Абе јас сум повеќе за роад ама мтб или нешто измеѓу доаѓа во предвид како што рече zeroSignal за нашите патишта-калдрми 
Баш се прашував шо се тие хибриди што ги гледав по страни еве сега знам или таков ќе барам или предлогот од malinamamun, тоа би било идеално решение но верувам дека тие се и малку поскапи?
Баш овој примерот од сликата ми изгледа екстра, malinamamun некој линк или контакт од продавница кај нас што имаат вакви модели?
Слушај ме добро.Најдобра опција е Cross(Штом на запад ги возат,веројатно не се глупави луѓето)
Тука луѓево земаат мтб,само оти нивниот другар комшија или роднина имал мтб па да не остане и он покус.
Кога ќе го земат и ќе тргнат нагоре накај водно и ќе сфатат дека некој со 3000 денари стар роад ќе ги направи партал нагоре тогаш јасно ќе им(ти) стане зашто роад или крос цикл е најдобра варијанта.
Хибрид не би купил во никој случај,бидејќи се губи многу во перформанси за разлика од крос цикл.
За тоа дали е скап провери пиши на спорти сале па можеби и ќе добиеш некоја понуда.НИкогаш не се знае.Пријател така си купи пежо 207.Му реков пиши си на оглас дека бараш убаво(не излупано)пежо и можеби ќе ти јави некој.Два дена потоа доби понуда од некој што ќе одел во странство со 25000 км поминати за цена речиси иста како тие со 250000км.Али треба да пробаш
МТБ и брзина заборави?Едното со друго не оди.Особено не на асфалт или на водно,онаму каде што највеќе и се возат.