Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2560195 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #12495 на: 09 Август 2017, 11:56:28 am »
Ако дават со помалку ребра ќе го купам ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #12496 на: 09 Август 2017, 11:59:42 am »
А ако се офарбаат црни напред ќе дојде ко огромна дупка. Чудна предница, not for me.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #12497 на: 09 Август 2017, 12:02:00 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Све подобро и подобро ми изгледа..

Зошто газот на Инсигнијата е "недовршен", а ова е океј? :)

Субјективно размислување. Во живо, газот на Инсигнијата ми е underwhelming. Не е на нивото на остатокот од колата. Да, како недовршен ми изгледа.

:)

Arteon-от ми изгледа све подобро и подобро. Во Септември би требало да стигне.

Шие ми га Џуро, ама ај :)

Е добро де, субјективни  (и различни) ставови. Не мора на секого сè да му се свиѓа. :)

ОД фауве е, мора да е добро. Па чак и ако не е :P

НатурлиШ :)

Само што е малце ту мач.

Што би рекол ти - свашта. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #12498 на: 09 Август 2017, 12:03:11 pm »
А ако се офарбаат црни напред ќе дојде ко огромна дупка. Чудна предница, not for me.

И мене ми е чудна предницава на слики. Уште кога се појави искоментирав. Ама почнува сè повеќе и повеќе да ми се свиѓа overall дизајнот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #12499 на: 09 Август 2017, 12:34:35 pm »
Јас мислам дека вака на слика е добар....али Пасатот го личи и на основни 16 ки....ова погоре, не сум баш сигурен дека нема да изгледа смешно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #12500 на: 09 Август 2017, 13:09:47 pm »
Е добро де, субјективни  (и различни) ставови. Не мора на секого сè да му се свиѓа. :)

ОД фауве е, мора да е добро. Па чак и ако не е :P

НатурлиШ :)

Само што е малце ту мач.

Што би рекол ти - свашта. :)

Свашта или не свашта, би рекол и дека ти е малку превише очигледно фаворизирањето на ВАГ, и поради тоа може да ти страда објективноста како новинар.

95% ист гс, ама на Инсигнијата бил недовршен, а на Артеонот бордерлајн совршен (ок нигде не е наведено совршен, ама ју гет д поинт).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #12501 на: 09 Август 2017, 13:36:58 pm »
R line - верзијата ќе има повеќе хоризонтални линии? Или помалку?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #12502 на: 09 Август 2017, 15:02:54 pm »
Единствена сличност меѓу двеве задници е обликот на тоа пределот кај што се наоѓа таблицата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #12503 на: 09 Август 2017, 15:48:50 pm »
Свашта или не свашта, би рекол и дека ти е малку превише очигледно фаворизирањето на ВАГ, и поради тоа може да ти страда објективноста како новинар.

95% ист гс, ама на Инсигнијата бил недовршен, а на Артеонот бордерлајн совршен (ок нигде не е наведено совршен, ама ју гет д поинт).

И во постот за Артеонот напишав дека све повеќе и повеќе ми се допаѓа (што у старт кажува дека ми се допаѓал помалку, или пак не ми се допаѓал ич), и за Инсигниата неколку пати сум пишал дека ми изгледа задниот дел недовршен. Исто како што сум кажал дека предниот дел на Артеонот ми изгледа чудно и overall Инсигниата ми изгледа одлично. Тоа се субјективни ставови.

Само изнесувам свои ставови. Екстериер на Це-Класа пред екстериер на А4, ентериер на А4 пред ентериер на Це-Класа. Возење на Алфа Ромео Џулија пред сите други. Порше пред Nissan GTR, Бокстер пред SLK, и така натака..

Јас мислам дека вака на слика е добар....али Пасатот го личи и на основни 16 ки....ова погоре, не сум баш сигурен дека нема да изгледа смешно.

Артеон нема да се нуди со основни 16ки никаде. Минимум 2.0 ТДИ 150, во реалност 2.0 ТДИ 190 или 2.0 БиТДИ 240 и соодветните бензинци. Само аутоматик, само со 17-ки (некои пазари 18-ки) па нагоре.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #12504 на: 09 Август 2017, 15:49:28 pm »
Да не се лажеме цц-то е класа над инсињата во поглед на дизајн а сигурно и на моторизација и возни карактеристики. Одамна е поминато времето кога опел можеше да си го мери со фауве. Маската на пасатот ви била чудна/смешна а бумерангот на опелот е океј нели? Кога ќе се продадат 10 пасата на една инсиња во МК ќе ви стане јасно.
Зини да ти кажу.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #12505 на: 09 Август 2017, 15:54:52 pm »
Ама види сега, некој тоа го чита во друг формат и го сфаќа премногу лично и нервите пукаат. Затоа сум рекол сто пати. Со валидна возачка Б категорија отиди некој слободен ден или викенд тестирај артеон тестирај инсигнија. Вози ги и двата на отворено, по дупки наваму натаму и биди објективен кој автомобил нуди повеќе. А за изгледот, тоа е ептен субјективно. Денеска баш видов нова инсигнија на паркинг али хеч верзија со тоа огромниот бришач позади. Тоа треба да се забрани со закон....

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #12506 на: 09 Август 2017, 15:57:18 pm »
Бришачот е заради закон таму.  ;D ;D ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #12507 на: 09 Август 2017, 16:02:50 pm »
Ама види сега, некој тоа го чита во друг формат и го сфаќа премногу лично и нервите пукаат. Затоа сум рекол сто пати. Со валидна возачка Б категорија отиди некој слободен ден или викенд тестирај артеон тестирај инсигнија. Вози ги и двата на отворено, по дупки наваму натаму и биди објективен кој автомобил нуди повеќе. А за изгледот, тоа е ептен субјективно. Денеска баш видов нова инсигнија на паркинг али хеч верзија со тоа огромниот бришач позади. Тоа треба да се забрани со закон....
Затоа сме на оваа дискусија стално.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #12508 на: 09 Август 2017, 16:55:00 pm »

И во постот за Артеонот напишав дека све повеќе и повеќе ми се допаѓа (што у старт кажува дека ми се допаѓал помалку, или пак не ми се допаѓал ич), и за Инсигниата неколку пати сум пишал дека ми изгледа задниот дел недовршен. Исто како што сум кажал дека предниот дел на Артеонот ми изгледа чудно и overall Инсигниата ми изгледа одлично. Тоа се субјективни ставови.

Само изнесувам свои ставови. Екстериер на Це-Класа пред екстериер на А4, ентериер на А4 пред ентериер на Це-Класа. Возење на Алфа Ромео Џулија пред сите други. Порше пред Nissan GTR, Бокстер пред SLK, и така натака..

Поради субјективните ставови за некои работи, што во една ситуација се океј, а во друга не се, реков

дека ти е малку превише очигледно фаворизирањето на ВАГ, и поради тоа може да ти страда објективноста како новинар.

Тоа е кажано со најдобра можна намера.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #12509 на: 09 Август 2017, 19:07:12 pm »
А за изгледот, тоа е ептен субјективно. Денеска баш видов нова инсигнија на паркинг али хеч верзија со тоа огромниот бришач позади. Тоа треба да се забрани со закон....

Је*ем ти кола што не можам да ја глеам паркирана пред врата. Па ако сака две малезијки за масажа со финиш нека има у додатна опрема, ама ако е грда колата кога ќе ја паркирам дома... налет...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.