Автор Тема: Мојата ФРИК страна од животот  (Прочитано 29673 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Мојата ФРИК страна од животот
« Одговори #30 на: 10 Јули 2012, 15:44:20 pm »
Car related:
- posle sekoe vozenje gi prebrisuvam krilata so magicna krpa ako sum prosol niz nekoe virce ( makar i vo 04:30) zatoa sto obavezno gumite mi frlaat voda i prskaat po strana.
- vo otsustvo na garaza i cerada kolata mi lici na ciganska koliba..pokriena del so opelovi znaimnja..del so carsavi..da ne ja pece sonce..da ne se lepi polen i prasina i da ne mi ja serat ptici.
- posle parkiranje edno 4-5 pati se vrtam nazad da ja vidam dali e dobro parkirana ili ne.
Mi se slucilo da se vratam i da ja pomestam..Kasnel ne kasnel..

Non car related:
- Desktopot smee da ima maximum  5-6 shortcuts..i toa po strana, simetricno naredeni.
- obozavam macki...ali onaka..epten.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #31 на: 10 Јули 2012, 15:46:10 pm »
Телефонот пред спиење обавезно го гасам,кога ќе станам го пуштам.
Ако имам закажано во 3 идам во 10 до 3 (мразам луѓе кој што не се точни,каснат.)
Саат никогаш не носам (ќе го изгубам) новчаник исто.
Кола ретко перам,обично ја носам во перална и дремам таму,им кажувам каде да перат,па ќе утепаме 1 саат.
Лоша навика ми е што многу пцујам,ама што да правам да го ебам таков сум од мал.
Многу сум мрзлив,само си викам ај утре ај после,и на крај ништо не сум направил.
Секогаш шољата со кафе ја пунам до врв.
Многу се нервирам кога ќе ставам бензин во моторчето,и кога ќе ми го направат цел мотор со бензин,и тука одма расправии.
Кога треба да идам негде,сите работи ги ставам на едно место,телефони,кључ,пари и се што треба.
Кога јадам никој не сакам да ми рчка од храната,па ни леб не давам,исто и за пиење никогаш не давам никој друг да ми пие од чаша или шише.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #32 на: 10 Јули 2012, 16:03:04 pm »
Dare be... poleka druze...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #33 на: 10 Јули 2012, 16:06:35 pm »
Нема полека ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #34 на: 10 Јули 2012, 16:09:18 pm »
Nema labavo.. samo stiskanje na gasta i BMW-to letaaaa... a dzepceto se prazniiiii...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #35 на: 10 Јули 2012, 16:10:33 pm »
Затоа моторче си возам сеа.2,5 на 100 ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5762
« Одговори #36 на: 10 Јули 2012, 16:10:48 pm »
kolku sto procitav ovde po postoive tesko da ima nekoj normalen...hahahahahahahahahaha dane se najde nekoj povreden vo ovoj kup spagjam i jas

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #37 на: 10 Јули 2012, 16:12:53 pm »
site sme si na nekoi nacin so BUG-ovi. Koj na softverno nivo koj na harvedrno a koj na nekoe viso.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #38 на: 10 Јули 2012, 16:41:00 pm »
зошто за 100ка тураш ??? Или има добра девојка вработено во бензиската ???
Суеверие некое ми е на 2та мотори до сега за 100че сум ставал :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #39 на: 10 Јули 2012, 16:56:18 pm »
Прво што ми текнува е носњето на плаво пенкалце во десен џеб, додека одев во школо ;D Имав две такви исти, и само со нив си чкрткав. Еднаш татко ми ми го земал едното, па му се јавував да го прашам дали е кај него. ;D ;D

А за во кола кога ќе влезам, прва работа ја вадам пепељарата и ја тресам у канта. Татко ми колата ја користи како пушална  :-[ :'(
« Последно менување: 10 Јули 2012, 17:46:50 pm Спенсер »

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #40 на: 10 Јули 2012, 17:41:04 pm »
1. Kolata nesmee da mi bide prjava i nesmee da ima prasina na nejze
2.po sekoe perenje ja razgleduvam pa ako nesto negde sum propustil go prebrisuvam ,i po perenje odma ja pokrivam so edna zavesa haha :)
da ne mi fati prasina

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #41 на: 10 Јули 2012, 17:47:10 pm »
Хм па незнам
нејкам мешање на храната пример ако се повеќе јадења како гарнир јас сакам се да биде во посебна чинија
друго вака што ми текнува е дека кога облакам патики или кондури секогаш морам да седнам

а за колку икони има на десктроп или што има на биро ама ич не му се секирам. Па ни дали колата е чиста или не. Баш пред некое време се спремав за на матурска кај другар ја перев едно добри 2 ипол часа и ја светнав но отидов да спијам во меѓувреме заврнало малку и колата лом. Ич не му се нервирав. :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #42 на: 10 Јули 2012, 18:42:35 pm »
Кога станува збор за кола:
-радиото секогаш го пуштам на парен број (појма немам зошто).
-во населено место со знак 40 секогаш возам 70 и често гледам во километража, со цел ако ме запрат да поминам со 50 евра.
-мразам кога има коли на пат со кривини кој ми служи за издувување.
- Гласот на радиото обавезно на 10ка или 12ка, особено кога ќе стигнам кај што треба со колата, гласот на радиото пред да го исклучам мора да биде на 10ка. Исто така радиото мора да се исклучи на копче, а не со самото вадење на клучот од бравата.
- Не само на ограничување од 40км/х туку и 50 и 60 кога е ограничивањето(заборуваме нели за низ град) си ја штелуем ногата на темпомат моуд и пичам :)
- Страшна работа, поготво кога ќе се погоди некој што го "ужива" патот со 30 на саат.

- Отворите за вентилација во кола мора да се паралелни и прави ако не се во употреба.
- Во кола не смее да има ништо ситно да се шета натаму-наваму.
- Ако сум паркиран (макар и малку) криво, ќе се препаркирам.
- Одвратно ми иде на нерви дугмето за глас на радиото во кола, пошто вертикалната цртка на On-off икончето не е совршено вертикална.
- Мислев дека само јас го правам ова.
- Секоја преграда во кола си ја иам предодредено за каков тип на ствари можат да стојат во неа и приота нели да не шетаат, тропаат или слично.
- Не си ни дозволувам да искочам од кола доколку не сум убаво паркиран, задолжително е тркалата и воланот да бидат прави.
- Зимав часови за вожња со поло од претходната генерација, мислев дека сум ненормален што ми смета тоа и решението беше следново: гласот го ставаш на нула и гледаш колку треба да се заврти за да ти биде рецимо на 10, го гасиш радиото при јачина на глас 0 и го вртиш кругчето у место на исклучено радио онолку колку што треба за кога ќе го уклучиш радиото и кога ќе пушитш глас на 10ка копчето он/оф да си дое како што треба, е сеа не стално можеш да го погодиш и има мали отстапувања од +/- 2 степни во гласноста, ама и не е толку страшно знаејќи го фактот дека кога ќе го видиш радиото, копчето за он/оф си е у нормална позиција :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #43 на: 10 Јули 2012, 19:00:33 pm »
1. Секогаш маичка за под кошула (бугарка) ја облекувам одспревртена наопаку така што надворешната страна е вантрешна, а внатрешната е надворешна. (Ме нервира етикетата, без разлика дали ме гребе или не)
2. Спијам со чорапи. (Ми студи и секогаш кога спијам без чорапи имам чувство дека сум настинал)
3. Секогаш кога паркирам кревам рачна.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #44 на: 10 Јули 2012, 19:41:53 pm »
Абе гојде, ко пиченце си ;D ;D ;D ;D