Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2556584 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #1965 на: 01 Јули 2012, 10:48:48 am »
Мене ми е апсолутен промашај. Ребрендирањето од 300С во Тема ми имаше некаква логика, пошто 300С е кул возило. Ова нема да пројде во Европа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1966 на: 01 Јули 2012, 11:02:36 am »
Дизајнерски не ти се допаѓа, или ти е промашај затоа што сегментот на чамци до 8м за на патишта (големи кабриолети), не е европски настроен?

Мене ми се свиѓа концептот на огромен кабриолет четворосед, со доволно место во гепек за сите 4 + спуштен покрив, идеално ауто за места како што се италијаснко/француско/шпанска обала...  Точно е дека нема да се продаде ниту еден модел во аустрија, шведска, норвешка, и на исланд, ама ако имам пари и живеам во монако, не би го прескокнал при избор на луксузен кабрио крузер.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1967 на: 01 Јули 2012, 11:04:01 am »
Tony nema idea sto da pravi so Lancia I Chrysler. Ovie evtini pakuvanja se fiasko. nema dolgo da teraat vaka.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1968 на: 01 Јули 2012, 11:20:38 am »
Не би рекол.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1969 на: 01 Јули 2012, 11:21:27 am »
@Simo, ни едно ни друго. Европската конкуренција кога станува збор за големи кабриолети е преголема и предобра. Audi A5 Cabrio, BMW 3 Cabrio, (технички) E-Class Cabriolet, итн. ќе мачкаат под со „Флавиа“. Нит дизајнерски ми се свиѓа, ама ајде, да кажеме дека тоа е субјективна работа, па за дизајн да не разговараме. Ама нити ми изгледа пропорционално, нити ми изгледа привлечно.

Плус, ограниченоста на моторите ќе си го направи своето. Ние во Европа сакаме дизели. Го сакаме нивниот вртежен момент и економичност, па дури и за вакви возила. Ја разбирам потребата на Lancia да има кабриолет и дека кога станува збор за брендот, во моментов е џа или бу, и ја разбирам потребата на Fiat да се пробие на Американскиот пазар. Ама работата е што во моментов во Америка има тренд на купување мали, тренди и економични возила. Во Европа нема тренд на купување Амерички копнени јахти кои од една страна не се доволно конкурентни со Европските конкуренти, од друга страна имаат ограничен избор кога станува збор за мотор.

Америте вложија многу во Chrysler 200. Ама по тоа што сум прочитал, колата како целина не е ништо посебно. По тоа што можам да прочитам, колата тежи 1860 кила. Ауди А5 тежи 1655, ме мрзи за другите да барам сега, ама 200 кила не е мала разлика.

Во секој случај, мислам дека нема многу да продадат. Колку и да го сака Европа брендот на Lancia, не се спремни да проголтаат нашминкан Американец како замена за Европски фраер.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1970 на: 01 Јули 2012, 11:51:04 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2012/07/01/mega-galerija-lancia-flavia/

Flavia-ва е сексој невидени! Жал ми е што на Cuore Sportivo не му се свиѓа, ама јас радо би ја паркирал пред мојата јахта на море.

Америчко и Итаљанско скоро и да неможе да се искомбинира.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1971 на: 01 Јули 2012, 11:55:21 am »
Nazad mi e ubava, enterierot epten, ama napred NIKAKO nemozam da ja svaram.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1972 на: 01 Јули 2012, 11:57:38 am »
Не е ова Ланчиа. Што сакаш прави му, не е Ланчиа.
Една изворна Ланчиа да ја ребрендираа во Крајслер, така више може, ама ова е ср*ње.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1973 на: 01 Јули 2012, 12:06:50 pm »
Не ми се допаѓа ама ич. Чудна ми е концепцијата некако и плус бандашов личи на кинеско турска копија.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1974 на: 01 Јули 2012, 12:11:31 pm »
Ај сеа, стајте ја и во најружни автомобили и комплет да биде ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1975 на: 01 Јули 2012, 12:17:35 pm »
Не е до толку ружна ама не фаќа око премногу е обична и едноставна за да се рамни со својата конкуренција.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1976 на: 01 Јули 2012, 15:22:36 pm »
Безвезе ми е и мене, а највеќе дека ја крстиле Ланчија а нема благе везе со Ланчија.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #1977 на: 01 Јули 2012, 16:33:34 pm »
Америчко и Итаљанско скоро и да неможе да се искомбинира.

Treba da znaes kako.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1978 на: 03 Јули 2012, 10:50:44 am »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1979 на: 03 Јули 2012, 13:18:22 pm »
Eve poveke sliki od kartingceto :D :D :D :D ... Iako so "Abarth" vinyl mi pravi poveke keif

A eve i nekolku za Ace-106, Prcot i ostanati francuzi :D. Moj vpecatok super,i konzola i prednica,ali pozadi ednostavno premnogu me potseka na Ibiza,los moment.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson