Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1244562 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Велосипед
« Одговори #4020 на: 26 Јануари 2017, 09:56:15 am »
Претпоставував веќе си нашол ЕУ адреса за да си нарачаш Canyon, па на истата можеш и PlanetX да нарачуваш.

Зошто ако тргнеш со нарачка на Canyon, цената што им ја гледаш на сајтот е МНОГУ далеку од реалната што ќе те пречека кога ќе го подигнуваш точакот во DHL :D
Прво, поштарината е 300 евра за non-EU држави. Второ, на точак+поштарина имаш 5% 7% царина, и на таа сума на крај, 18% ДДВ. Ѓаол-и-пол. :)

Иначе за овде, единствен најефтин road со дискови што може да се нарача е Scott Speedster 10, прашав во Bike Market и ми кажаа цена од 1250-тина евра со тоа што ќе треба да го почекам троа.

За циклокрос, за некоја стотка плус треба да може да се нарача Scott Speedster 10 CX.

Во истиот дуќан треба да може да се нарача и Merida Cyclocross 500, ама бидејќи нема хидраулични кочници одма го исклучувам од опција. Откако возам хидраулика на точак, назад на механика више никогаш. :D

Планот ми беше да појдам ( секако ќе треба да одам ) до Словенија и од таму само да си го донесам имам пријател на домашна кај него ќе стигне без да плаќам царини и чуда.

Целта е да се земе најдобро за парите, овој од Canyon е навистина со предобра опрема и бандаши, овие што ги носат кај нас се пак оние минималните или базичните а ако сакаш по нарачка ќе те заколат.

А инаку да, хидраулика е врв. Возам цел живот со класични brake calipers за роад ама откако го пробав Roubaix од Спешлајзд со дискови, заеби! :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
« Одговори #4021 на: 26 Јануари 2017, 19:55:05 pm »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #4022 на: 12 Февруари 2017, 12:14:27 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
« Одговори #4023 на: 16 Февруари 2017, 12:17:03 pm »
Да не продава некој или да знаете да  продава mountain bike  (машки и женски) L големини ?

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #4024 на: 16 Февруари 2017, 12:46:22 pm »
Ако сакаш половни јас би ти препорачал да гледаш од Србија. Кај нас сите препродавачи на половни ги носат од Србија, им дуплираат цени и ги продаваат како да се нови.
Еве линк од сајтот кај можеш да гледаш.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 385
« Одговори #4025 на: 18 Февруари 2017, 07:06:54 am »
Претпоставував веќе си нашол ЕУ адреса за да си нарачаш Canyon, па на истата можеш и PlanetX да нарачуваш.

Зошто ако тргнеш со нарачка на Canyon, цената што им ја гледаш на сајтот е МНОГУ далеку од реалната што ќе те пречека кога ќе го подигнуваш точакот во DHL :D
Прво, поштарината е 300 евра за non-EU држави. Второ, на точак+поштарина имаш 5% 7% царина, и на таа сума на крај, 18% ДДВ. Ѓаол-и-пол. :)

Иначе за овде, единствен најефтин road со дискови што може да се нарача е Scott Speedster 10, прашав во Bike Market и ми кажаа цена од 1250-тина евра со тоа што ќе треба да го почекам троа.

За циклокрос, за некоја стотка плус треба да може да се нарача Scott Speedster 10 CX.

Во истиот дуќан треба да може да се нарача и Merida Cyclocross 500, ама бидејќи нема хидраулични кочници одма го исклучувам од опција. Откако возам хидраулика на точак, назад на механика више никогаш. :D

Планот ми беше да појдам ( секако ќе треба да одам ) до Словенија и од таму само да си го донесам имам пријател на домашна кај него ќе стигне без да плаќам царини и чуда.

Целта е да се земе најдобро за парите, овој од Canyon е навистина со предобра опрема и бандаши, овие што ги носат кај нас се пак оние минималните или базичните а ако сакаш по нарачка ќе те заколат.

А инаку да, хидраулика е врв. Возам цел живот со класични brake calipers за роад ама откако го пробав Roubaix од Спешлајзд со дискови, заеби! :)

Aко ти се допаѓа другарче има кросцикл RIDLEY со шимано 105. Не е со дискови и е постаро моделче но е со добри делови. Селле италија седло. Ritchey колчиња
Алуминиумски е рамот и вилушката ако добро паметам е карбонска.
Точакот е солиден и ми се чини се дека околу 300-350 евра му бараше. За парите вреди секој денар.
Па ако си да поминеш поевтино третина или 4тина од нов, ќе ти дојде супер.
Ако си заинтерсиран ќе ти пуштам линк од фејсбук негов па нека ти прати слики

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #4026 на: 18 Февруари 2017, 11:32:28 am »
И јас барам половен, машки М или женски Л, до накај 150 евриќи (зависно од квалитетот).

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4027 на: 18 Февруари 2017, 18:21:43 pm »

Aко ти се допаѓа другарче има кросцикл RIDLEY со шимано 105. Не е со дискови и е постаро моделче но е со добри делови. Селле италија седло. Ritchey колчиња
Алуминиумски е рамот и вилушката ако добро паметам е карбонска.
Точакот е солиден и ми се чини се дека околу 300-350 евра му бараше. За парите вреди секој денар.
Па ако си да поминеш поевтино третина или 4тина од нов, ќе ти дојде супер.
Ако си заинтерсиран ќе ти пуштам линк од фејсбук негов па нека ти прати слики

Истиот што Димитар од форумов го шитна за 200 и нешто ситно евра?
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #4028 на: 18 Февруари 2017, 18:54:10 pm »
Да не продава некој или да знаете да  продава mountain bike  (машки и женски) L големини ?

Јас може да го продавам , Cube Attention 2013 купен ќе видам во наредните месец дена ќе знам

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #4029 на: 18 Февруари 2017, 20:42:12 pm »
Ако сакаш половни јас би ти препорачал да гледаш од Србија. Кај нас сите препродавачи на половни ги носат од Србија, им дуплираат цени и ги продаваат како да се нови.

И на сајтот не се баш ефтини.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4030 на: 20 Февруари 2017, 08:56:58 am »
volenos, пушти ми ПП да го видам!
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #4031 на: 20 Февруари 2017, 10:27:34 am »

И на сајтот не се баш ефтини.

Добар велосипед не е ефтин и нов и половен. Само се поефтини од кај нас и може да се начека добра понуда. Возам активно и имам сменето неколку велосипеда и можам да ти кажам дека скоро се што се продава кај нас половно е од таму со исклучок на тие што ги купиле тука нови.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4032 на: 20 Февруари 2017, 16:28:12 pm »
volenos, пушти ми ПП да го видам!

Не знам колку си висок, ако си за XL точак еве ја вистинската понуда:

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/drumski-trkacki-8/stevens-vapor-ultegra-st-6700#.WKsKztIrLIU

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #4033 на: 20 Февруари 2017, 16:50:05 pm »
Есента си земав FUJI ABSOLUTE 1.7 DISC имаше доста есенски попусти од https://www.evanscycles.com и ме фати 390 евра точакот + 60 за испорака вкупно 450 што мислам дека е ОК цена. Рамот е големина М.

Дел од спецификациите
FRONT DERAILLEUR   Shimano Altus
REAR DERAILLEUR   Shimano Alivio, 9-speed
SHIFTERS   Shimano EF65, EZ Fire, 9-speed
CASSETTE   Shimano Acera, 11-32T, 9-speed
WEIGHT, KG/LBS   12.24 kg / 26.93 lbs
Fuji A2-SL custom butted alloy w/ 1-1/8" semi-integrated threadless headtube, internal shift cable routing

Од тогаш ради времево го имам возено не повеќе од 5-6 пати али сум презадоволен од удобност и брзина. За парите си вреди. Овие од вебстранава дека се Британци го монтирале точакот така што десната кочница уствари е напред а левата позади како на мотор. Првиот пат ќе се утепав  :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4034 на: 20 Февруари 2017, 17:33:11 pm »
Есента си земав FUJI ABSOLUTE 1.7 DISC имаше доста есенски попусти од https://www.evanscycles.com и ме фати 390 евра точакот + 60 за испорака вкупно 450 што мислам дека е ОК цена. Рамот е големина М.

Дел од спецификациите
FRONT DERAILLEUR   Shimano Altus
REAR DERAILLEUR   Shimano Alivio, 9-speed
SHIFTERS   Shimano EF65, EZ Fire, 9-speed
CASSETTE   Shimano Acera, 11-32T, 9-speed
WEIGHT, KG/LBS   12.24 kg / 26.93 lbs
Fuji A2-SL custom butted alloy w/ 1-1/8" semi-integrated threadless headtube, internal shift cable routing

Од тогаш ради времево го имам возено не повеќе од 5-6 пати али сум презадоволен од удобност и брзина. За парите си вреди. Овие од вебстранава дека се Британци го монтирале точакот така што десната кочница уствари е напред а левата позади како на мотор. Првиот пат ќе се утепав  :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Имаш среќа што се со сајли кочниците, да беа хидраулични ќе се отепаше пари давајќи за преместување ;D

Иначе другар намерно така си ги мести кочниците, среќа си створив навика дека двете кочници исто се користат па не се убив, ама чудно ми дојде ;D