Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3187169 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43943
  • Il Moderatore
А што, ако немаш ставено појас, немаш вклучени светла преку ден и ако возиш после 23 часот, поголеми се шансите да направиш несреќа ?
Да, пошто спаѓаш во групата неодговорни, кои многу веројатно ќе цапнат 150 на партизанска без око да им трепне.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9115
А што, ако немаш ставено појас, немаш вклучени светла преку ден и ако возиш после 23 часот, поголеми се шансите да направиш несреќа ?

не ја свакаш поентата како и многу други кои ке го мислат ова. Не е до неставањето до midset-от е

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8790
  • Пичлеме
Одговорност е во прашање. И малку осет за последиците од било која постапка... али во последно време генерацииве како да не размислуват за последици, се' некако се фура, курчи, не внимава...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Тоа значи дека 80% од членовиве на форумов се неодговорни и веројатно цапаат 150 на партизнаска ?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Тоа значи дека денешниве генерации, општо, не на форумов, се такви како што ги опишав. Не сите, чест на исклучоци, ама па не значи дека на форумот се баш тие исклучоците.
Не дека во постарите генерации немаше ропаци, туку дека времето беше малку поинакво. Јас се сеќавам на времето кога казните беа симболични, па пак не се праеја толку глупости како сега...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Тоа значи дека 80% од членовиве на форумов се неодговорни и веројатно цапаат 150 на партизнаска ?
Ако се неоговорни за другите правила, може некогаш да зацепаат и 150 на партизанска без да осетат одговорност за тоа.
BTW, процентов од кој ракав го извади?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
stvarno fraerive seljacki mazista ko ke udrat pesak zosto kako pi**ici begaat od mestoto na nastanot  ???
ovoj seljak bil od Gorce...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Тоа значи дека денешниве генерации, општо, не на форумов, се такви како што ги опишав. Не сите, чест на исклучоци, ама па не значи дека на форумот се баш тие исклучоците.

Ич не значи.

Не дека во постарите генерации немаше ропаци, туку дека времето беше малку поинакво. Јас се сеќавам на времето кога казните беа симболични, па пак не се праеја толку глупости како сега...

Веројатно затоа што џандар можеше да те онади од ќотек, а кога ќе го викнеа отпосле татко ти - и он да те доонади. Не знам, нагаѓам...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
ovoj seljak bil od Gorce...
Без териториални дискриминации, молам ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме

Веројатно затоа што џандар можеше да те онади од ќотек, а кога ќе го викнеа отпосле татко ти - и он да те доонади. Не знам, нагаѓам...
Не знам... јас би рекол дека и од дома имавме подруго воспитување...
Татко ми викаше:
- Шо?! Кола да му купам?!... му купив јас точак на времето мал, да се научи да не паѓа, па после осумнајстобрзинец му купив... нека се учи сеа со скапаницава (101 по име Кели) шо од 70 поќе не оди... па после ќе видиме...
Секогаш за се' беше „ќе видиме“...
Не знам, нагаѓам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Trebase da recam ovoj so japonsko vozilo :D i da prasam da nebil clen na podforumot sto stalnose probrojuva...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1155

Не знам... јас би рекол дека и од дома имавме подруго воспитување...
Татко ми викаше:
- Шо?! Кола да му купам?!... му купив јас точак на времето мал, да се научи да не паѓа, па после осумнајстобрзинец му купив... нека се учи сеа со скапаницава (101 по име Кели) шо од 70 поќе не оди... па после ќе видиме...
Секогаш за се' беше „ќе видиме“...
Не знам, нагаѓам.

Паметен човек бил татко ти.........http://www.dnevnik.mk/?ItemID=D18B3A1700FDB345A854C010FF5C04F3 добар текст......
  и најмногу се слагам со делот дека за мотори над 125 цц треба да се има над 21 година исто како и возило на 105 кс и возење до 11.........

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
Тие што пишуваат вакви глупости очигледно надоместуваат за нешто и не се свесни за глупостите што ги напишале ни самите.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
https://www.facebook.com/krivapalanka.info/photos/a.318410285874.147945.158559750874/10152821606515875/?type=1&theater

Еве го девојчето... Од крива паланка било. Нека почива во мир  :(  :(  :(

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Редно време е лекарското да почне да има поента. Особено од психолошки аспект. Не е секој за моторно возило, без разлика дали имал 17 или не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.