Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1141179 пати)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Велосипед
« Одговори #3525 на: 12 Април 2016, 13:40:21 pm »
Се разгори муабетот роад или мтб.. луѓе не се карајте него кажете од србија да купам (нов) се исплаќа ли да се увезе во мк?

Да си купиш.

Стави си го на држач позади, извалкај го малку и кажи му дека си го возел на тура околу Врање.

Или одете двајца и еден со точак нека помини граница, запотен.
:)

Да но нашиве на царина знаеме сите какви се секогаш гледаат да не глобат затоа ми е да не ми прават проблеми како си влегол со кола се враќаш со точак хаха

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3526 на: 12 Април 2016, 13:44:10 pm »
Од кај знаат со што си влегол?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3527 на: 12 Април 2016, 13:59:09 pm »
Баш и мене ова ме интересира, дали евидентираат тие со што си ја напуштил границата, дали со кола, или автобус, мотор итн...
или само си ја поминал, влез излез во толку и толку сато.

И искрено не знам како се исплаќа точак од србија кога и кај нас се грубо толку цените, само што можиш да се заебиш 10% царина и 18%ддв да ти манат над 350€ за нов точак.

edit:
Дури е разгорена темава, дали некој има порачвано од www.bike24.de ?
Германска страна шиповаат по DHL, меѓутоа дали пратката кај нас ја презема македонски пошти или пратката ќе тера преку DHL до крај?

« Последно менување: 12 Април 2016, 14:04:35 pm Power to the people »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3528 на: 12 Април 2016, 14:15:40 pm »
Нема да знаат како си влегол. Поготово ако си совозач.

Иначе цените во србија се далеку поевтини од тука.
Јас имам точак од таму. Тука беше 16 000, во Србија 11000.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #3529 на: 12 Април 2016, 15:17:40 pm »
кој точак дај линк.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3530 на: 12 Април 2016, 16:12:27 pm »
Еве вистински точак за низ град. Ни да се мучиш многу, ниту пак да загадуваш ;D

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #3531 на: 12 Април 2016, 16:45:31 pm »
За мене роуд бајк е тапа. Поентата на точакот е да имаш слобода да го возиш кај сакаш, не да го пазам ради текните гуми да мора да го возам само по улица и асфалт. Уште на самата помисла дека нема амортизер напред одма ме заболуваат рацеве. Hardtail MTB со пошироки мазни гуми е добитната универзална комбинација за мене. Може поспоро ќе се качам до крст, ама ќе продолжам и до бункерите и до Соње без гајле, и ќе се симнувам со скок од тротоар без да мислам дали ќе ми пукне гума или ќе ми се искриви бандаж

Хибрид ми делува како понежен Hardtail MTB со гуми од роуд. Брз е и покомотен за возење од роуд, али пак мислам дека ќе треба да се пази на качување на тротоари и такви работи.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #3532 на: 12 Април 2016, 21:15:55 pm »
Јас меркам МАХ од Агротехна, имаат добри цени, а на изглед делуваат дека не би имале проблем со Водно, Матка, тури накај Маврово/Галичник и слично.
Немој да даваш пари за тоа ѓубре, од искуство ти кажувам.
Уште едно искуство и од мене.Чувај си ги парите или купи си ролерки поубаво.Школски од основно живее над кочо рацин школото.Него му беше страв да оди и надоле,а а за нагоре и да не зборам.Ѓубре е се на него.Едно нешто нема пристојно на него.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #3533 на: 12 Април 2016, 21:26:35 pm »
Баш и мене ова ме интересира, дали евидентираат тие со што си ја напуштил границата, дали со кола, или автобус, мотор итн...
или само си ја поминал, влез излез во толку и толку сато.

И искрено не знам како се исплаќа точак од србија кога и кај нас се грубо толку цените, само што можиш да се заебиш 10% царина и 18%ддв да ти манат над 350€ за нов точак.

edit:
Дури е разгорена темава, дали некој има порачвано од www.bike24.de ?
Германска страна шиповаат по DHL, меѓутоа дали пратката кај нас ја презема македонски пошти или пратката ќе тера преку DHL до крај?

И јас истото сакав да го кажам.За точак под 500 евра(ова збориме ако е од циклоберза половен)не се исплати да се оди.За нов пак тука се цените некаде. на велосипеди до 500 евра.

Па не мора да пишуваат.Секој кој оди за шверц оди сабајле а се враќа веднаш или навечер.На излез ќе погледне кога си влегол односно истиот ден и кога ќе види дека точак се носи ќе му стане јасно.Прљав,ваков таков ретко кога поминува.НЕ пијат нафта и се разбираат цариниците(немој да мислите дека не се разбираат)
Ако те види со точак ќе те праша дали го пријави точакот при излез од Македонија.ТИ не си го пријавил,бидејќи си го немал.И ете толку треба за да те фатат

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #3534 на: 12 Април 2016, 21:30:39 pm »

[/quote]

Да но нашиве на царина знаеме сите какви се секогаш гледаат да не глобат затоа ми е да не ми прават проблеми како си влегол со кола се враќаш со точак хаха
[/quote]
Ќе те прашат.Го пријави ли точакот при излез од мк.Ти не си го пријавил.И не треба повеќе да те прашуваат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3535 на: 12 Април 2016, 23:01:22 pm »
Еве вистински точак за низ град. Ни да се мучиш многу, ниту пак да загадуваш ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кај го има и колку пари?

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3536 на: 12 Април 2016, 23:12:58 pm »
Динамикс, околу 3000 евра :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3537 на: 12 Април 2016, 23:19:44 pm »
Во швајцарија многу се возат вакви а и многу поефтини се.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3538 на: 12 Април 2016, 23:24:06 pm »
Пијаџо мислам дека се тука некаде секаде низ Европа, од други марки сигурно има многу поефтини.
« Последно менување: 12 Април 2016, 23:35:09 pm Banzai »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3539 на: 12 Април 2016, 23:27:29 pm »
Не ја ни загледав марката, мислев на општо колку многу се користат нагоре и знам дека беа поефтини.