Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2560173 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #3465 на: 06 Декември 2012, 23:56:59 pm »
Џабе е Нуме, само уште воздухот ни остана.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #3466 на: 07 Декември 2012, 01:21:03 am »
според мене една од најцаканите колички и помалце вонземњански со многу мала потрошња....кој ќе ги има кај нас во текот на јануари 2013...:D
http://www.netcarshow.com/renault/2013-clio/

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3467 на: 10 Декември 2012, 14:37:29 pm »
Fiat нуди голем попуст на сопствениците на VW!?   

Доколку живеете во САД, вашиот автомобил е од марката VW, а сакате да купите некој модел на Fiat – ова е вашата шанса...

Состојбата на автомобилскиот пазар во светот е толку лоша, што некогаш се потребни и вакви потези. Имено, шефот на Fiat, Sergio Marchionne изјави дека доколку некој од потенцијалните купувачи на Fiat “преку Барата” поседува VW, доколку се одлучи да купи некој од моделите на Fiat или Chrysler, добива голем попуст од 1.000 долари.

Ова може да се оквалификува како директен удар на Fiat врз VW. Marchionne исто така изјави дека идните купувачи нема да бидат обврзани да го продадат своето VW возило, за да го добијат овој попуст.

Интересна идеја. Дали ќе донесе резултати?

http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=3417

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3468 на: 10 Декември 2012, 15:08:38 pm »
Секако дека нема да донесе резултати. Каква ретардирана работа според мене.

Значи за да купам Фиат, ќе треба прво да купам ФВ за да добијам 1000$ попуст? каква глупост. Или ако имам ФВ, да купувам Фиат? Total nonsense. На ФВ што ќе му правам? Да го продадам и да изгубам вредност за да купам ФИАТ?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3469 на: 10 Декември 2012, 15:10:28 pm »
Не го можам гифов
;D ;D ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #3470 на: 10 Декември 2012, 16:43:09 pm »
На крајот е најјакиот дел. Фиат нема бара од сопствениците да ги продадат нивните ФВ возила :D :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3471 на: 10 Декември 2012, 18:49:36 pm »

Значи за да купам Фиат, ќе треба прво да купам ФВ за да добијам 1000$ попуст? каква глупост. Или ако имам ФВ, да купувам Фиат? Total nonsense. На ФВ што ќе му правам? Да го продадам и да изгубам вредност за да купам ФИАТ?

http://i1229.photobucket.com/albums/ee476/FalangaMKD/suicide-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a-1.gif[/img]

Во Америка ФВ нема вредност како што има во европа, кога станува збор за возила на старо,  Не треба ништо да правиш, туку ако решиш да купиш доџ чарџер, дарт, џип, или [било кое] возило од групацијата FIAT/Chrysler, а имаш ребит, буба, пасат или друг крш, треба само да си го укалкулираш попустот од 1000$.

Играта е што благодарение на добрите резултати што ФВ ги остварува во америките, во европа нуди ефтини голфови и ја „тепа“ конкуренцијата, свесно продавајќи со минимален профит. (единствено) FIAT е во можност во моментов некако да се спротистави на тоа со (речиси) иста политика.

Лајк ит ор нот, Серџо Маркионе веќе неколку години кажува дека во кризните времиња во Европа, ФВ ја направи продажбата "blood bath". Е сега е време за payback. Дали ќе успее или не - видеќемо.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3472 на: 10 Декември 2012, 18:52:39 pm »
Со што би можел Фиат да конкурира на ФВ..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #3473 на: 10 Декември 2012, 19:01:22 pm »
Симо, во споредба со Европа, VW има мизерна продажба во Америка.

Во 2011, во Европа продале 1.540.000 возила, а во Америка продале 324.000 возила. Во Европа, само Голфови продале околу 480.000.

VW (како и сите други производители присутни на тој пазар) има добра продажба во Кина, али таму е друга математиката пошто 50% од профитот останува во Кина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3474 на: 10 Декември 2012, 19:24:40 pm »
Затоа реков америките. VW е многу добар играч во Јужна Америка. Не е ни битно, битно е дека стратешкиот потег е тој: да ги „убиеме“ европските ривали на европско тло, користејќи ги профитите од другите континенти, па после е лесно.

На FIAT му се посреќи со америчката криза, крајслер напредува во продажбата на америчкиот пазар, а тоа им дава слобода за вакви борби и „прљави“ тактики.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3475 на: 10 Декември 2012, 20:59:06 pm »
da ne bese kina, w odamna ke bankrotirase

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3476 на: 11 Декември 2012, 01:05:10 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Pak li? ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3477 на: 11 Декември 2012, 01:11:39 am »
миле малце ги измеша работите,значи ако веќе имаш дома ве-we имаш 1000 долари попуст ако планираш да купиш фиат
ако немаш дома ве-we,го позајмуваш од комшијата и одиш да си купиш фиат поефтин за 1000$ ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #3478 на: 11 Декември 2012, 02:04:17 am »
da ne bese kina, w odamna ke bankrotirase

Да да секако, со убедливо највеќе продадени возила во Еу ќе банкротираше. Ако он банкротираше другиве што требаше да прават ??
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3479 на: 11 Декември 2012, 09:09:39 am »

Најновиот модел на Pro Ceed на Киа доби награда за дизајн iF.

Моделот со три врати кој во март ќе биде на понуда во Eвропа победи во категоријата дизајн на превозни средства, во конкуренција со повеќе од 3.000 производи од 48 држави.

Жирито составено од 30 членови оценуваше квалитет на дизајн, изработка, иновации, практичност и безбедност. Тоа е петта дизајнерка награда iF за Киа, а од 2009 година досега доби речиси 20 награди за дизајн.

http://a1on.mk/wordpress/archives/71450