Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2567096 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11235 на: 22 Ноември 2016, 10:13:22 am »
Секој живее во своја илузија затоа што никој не е способен да ја сфати апсолутната вистина, само делчиња од неа. За тебе и за мене Corolla не е најдобра, но за милиони Е.

А тоа кое возило од Б сегментот е најдобро, може да се потегне голема дискусија. Јас пример не можам за форд да кажам дека е најдобар оти секогаш имач најлош интериер, а бензинските мотори секогаш се најтромави и најголеми потрошачи, после 5-10 години чукаат како голф 1 дизел. Поло ја претерува со мноштвото трицилиндерските бензинци и дизели, но од друга страна можно е да има најудобна вожња од тројцата.  Corsa 1.3 CDTi  во 2006 делува како далеку најизбалансиран и најсолиден примерок во тоа време....продолжете слободно со споредбите..

Корса од 2006 година е by far најбезживотното возило од тој сегмент и таа генерација. Ги има сите критериуми да биде лидер во класата, а сепак research&development застанале на 70% зошто ваљда им се брзало да извадат кола - било каква. Приказна валидна и за секој останат Опел на планетава.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11236 на: 22 Ноември 2016, 10:17:38 am »
Не знам дали ти го имаш возено тоа возило. Иста основа е со Grande, но за разлика од него ова има хармонија во возењето, не скока 3 пати во секунда ко шпедитер како Grande Punto.  Се гледа дека дека опел многу вложиле во суспензија, за разлика од Fiat кој не се потрудил ни 5 минути. Тоа е најголемата разлика меѓу овие две навидум исти возила, но Фиат не положува за кола и затоа не е ни во споредбава. Уствари Пунто отсекогаш бил пример како не треба да се прави суспензија на една кола. Пунто 1 е најлошата кола во светот.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #11237 на: 22 Ноември 2016, 10:34:45 am »
Сум го возел тоа возило, во повеќе изведби, за жал бидејќи сум бил приморан. Зборам од лично искуство и субјективно си кажувам дека Опел од нити една генерација за мене не се квалификува како кола.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11238 на: 22 Ноември 2016, 10:43:18 am »
За корсата се сложувам и не ми е јасна. Инсигнија од друга страна наполно ја разбирам, а и астрата особено кога и двете се со многу реални цени.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11239 на: 22 Ноември 2016, 10:56:12 am »
Не знам дали ти го имаш возено тоа возило. Иста основа е со Grande, но за разлика од него ова има хармонија во возењето, не скока 3 пати во секунда ко шпедитер како Grande Punto.  Се гледа дека дека опел многу вложиле во суспензија, за разлика од Fiat кој не се потрудил ни 5 минути. Тоа е најголемата разлика меѓу овие две навидум исти возила, но Фиат не положува за кола и затоа не е ни во споредбава. Уствари Пунто отсекогаш бил пример како не треба да се прави суспензија на една кола. Пунто 1 е најлошата кола во светот.
Се е тоа трењерка за по дома седење. Дали е адидас, пума, лото, лакоста, трењерка за по дома си е трењерка за по дома..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11240 на: 22 Ноември 2016, 10:58:01 am »
Интересен назив. Но со едната тренерка не се обидувај да одиш на отворено ;)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11241 на: 22 Ноември 2016, 11:41:45 am »
Мооже и ќе ти поверува некој што те чита... ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11242 на: 22 Ноември 2016, 13:08:30 pm »
Сум го возел тоа возило, во повеќе изведби, за жал бидејќи сум бил приморан. Зборам од лично искуство и субјективно си кажувам дека Опел од нити една генерација за мене не се квалификува како кола.

Следен пат кога ќе хејташ, сети се дека на ништо во животот не си приморан, си можел и со такси да одиш ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11243 на: 22 Ноември 2016, 13:43:08 pm »
Oн е млад хејтер и неможе да му се замери, или земе нешто што зборува здраво за готово. Неговиот бренд ги има најлошите автомобили произведено (и неколки добри), а хејта бренд што е оптшприфатен мејнстрим.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #11244 на: 22 Ноември 2016, 14:31:28 pm »
Опел е општо многу потценет брент... Исто како многу други преценети... :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #11245 на: 22 Ноември 2016, 14:38:28 pm »
Следен пат кога ќе хејташ, сети се дека на ништо во животот не си приморан, си можел и со такси да одиш ;)

Немаат таксистите држачи за велосипеди на кров, иначееее.......

Oн е млад хејтер и неможе да му се замери, или земе нешто што зборува здраво за готово. Неговиот бренд ги има најлошите автомобили произведено (и неколки добри), а хејта бренд што е оптшприфатен мејнстрим.

Брендот мој не произведува коли со цел да се свиѓаат на сите. Произведува коли да се свиѓаат на луѓе што знаат што сакаат од кола. Ако не знаеш што сакаш, Опелче ќе си купиш, па брзо ќе сфатиш што не сакаш.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #11246 на: 22 Ноември 2016, 15:24:21 pm »
Не знам дали ти го имаш возено тоа возило. Иста основа е со Grande, но за разлика од него ова има хармонија во возењето, не скока 3 пати во секунда ко шпедитер како Grande Punto.  Се гледа дека дека опел многу вложиле во суспензија, за разлика од Fiat кој не се потрудил ни 5 минути. Тоа е најголемата разлика меѓу овие две навидум исти возила, но Фиат не положува за кола и затоа не е ни во споредбава. Уствари Пунто отсекогаш бил пример како не треба да се прави суспензија на една кола. Пунто 1 е најлошата кола во светот.

По некоја случајност во  моментов двете возила ги имам на располагање како службени 24 часа. Се мењаме со колегата наизменично зависно од потребите.

И Лоши патишта пријателе, подобро не си можел да ги опишеш возилава, Пунтото е брате кочија, недоносче у споредба со Корсата, ама на секое поле, освен у потрошувачка.
Некој претходно имаше пишано дека Корсата е 70 посто кола, ако правиме таква споредба Пунтото не треба да се класифицира како кола (сериозно).

Сега пак ќе се купуваат нови возила 4 или 5 и сите у фирма сме едногласни, Пунто никако.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11247 на: 22 Ноември 2016, 16:33:32 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11248 на: 22 Ноември 2016, 16:46:38 pm »

По некоја случајност во  моментов двете возила ги имам на располагање како службени 24 часа. Се мењаме со колегата наизменично зависно од потребите.

И Лоши патишта пријателе, подобро не си можел да ги опишеш возилава, Пунтото е брате кочија, недоносче у споредба со Корсата, ама на секое поле, освен у потрошувачка.
Некој претходно имаше пишано дека Корсата е 70 посто кола, ако правиме таква споредба Пунтото не треба да се класифицира како кола (сериозно).

Сега пак ќе се купуваат нови возила 4 или 5 и сите у фирма сме едногласни, Пунто никако.

Конечно еден реален. А имаме неколкумина со Гранде Пунто но никој не сака да признае.. Иначе Пунто е една од најбараните евтини мали коли, по аналогијата мало=малку за одржување, малку троши. А воопшто не е евтина за одржување, напротив многу е скапа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11249 на: 22 Ноември 2016, 18:07:59 pm »

Од напред meh, барем во црнава боја. Од позади изгледа одлично, ентериерот е прекрасен.

http://www.carclub.mk/2016/11/22/noviot-audi-a5-pristigna-i-kaj-nas/