Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 66272 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #585 на: 22 Ноември 2012, 23:20:03 pm »
Дедо ми бил во логор за време на Фашистичка Германија и никогаш не кажа лошо за нив. Сам позитивни работи. А викаше дека има многу болни умови, само тоа не значеше дека е одлика на вера, народ или раса. Тоа е до самите луѓе. Никој не рече дека не треба да се пазиш од тие околу тебе, без разлика од кај се и што се.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #586 на: 22 Ноември 2012, 23:54:19 pm »
Нема да цитирам ама сепак ќе одговорам. И јас не мислам дека правам будала од себе туку само ја кажувам вистината. А вистината е таа може да се преправаме колку сакаме ама и двете страни добро знаеме како стојат работите и подобро е отворено да признаеме дека сето тоа пријателство е до првата прилика кога ќе згусне.
Јас сум барем искрен а не лицемерен како некои поединци.

И до 2001 куќата до мене беа шиптари. И живеевме добро сум бил кај нив и тие кај мене дури бидејќи бевме генерациски блиску си игравме многу по цел ден сум бил кај нив без моите да кажат ништо. Но нешто научив во 2001 иако имав 9-10 години а тоа е дека на крајот сепак си тоа што си се родил.
Да продолжам значи бидна што бидна и во 2001 ја каменуваа нивната куќа масовно и мораа да се иселат. Е сега  ќе речете неправедно што имаат врска они со она што се случува таму некаде далеку од Штип. Али очигледно имаат а сомнежот падна кога мажот го немаше 2 месеци и кога упаднаа во куќата најдоа униформа на учк. Од тогаш никогаш ама никогаш нема да верувам на нив.

ЕДИТ: и да не кажете овој тропа безвезе се сеќавам дури и дека јадев кога се случи тоа. јадев спањак и ориз кога поча галамата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #587 на: 23 Ноември 2012, 08:33:05 am »
Јас сум барем искрен а не лицемерен како некои поединци.

Сакаш да кажеш дека јас сум лицемер? Како ти би можел да знаеш дали јас сум искрен или лажам? Ти не си бил будала си бил нешто друго.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #588 на: 23 Ноември 2012, 08:57:03 am »
Rekov li falanga e licemer? Jas rekov poedinci zosto ti se javuvas? :D
I navistina moze da se ubeduvame do utre ama vistinata e edna i na site nam dobro poznata. Jas go kazav moeto i sekoja naredna diskusija na ovaa tema samo bi se vrtele vo krug.
ustvari moze uste edno prasanje? dali bi bil sreken koga kerka ti bi se omazila za albanec i tvojot vnuk bi go gordo napravil sunet?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #589 на: 23 Ноември 2012, 09:05:41 am »
Знаеш како идат работите, кога знаеш дека си лицемер префрли го обвинението за да си го избришеш лицемерниот г’с или прави се на 3-ипол.
Немаш што ти мене да ме убедуваш или да се трудиш да вршиш притисок врз мене. А башка работа е што може да има безброј вистини во врска со една работа. Ако ти гледаш само една вистина тука тогаш има некаков проблем или не ја развиваме дискусијата доволно.

Јас не би бил среќен кога ќерка ми би се омажила за муслиман, без разлика дали е албанец, босанец, турчин, арап или слично. Од причина што мешањето на верите не е паметна работа од многу причини и е извор на проблеми. Не би сакал ќерка ми да се омажи ни за евреин ни за хиндуист односно вера која е драстично различна од православната и базира на тотално различни постулати. Немам против ниедна од спомнатите вери само не би сакал фамилијарно да се мешам со истите. Поголеми се срањата кои прозлегуваат од меѓуверските односи отколку меѓунационалните.

Кими, дали си слушнал ти дека постојат и македонци муслимани? А дали си слушнал дека постојат и православни албанци и католици албанци? Која игра ја играш сега, православни vs муслимани или македонци vs албанци?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #590 на: 23 Ноември 2012, 09:11:45 am »
^
Толку многу обиди за провокација, за потпалување на тензии..

А толку сме пасивни и во апатија што веќе секој обид ни е онака, мех... пак овие.. ОК, ќе им помине.

Само ми е криво што некој што е одговорен да спроведува закон и да реагира кај што треба, е држен под заложништво.

Ova ne e provokacija za zal. Provokacija e koga ke napraves nesto i za toa ke dobies soodveten odgovor. A koga ke go napraves toa a nema nikakva reakcija iako sekoj koj go videl mu doaga maka i tesko e toa e veke nesto drugo. Toa e demonstriranje na sila. Vidi sto jas mozam a ti nisto ne mi mozes.

Falanga blagodaram sto odgovori na moeto prasanje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #591 на: 23 Ноември 2012, 09:30:16 am »
Ај сега фино лепо ќе ја затвориме темава.

Опомена до Кими Македонски: Изразот „Шиптар“ не е дозволен на форумов.