Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414283 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14706
Лесно се кажува дур не треба да возиш ти и се заборавиш малце :D

Цело време во AUS возиш пред камери :) ќе си почитуваш се што треба да се почитува и немаш гајле :)

Еднаш се обидов сред пустина да се опуштам и ќе се заебев гадно :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Денес ме акна скутерче во 159ката. Ме потресе бајаги кога падна детето/дечкото. Среќа не беше повреден.
Си стана, „ок, ништо не ми е, ок сум ок сум“ и си кидна со нерегистрианиот скутер. Ни таблица ни бутур.
Јас си останав доста растревожен, со мала грепка на браник и вдлабнатина на лева задна врата. :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Лесно се кажува дур не треба да возиш ти и се заборавиш малце :D

Цело време во AUS возиш пред камери :) ќе си почитуваш се што треба да се почитува и немаш гајле :)

Еднаш се обидов сред пустина да се опуштам и ќе се заебев гадно :)
имат будали што зјапаат 24/7 во екран?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Денес ме акна скутерче во 159ката. Ме потресе бајаги кога падна детето/дечкото. Среќа не беше повреден.
Си стана, „ок, ништо не ми е, ок сум ок сум“ и си кидна со нерегистрианиот скутер. Ни таблица ни бутур.
Јас си останав доста растревожен, со мала грепка на браник и вдлабнатина на лева задна врата. :(
so pomin, kaj te naceka? i on da ne kocese so predna? :)

Цитат
Njemačka / Haos na autoputu: Kiša izazvala lančani sudar 29 vozila

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

03. 08. 2017. u 21:05:00 Radiosarajevo.ba
Na njemačkom autoputu A8 između Stuttgarta i Münchena,u četvrtak poslijepodne oko 17 sati, došlo je masovnog sudara.

Policijski izvor navodi da je u lančanom sudaru u blizini Augsburga učestvovalo čak 29 vozila.

Autoput u pravcu Münchena je blokiran, a na mjestu nesreće nalaze se brojna sanitetska vozila i helikoperi.

"U nesreći je teće povrijeđena jedna osoba, dok ih je 27, uglavnom s lakšim povredama, prebačeno na ispitivanje", rekao je policijski glasnogovornik.

Kao uzrok nesreće navodi se jaka kiša koja je smanila vidljivost vozačima.
decki u njemacka pretpazlivo...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Слушнав на радио за ова...
Јеби га, малку фали... Тој е доста фреквентен дел, со многу возила, а се вози прописно брзо. Добро е што поминало со претежно материјална штета и полесни повреди, можело многу полошо да биде.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Заборавиле да пишат дека од 29 кол,и 27 биле балканци

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Ако не бил регистриран и осигуран требало да викнете полиција. Не е тоа така, треба некој да ја надомести штетата.

П.С Во реалност има многу технички неисправни такви „возилца“, кои се ризик по сообраќајот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
И шо ќе им кажиш на полицијаа? Ме мана филан чојк и си замина?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Слушнав на радио за ова...
Јеби га, малку фали... Тој е доста фреквентен дел, со многу возила, а се вози прописно брзо. Добро е што поминало со претежно материјална штета и полесни повреди, можело многу полошо да биде.
sto e za tamu propisno brzo? :)
ova afaltov  na slika go gledam ne e lizgaviot, izgleda poveke ke da e od slabata vidlivost na poroen dozd!? kakov e zavrsniot sloj tamu Germani?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Зависи во која покраина. Конкретно овој асфалт кадешто се акнале верижно е црвеникав на изглед и на површина. Убаво се имаат изнаредено еден зад друг.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
И шо ќе им кажиш на полицијаа? Ме мана филан чојк и си замина?
Реално да, така ќе му речеш.
Полицијата треба да е способна по опис и камери да го најде.

Инаку како кај нас то ест како во Зимбабве ќе биде. Сите тераат, пред очите на полицијата се прават прекршоци, полицијата мине ма црвено... се прави само тоа што треба не.

Отсутен Bicikle

• Легенда
То да им го однесиш па ништо нема да му направат не па така...Баш како што кажа -Зимбабве.
Имаат камери нашиве?( функционални)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Вчера полициско комбе си помина на црвено во центаро на градо и тоа на семафор со тајмер !  Видоја дека нема шанси да фатат зелено и уште нагазија и си поминаја на веќе светнато црвено пред да стигнат до семафор...само ми е криво како не се погоди некој тешкаш или некој Х5, Х6 подзалетан и да ги намести однопаку со то комбето. Кретени/куртони неспособни !

Отсутен Bicikle

• Легенда
Или по наше, од ќор очи бараме и ние.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ако не бил регистриран и осигуран требало да викнете полиција. Не е тоа така, треба некој да ја надомести штетата.

П.С Во реалност има многу технички неисправни такви „возилца“, кои се ризик по сообраќајот.

Прво, детето беше спремно да здува, тоа и го напраи. Него штетата на кинезот сигурно нема да му биде поголема од казната за нерегистриран и (веројатно) без дозвола), а да не збориме и штетата што треба да ја надокнади.
Второ, имав многу, многу, многу, многу побитна работа отколку да чекам полиција сам, да праам записници на слепо, или (недајбоже) да го бркам детето за да „признае“ пред полиција дека ме акнал.
Среќа се заврши без поголеми штети  и уште побитно без повреди и посериозни здравствени последици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.