Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 3095015 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18097
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #13575 на: 05 Мај 2018, 11:10:57 am »
За одржување обратете се во темата „Зацрнување на гуми“.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #13576 на: 06 Мај 2018, 21:01:45 pm »
Имав прилика да ја расчепкам XC40ката кога пристигна во Мида, требаше најлоните да се тргаат и слично. Чудна кола, жими мајка.

Овој примерок сигурно не е со највисоко ниво на опрема, ама имајќи го и тоа предвид, некако ефтино ми делуваше. За краткото време во кое се бафтав околу него, приметив две ствари што ептен бодеа очи и се неопростиви - тапацирот на централниот дел од вратите е ист материјал ко тапацирот во гепекот и кај нозете, под патосниците. Значи не се заебавам, истиот крут, тврд, груб материјал го користат на едно од поприметните и најпипани места. Јасно дека пробале некоја њу-ејџ финта да напраат, ама не им успеала. Исто така, долниот крак од воланот не е со brushed aluminum finish како другите два крака, кај што се командите, туку е онаа тиња дилдо пластика/гума. И кожата на воланот е мех, ко од Фиеста само со поише сунѓер.

Да разјасниме, јас се напикав у колава за да уживам, не за да барам маани, ствариве сосем случајно ми упаднаа у очи. Ако ви ја дадат на тест некојпат, сигурен сум дека и ред други срања ќе воочите, ептен на cost-cutting ја удриле работата, а сигурно тоа не рефлектирало на продажната цена.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
« Одговори #13577 на: 07 Мај 2018, 08:06:03 am »
Не ни очекував дека ќе е порзлично. Најпрост пример ти е VW-T Roc. Пластиките внатре се ужас исти како на поло. А т-рок кошта повеќе од Голф.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34506
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13578 на: 07 Мај 2018, 14:06:09 pm »
Значи нема побезобразна фирма од Фолксваген на светов.... ниту ќе има.

https://off.net.mk/vesti/biznis/folksvagen-naracha-baterii-kolku-shto-koshta-cela-tesla

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45089
  • Il Moderatore
« Одговори #13579 на: 07 Мај 2018, 14:14:36 pm »
- Ги купува сите батерии на светот за да им ја крене цената
- Шитка на промоции дизел што загадува
- Вика „скупи се батерии, купете си дизел“

;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16800
  • Keep it 100
« Одговори #13580 на: 07 Мај 2018, 14:23:59 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30719
    • CARclub.mk
« Одговори #13582 на: 07 Мај 2018, 14:46:23 pm »

https://off.net.mk/vesti/biznis/folksvagen-naracha-baterii-kolku-shto-koshta-cela-tesla

Ај објасни зошто. :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #13583 на: 07 Мај 2018, 14:53:07 pm »
Вози Голф и уште не му дојде памет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55291
  • Махер
« Одговори #13584 на: 07 Мај 2018, 14:53:36 pm »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5247
  • The Spartan General
« Одговори #13585 на: 07 Мај 2018, 14:55:50 pm »
Затоа што швабите колективно ќе ја убијат тесла за некои си две-три години. Едноставно не можеш да си играш дрн-дупка во стилот на go get 'em tiger со индустрија во која директно и индиректно има вработено 500-600к инжинери. Таков go-getter став кон германската автоиндустрија е смртоносен. Имаат пари, имаат сила, имаат знаење, глобален пазар и искуство од 50 години зад грб. Не е тоа софвер дигитално да го размножуваш и да љупиш пари од лиценци, поддршка и реклами.

Не може Тесла да вреди повеќе од форд со продадени 300к возила, а форд 1.5 милиони возила. Балон.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #13586 на: 07 Мај 2018, 15:05:34 pm »
А што е форава со тесла не разбирам и како демек ваг бил нефер или незнам што? Тесла не нуди електронско возило за народот. Кој може да си дозволи тесла и онаа најевтината? Тој што може да си дозволи и Ауди Q7.

Јапонците т.е. Тојота/Лексус се далеку пред сите имаат огромно искуство во оваа технологија и ова оди само во нивна полза. Германците многу наскоро и со тек на време ќе извадат достојна замена за автомобили како Тојота Аурис Хибрид, Тојота РАВ4 Хибрид, Тојота Јарис Хибрид и тука може ние корисниците да добиеме повеќе избор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13587 на: 07 Мај 2018, 17:10:44 pm »

Зошто што мајка бараат да ја тураат Тесла у уста? Тек у 2020-та година ќе изваделе електрично возило, а уште денес јадат гомна за Тесла како продавала маку возила. Па они се утепаа од продавање електрични. Кога ќе дојде 2020-та нека покажат што имаат па нек јадат гомна. Тесла денес свети 100 пати посилно од Фолксваген кој има црно на муцката со сите срања што ги направија. И голем ташак ако се расфрлаат со бројки, ко демек другиве ќе спијат и ќе гледаат од страна?

Абе ааај педерски работат во нивни стил.

А што е форава со тесла не разбирам и како демек ваг бил нефер или незнам што? Тесла не нуди електронско возило за народот. Кој може да си дозволи тесла и онаа најевтината? Тој што може да си дозволи и Ауди Q7.

Не разбираш што е фората со Тесла или не сакаш да разбереш?
Тесла е првиот бренд што направи достојно електрично возило. Тесла се првите што покажаа дека концептот на електрично возило и тоа како е реален и применлив во денешно време. Тесла доби респект што имаше муда од 0 да дигне и ПР и инфраструктура и технологија и се комплет. И сега мочковциве од Волфсбург најдоа да јадат гомна за тесла, да ја пикаат во уста во своите лажливи маркетинг кампањи :)  а нивниот семоќен електричен Голф е на последно место кај електричарите, једино старине Мицуа од пред 15 години и пред Зои можеби и покрај тоа што електричните возила се техничко и технолошки точаци од аспект на комплицираност. Ќе дојде време кога електрични возила ќе се штанцаат на ниво на јавни претпријатија во секоја земја, така да Фолксваген не гледам причина зошто би се мавале во гради.

Патем, има многу луѓе што можат да си дозволат Q7, но Q7 не нуди ама баш ништо интересно за таргет групата на Тесла.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30719
    • CARclub.mk
« Одговори #13588 на: 07 Мај 2018, 18:30:58 pm »
Интересно е што споредбата меѓу VW и Tesla ја прави Fortune, а ја пренесува off.net, ама ти ја ставаш во уста на VW, иако таква споредба од нив не излегла.

Те заслепува омразата. ;)

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 335
« Одговори #13589 на: 07 Мај 2018, 19:37:02 pm »
Јас да сум VW би ги купил Тесла и би ги банкротирал...затоа што ми се може.