Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3176923 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Сигурно возел со 50

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 210
    • MVP Ring
Скопјанец во Охрид..........

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Значи ова не е за смеење и заебавање....за плачење е...пред 5 дена кола со италјански таблици влезе на сред кружно...вечерно време, неоосветлен, и без сообракајен знак кружен тек..тоа може само глупавата Охридска администрација да го направи........
Настрана кружното, повеќето возачи од надвор овде очекуваат раскрсница, ни месец дена нема кружниот.

Исто само што се изгради кружниот кај спортскион пред некоја година вака леташе едно бате со БМВ пред мои очи во вечерните часови.

Незнам која е поентата да се шиба стотка низ град...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
И да било раскраница треба да намалиш на 70кмч.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1153
Луѓе, разбирте едноставно непргледен е кружниот со 50-60км/х на час се прави беља плус не нивелиран асфалт(неозначен)...се на се катастрофа изработка.............

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Nisto ne znaete, ova go napraile namerno da se istumbash, i posle da ti dojdeT babeno da prashvaT za sobi dan sakas
No turbo, no fun :)

Отсутен achtung

• Сениор
Дечко кои 50-60, ако не си знаел пред кружен тек треба и да се застане за во случај ако има некој друг навлезено во него за да го пропуштиш. Кога дојде ред да читам како кружниот тек бил крив за дешавкава ми иде да се фрлам од 12ти

Отсутен stefanel984

• Редовен
Кружниот тек е 200% промашен, вон сите стандарди...е сеа сема ако не си ревносен подржувач на режимот на Груески..па се што ке напрај Груески да ти е добро...то е друго.......

Отсутен achtung

• Сениор
Или обратно, ако си апла комуњар па све што ќе се направи е вон сите стандарди и тоа е друго веќе......

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Знак нешто за кружен?Или даваат со изнајмување на соба ;D

Отсутен stefanel984

• Редовен
Или обратно, ако си апла комуњар па све што ќе се направи е вон сите стандарди и тоа е друго веќе......
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сум...комуњар..пошо со успешниве политики на МВР сектор сообракајна полиција од ден на ден се повеќе луѓе гинат.........
Е сеа убаво шо ја прати сликава, кажи кај има знак во близина на кружен тек, прати и слика од на вечер, да видат како кружниов „другарти“ бакрачески го прогласи за отворен, без соодевтно осветлување......

@Mercury  Бате нема знак за кружен..имаш шлакнат кружен сред улица..тоа имаш...........

Отсутен achtung

• Сениор
Мене никој не ми е другар и не ме етикетирај, ако не ти чини немораш да возиш и не замарај со глупости, два кружни текови имаш во охрид плус и за нив исто пљукавте на почетокот па сега ви чинат. Ако мислиш дека заради МВР гинат луѓе одам по втор пат да се фрлам од 12ти. Ако сакаш да видиш добро нивелиран кружен тек отиди во Струмица и сврти два круга по кружниот тек кај дистрибуцијата па да ми кажеш после тоа а плус другарти заев го отвори пред неколку години и уште нема знаци дека има кружен тек па не се плаче вака како вас охриѓаните ама не за џабе се прикаските за охрид и охриѓаните...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Моја претпоставка е дека има влезено со тро поголема брзина и сакал да се врати од истиот правец од каде што дошол, свртел остро лево или се има поткачено на кругот со тревник.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Каде е кружниов уствари?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Тигуанот има контрола на стабилност никогаш нема така да се преврти освен ако не си скроз идиот. Сум влегол многу пати со Тиго во тави ситуации и со големи брзини па сум бил далеку од тумбање. Иначе ако се тумбал ради преголема брзина ќе завршел на тротоарот ваму десно.
Јас мислам дека имало некоја препрека која ја закачил со левите тркала или пак тротоарот па се превртел.

Иначе минатиот викенд возев накај Љубаништа и со друштвово во кола во ист момент и во ист глас сите го дадовме истиот коментар: Вака ли се прави кружен тек беее.
Кружниот тек е со премногу мал пречник, на него има две ленти кои се премногу тесни. Тек сега ќе почнат срања да се случуваат тука. Кога се враќавме наредниот ден назад имаше моторџија излизган таму и асфалтот беше цел црвен од бојата од моторот.

Каде е кружниов уствари?

На првата раскрсница кога ќе улегнеш во Охрид, таму кај што имаше легнати пандури порано.