Автор Тема: Мојата ФРИК страна од животот  (Прочитано 29650 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Мојата ФРИК страна од животот
« Одговори #15 на: 10 Јули 2012, 14:23:32 pm »
тема во која за себе секој да си пише... и нека не ви биде ова отворено поле за мавање сеир... значи, нешто за кое сте свесни дека го правите без везе, непотребно ама она црвот однатре те тера и понатака да го правиш...

мој пример... по форумиве на 13- та страна и на 66 а ако стигне и до 666 не пишувам... суеверие јбг...

имаа уште... појачлото дома... не идам на парни броеви туку само на непарни, а како што пишав погоре 13-ка ја скокам... па така 11 пре тивко, на 15 прегласно... многу често комшииве страдаа од мене... велам страдаа... го нема више појачало...

кога некој ке ми исече пат, ја морам... ама МОРАМ да му вратам со иста мера... ако треба и до грција ке го бркам, ке го стигнам и ке му сецнам пат и тоа во него директ... незнам колку ке го опамети тоа да не сече више пат на никого, ама мене ми е поубаво после тоа... фрик јбг.. :)

пукајте со својата фрик страна
Што мака си видел со 13 ???? Мене ми е баш добар број...Од четврто до седмо одделение бев одличен со сите 5ки и бев 13 број во дневник...Во 8мо дојде др дете и бев 14 и све отценките ми се намалија и на крајот одвај поминав многу добар...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #16 на: 10 Јули 2012, 14:26:14 pm »
- Парите во паричникот да бидат наместени според вредност

И наместени на лице, сите. А ме иритира кога на каса ќе ми вратат кусур, една на лице, една наопаку, па пред нив си ги средувам, иако има гужва :)

Што мака си видел со 13 ???? Мене ми е баш добар број...Од четврто до седмо одделение бев одличен со сите 5ки и бев 13 број во дневник...Во 8мо дојде др дете и бев 14 и све отценките ми се намалија и на крајот одвај поминав многу добар...

Па заначи тебе 14-ка ти е малер  :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #17 на: 10 Јули 2012, 14:28:38 pm »
позадутре е петок 13...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18 на: 10 Јули 2012, 14:39:37 pm »
Polnam rezervoar do maksimum. Na sekoj 2-3 rezervoari stavam aditiv vo gorivoto.
Vodam detalna istorija za sekoj denar potrosen za gorivo, tocno znam kolku e prosecnata potrosuvacka za celiot zivoten vek.
ne sakam na nikoj da dadam kola da se vozi bez moe prisustvo.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17597
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #19 на: 10 Јули 2012, 14:42:46 pm »
- Мрзам кога се работи нешто непедантно.
Примери:
чистење на кола - додека секој квадратен сантиметар не е чист, не завршувам.
косење трева - тука највеќе ме нервира татко ми, го мрзи да се замара толку колку мене.
- кога некој ќе ја спушти столицата на која седам додека сум на компјутер
- бирото СЕКОГАШ МОРА да биде чисто и на него да стојат маус, монитор, тастатура, рутер и звучници. Се друго оди во фиока.
- не можам да јадам ако некој ми седне на местото на трпезариска маса.
- распоредот на работите кои ги носам во џеб МОРА секогаш да биде ист: преден лев за телефонот, преден десен за клучевите и евентуално мастики, усб или нешто што морам да го земам, и заден лев за паричник.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3029
« Одговори #20 на: 10 Јули 2012, 14:45:39 pm »
- распоредот на работите кои ги носам во џеб МОРА секогаш да биде ист: преден лев за телефонот, преден десен за клучевите и евентуално мастики, усб или нешто што морам да го земам, и заден лев за паричник.

Исто само што мене во десниот преден џеб ми седат клучеви од дома или од кола а во заден десен џеб мастики :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43924
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 10 Јули 2012, 14:52:06 pm »
@martin, левичар а? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #22 на: 10 Јули 2012, 14:52:58 pm »
Примери:
косење трева - тука највеќе ме нервира татко ми, го мрзи да се замара толку колку мене.
- бирото СЕКОГАШ МОРА да биде чисто и на него да стојат маус, монитор, тастатура, рутер и звучници +Сок. Се друго оди во фиока.
+
Кога ќе го измијам скутерон и таткоми/брат ми ќе појде во најголемата кал што може да постои и пак е лом...
Кога таткоми на моторот дава или вкрај или ич туража...
Кога ќе ми турат пола резервар (јас секогаш турам до капаче (500 денари е од 0 до крај да го наполниш))
Кога некој ќе ми ги мрдне ретровизорите (макар 1мм)
Во селото од кај што сум има 2 пата за кај овоштарникот, и сега едниот е со река (кал) пола метро длабока а другата си е со асфалт..е сеа таа со реката е поблиску и секогаш моиве идат со скутерот по реката (а тоа како кал) и го прават лом...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17597
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #23 на: 10 Јули 2012, 14:59:51 pm »
@martin, левичар а? :D

Ахам.
Баш ме потсети, кога поставуваат маса за ручек/вечера/доручек, се расправам кога ќе погрешат и чашата ќе ја стават од десна страна. :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5761
« Одговори #24 на: 10 Јули 2012, 15:05:51 pm »
glasot na radioto nie na site bolka ni jas ne stavam na 13 jacina a sekako otvorite za ventilacija mora da bidat pod konec..ednas kaj beverli mi pomina crna macka i op se parkirav i cekav 5 min da pomine kola i da si prodolzam da vozam..najgolemata budalastina sto ja imam napraveno edna godina se vrakjam od mavrovo i taman gi pominavme mavrovi anovi cickomi sedi do mene i mi vika namali krivina,pazi krivina,prebrzo vlagas vo krivina,vnimavaj ona,vnimavaj ova i diganje rucnata zastanav izlegov od kola i otidov od negova strana i mu vikam ajde gospodine seznajko nadvor od kola sam ke idam nemi treba sufler..mu otvoriv vrata i go izvadiv nadvor si vlegov vo kola i trgnav..i pocnaa mobilni da frcat majkami,tatkomi,vujnami sto si go ostail coekot vrati se nazad...do bunec se izluftirav i se vrativ ama do skopje usta ne otvori posle..si nauci lekcijata

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #25 на: 10 Јули 2012, 15:10:56 pm »
rado stavam jacina na radio na 13

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #26 на: 10 Јули 2012, 15:12:10 pm »
Примери:
- бирото СЕКОГАШ МОРА да биде чисто и на него да стојат маус, монитор, тастатура, рутер и звучници. Се друго оди во фиока.

Брачед и јас сум вака исто левак :)
Иначе за црна мачка се враќам по друга улица, ако нема можност правам мал ритуал :)
Во моторот никогаш не ставам повеќе од 100 денари бензин. Во денот може и 2-3 пати да ставам 100ка ама повеќе од 100 никогаш.
Кога ја заклучувам колата секогаш копчето го стискам 2 или 3 пати..
На полагање (на факултет) СИТЕ КОЛОКВИУМИ сум ги полагал со иста маица и пред полагање слушам иста песна.
Има уште доста сигурно ама како ќе ми текне така ќе пишувам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #27 на: 10 Јули 2012, 15:24:54 pm »
зошто за 100ка тураш ??? Или има добра девојка вработено во бензиската ???

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #28 на: 10 Јули 2012, 15:27:11 pm »
Ваљда превентивно... Ако некој се реши да му го „испразни“ моторот, па штетата да не му е поголема од 100-200 денари :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #29 на: 10 Јули 2012, 15:31:38 pm »
Кога станува збор за кола:

-радиото секогаш го пуштам на парен број (појма немам зошто).
-НИКОГАШ не се паркирам на влез, патека за пешаци која влегува на паркингот (иако има обележано паркинг место), до јавни WC-а, темни паркинзи.
-во населено место со знак 40 секогаш возам 70 и често гледам во километража, со цел ако ме запрат да поминам со 50 евра.
-ја перам колата минимум 90 минути.
-секогаш тргам на жолто ипол ;D (накај зелено) и не сум дозволил да се упали а јас да немам уште убацено (а во последно време многу често гледам такви створења).
-мразам кога има коли на пат со кривини кој ми служи за издувување.