во 18 дена. При самото пристигнување во Луксембург, првата точка на преспивање им била во некој камп, каде колата ја оставиле на паркинг а шаторот малку подалеку од колата. Забележале дека покрај многуте европски коли, имало и едно грчко возило, но не му дале многу значење.

Следното утро се будат, пакуваат шатор и се упатуваат кон колата, кога забележуваат дека поголем дел од возилата на паркингот веќе ги нема, но ги нема и таблиците од нивната кола - нивна претпоставка е дека грците ги собрале таблиците и ги џитнале некаде, само да направат штета...

Тука нормално имаш паника, не знаеш што да правиш, прва помисла им била да тргнат на пат кон некоја амбасада наша, но потоа се сетиле да пријават во полиција, со цел записникот да им служи како документација за излез од ЕУ и влез кај нас дома, а и во случај полиција да ги контролира по пат бидејќи возат без таблици. Полицијата во Луксембург прв пат се сретнала со ваков проблем, но решението што им го предложиле било извонредно - да се јават во МВР кај нас, да добијат потврда дека возилото е легално и регистрирано, потоа во Интерпол за да се уверат дека нема потерница по истото, и финално, ако се е во ред, за 30 евра да им направат таблици со цел да го продолжат патувањето. EDIT: Се ова средено во текот на еден работен ден!

Така, Голфот на пријателот за кратко време ги имаше можеби најретките таблички во Европа:

Се вратиле овде без проблем, си извади нови таблици, и така. :) Сега таблиците си ги има како сувенир од патувањето. :)
« Последно менување: 08 Август 2017, 11:51:39 am MartinAlfista »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Oд стрaнствo среденo зa еден ден. Среќa у стрaнствo штo бил, дa бил тукa низ Мaкедoнијaвa, ќе пoчекaл месец денa.
Кaкo и дa е, дoбрa инфoрмaцијa е oвa.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
^

да се јават во МВР кај нас, да добијат потврда дека возилото е легално и регистрирано, потоа во Интерпол за да се уверат дека нема потерница по истото, и финално, ако се е во ред, за 30 евра да им направат таблици со цел да го продолжат патувањето. EDIT: Се ова средено во текот на еден работен ден!

МВР се за секоја пофалба :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Не се рaзбрaвме изгледa.Дa, МВР се зa пoфaлбa, негo некoгaш кaкo у случaјoв, пoбрзo oд стрaнствo ќе зaвршиш рaбoтa сo МВР, негo тукa дa имaш некoјa мукa вo држaвaвa.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Ете видиш не сум ја знаел процедурава ако ти украдат таблици во странство.

Иначе ги крадат, за да ги стават на нивни возила и кога ќе возат на камери да те покажуваат тебе за прекршок.

Затоа ги украдиле.

Во UK се распаѓаат во раце таблиците (кршливи се) ако се обидеш да ги откорниш од кола.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
БравоС за МВР што средила се во 1 ден.
Денес ја регистрирав колата и не успеав да завршам се во еден ден -  НЕМА налепници.
Де кажете на некој од странство да се јави - да му пратат таму  - па после он мене да ми ја прати
Сигурно побрзо ќе биде на тој начин.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
БравоС за МВР што средила се во 1 ден.
Денес ја регистрирав колата и не успеав да завршам се во еден ден -  НЕМА налепници.
Де кажете на некој од странство да се јави - да му пратат таму  - па после он мене да ми ја прати
Сигурно побрзо ќе биде на тој начин.

Гледaј сo печaт у сooбрaќaјнa дa зaвршиш денес. Инaче друг ден aкo идеш ќе требa дa препрaвaш oсигурувaње, a зa истoтo се дoплaќa. Јaс гo јaдев тaкa.