Секако дека нема да донесе резултати. Каква ретардирана работа според мене.
Значи за да купам Фиат, ќе треба прво да купам ФВ за да добијам 1000$ попуст? каква глупост. Или ако имам ФВ, да купувам Фиат? Total nonsense. На ФВ што ќе му правам? Да го продадам и да изгубам вредност за да купам ФИАТ?
http://i1229.photobucket.com/albums/ee476/FalangaMKD/suicide-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a-1.gif[/img]
Во Америка ФВ нема вредност како што има во европа, кога станува збор за возила на старо, Не треба ништо да правиш, туку ако решиш да купиш доџ чарџер, дарт, џип, или
[било кое] возило од групацијата FIAT/Chrysler, а имаш ребит, буба, пасат или друг крш, треба само да си го укалкулираш попустот од 1000$.
Играта е што благодарение на добрите резултати што ФВ ги остварува во америките, во европа нуди ефтини голфови и ја „тепа“ конкуренцијата, свесно продавајќи со минимален профит. (единствено) FIAT е во можност во моментов некако да се спротистави на тоа со (речиси) иста политика.
Лајк ит ор нот, Серџо Маркионе веќе неколку години кажува дека во кризните времиња во Европа, ФВ ја направи продажбата "blood bath". Е сега е време за payback. Дали ќе успее или не - видеќемо.