Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2568406 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11220 на: 21 Ноември 2016, 20:10:08 pm »
Море цмакс да го стегнат малку и да му го спуштат кровот. Гледам еден спортаки во бутел - црн, ептен е за мерак.

Другите модели се океј. Фокусот ептен микронски е внатре. Дизајн погаѓаат, само искористеност на простор им е слаба страна.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11221 на: 21 Ноември 2016, 20:10:53 pm »
И да го крстат Фокус и таман :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11222 на: 21 Ноември 2016, 20:11:38 pm »
Фокус нема место. Односно има колку фиеста.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #11223 на: 21 Ноември 2016, 20:48:55 pm »
Од кога почнаат со она глобален модел, колите им изгледаат погрдо...барем во Европа.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11224 на: 21 Ноември 2016, 20:52:26 pm »
Мене сеуште дизајнот од 2008 ми е најубав...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11225 на: 21 Ноември 2016, 21:50:04 pm »
Сигурен сум дека новата Фиеста ќе биде одлична. Според она што го имам добиено како информација, ќе биде нијанса поголема, со многу повеќе опрема, технологија, итн.

Тоа дека Опел Корса била некаков „лидер во класата“, тоа само ако се затрчаш и со глава удриш во ѕид, па у тие пар моменти додека си со добар потрес на мозок, може така да ти се чини.

А може да биде најпродавано а да не е лидер?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11226 на: 21 Ноември 2016, 22:04:19 pm »
Може. :) Како на пример А3 што е лидер рецимо, а не како што Корса не е лидер рецимо.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11227 на: 21 Ноември 2016, 23:32:08 pm »
Која дрога треба да ја убризгам во артерија за да мислам дека Опел има возило - лидер на класа?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11228 на: 21 Ноември 2016, 23:51:18 pm »
Од појаката.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11229 на: 22 Ноември 2016, 08:28:17 am »
Која дрога треба да ја убризгам во артерија за да мислам дека Опел има возило - лидер на класа?

Треба да прекинеш да користиш и да ја согледаш стварноста ;D

18 милиони примероци. НАЈПРОДАВАНО ВОЗИЛО ВО КЛАСАТА. ДИЛ УИД ИТ!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11230 на: 22 Ноември 2016, 08:28:56 am »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11231 на: 22 Ноември 2016, 08:53:40 am »
Треба да прекинеш да користиш и да ја согледаш стварноста ;D

18 милиони примероци. НАЈПРОДАВАНО ВОЗИЛО ВО КЛАСАТА. ДИЛ УИД ИТ!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://left-lane.com/european-car-sales-data/opel-vauxhall/opel-corsa/

vs

http://left-lane.com/european-car-sales-data/Ford/Ford-Fiesta/

Само затоа што нешто се продава „многу“ не значи дека е добро. Ете, Корола е најпродавана, па јас не би ја нарекол „добра“.

Живеј си ти во илузијата, it must be a nice place.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11232 на: 22 Ноември 2016, 09:21:22 am »
Секој живее во своја илузија затоа што никој не е способен да ја сфати апсолутната вистина, само делчиња од неа. За тебе и за мене Corolla не е најдобра, но за милиони Е.

А тоа кое возило од Б сегментот е најдобро, може да се потегне голема дискусија. Јас пример не можам за форд да кажам дека е најдобар оти секогаш имач најлош интериер, а бензинските мотори секогаш се најтромави и најголеми потрошачи, после 5-10 години чукаат како голф 1 дизел. Поло ја претерува со мноштвото трицилиндерските бензинци и дизели, но од друга страна можно е да има најудобна вожња од тројцата.  Corsa 1.3 CDTi  во 2006 делува како далеку најизбалансиран и најсолиден примерок во тоа време....продолжете слободно со споредбите..

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11233 на: 22 Ноември 2016, 09:32:51 am »
Полото го искинезарија внатре во основната верзија, порано идеше со автоматска клима по дифолт и со дуал дин радио. Сега оди со мануелна и со дупка во конзола. И порано имаше 1.9тди (ракета), а сега нема. :)

Ама затоа Фреш варијантата е закована таму горе на листата и не мрда ни со тесла да ја маваш.

Изгледов на колава многу мати работа, дури и на народ што има фобија од мали коли стекнато.  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11234 на: 22 Ноември 2016, 09:52:52 am »
Тоа е вечна битка помеѓу класите и така треба да биде. Се слагам за 1.9 тди, другиве немаа одговор за тоа. Опел можеше само да го го стави 1.9 цдти од FIat, бидејќи веќе го имаше во Гранде, но не потегнаа.  Пример, во последниве 5 години форд го усерува дизајнов на колите, но се чинеше дека ја добива битката со екобуст моторите. Сепак, со наглите промени во автомобилската индустрија најверојатно 1.0 екобист моторите ќе одат во пензија како големи загадувачи и потрошувачи. Треба да се види новиот интериер каков е.  
Новата корса е само многу грд редизајн на старата, не се ни трудат да донесат дизели, имаат само 1.3 во понудата, а прекрасниот нов 1.6 стои на страна. Мењачите се истите од 1980та, Опел дефинитивно води самоуништувачка политика последниве 10 години. Моментално Поло 1.6tdi делува како најдобра понуда, доколку сеуште постои со тој мотор, VW се предомислува за моторите како млада невеста.