Знаеш како идат работите, кога знаеш дека си лицемер префрли го обвинението за да си го избришеш лицемерниот г’с или прави се на 3-ипол.
Немаш што ти мене да ме убедуваш или да се трудиш да вршиш притисок врз мене. А башка работа е што може да има безброј вистини во врска со една работа. Ако ти гледаш само една вистина тука тогаш има некаков проблем или не ја развиваме дискусијата доволно.
Јас не би бил среќен кога ќерка ми би се омажила за муслиман, без разлика дали е албанец, босанец, турчин, арап или слично. Од причина што мешањето на верите не е паметна работа од многу причини и е извор на проблеми. Не би сакал ќерка ми да се омажи ни за евреин ни за хиндуист односно вера која е драстично различна од православната и базира на тотално различни постулати. Немам против ниедна од спомнатите вери само не би сакал фамилијарно да се мешам со истите. Поголеми се срањата кои прозлегуваат од меѓуверските односи отколку меѓунационалните.
Кими, дали си слушнал ти дека постојат и македонци муслимани? А дали си слушнал дека постојат и православни албанци и католици албанци? Која игра ја играш сега, православни vs муслимани или македонци vs албанци?